hesabın var mı? giriş yap

  • yıllar önce muhalif denilen insanlar "yanlış yapıyorsunuz, betonla ekonomi dönmez, üretim lazim" dediğinde, "ekonomi çok iyi, 3. havalimanını almanlar kıskanıyor, dünya lideri, super güç olduk" diye böğüren ve muhalefet eden herkesi fetöcü, pkklı ilan edenlerin bu başlıkta duyar kasmaya hakkı yoktur. kaldı ki kimsenin ülke batıyor diye sevindiği de yoktur. işler iyiyken, küp dolarken aynı gemideydik de şimdi biz muhalifler filikalara mı doluştuk. beraber batıyoruz.

    tanım: yüzsüzlük barındıran ifade.

  • lazer epilasyona giden bir zahmet birazcık araştırsın yahu. o çok dalga geçtiğimiz kadınlar kulübü'ne girip bir baksa bile insan, sert kıllar dışında hiçbir halta yaramadığını şap diye anlar. bas bas bağırıyor insanlar. nedir iş yarayan bu bölgeler? genital, koltuk altı, belki bacaklar (çok kalın olması lazım tüylerin). bunun dışında kol, yüz ve diğer yerler için iğneli epilasyona gidin direkt. hem paranız cebinizde kalır, hem seanslarca sürmez, hem de bir daha o bölgeden tüy çıkma ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz. evet biraz acılı bir şey ama binlerce lira döküp sonuç alamamaktan iyidir.

    önemli not: hiçbir bok bilmeyen ve kıçındaki kıla bakmadan sizin minik tüylerinize laf eden erkeklerin "lazer epilasyona gitsene yaa", "lazere git lazere" , "lazere gitsen ne güzel olur", "2013 yılındayız hala lazere gitmeyen kadınlar var" türü laflarına aldırmayıp, her bölgeye en uygun epilasyonu seçmenizde fayda var.

    sanıyorlar ki lazer, içi sıvı dolu bir küvet. kadınlar giriyor çıkıyor, hooop bütün tüyler gitmiş.

    hey gidinin efesi!

  • proxima centauri yıldızında 24 mart 2017'de oluşan parlama sebebiyle proxima b'nin çok yüksek ısı ve radyasyona maruz kaldığı tahmin ediliyor. son bir kaç milyar yıldır da bu tip parlamaların proxima centauri yıldızında tekrarlandığı göz önünde bulundulurunca, proxima b gezegeninin yaşanabilir, yaşam destekleyici özelliklere sahip olma ihtimalinin düştüğü söylenmiş. yıldızdaki bu tip parlamalar gezegenin atmosferine zarar verir ve gezegendeki sıvı suyun buharlaşmasına yol açabilir.

    kaynak

  • aslında alt metni şudur:

    "siz gidin simitçiden simit alın. simitçi fiş vermiyor, bu nedenle devletin cebine giren vergi yok. simitçi, bu parayla fırından simit satın alıyor, tabii ki fiş miş hak getire. fırıncı unu, un fabrikası buğdayı, fişsiz faturasız alıyor. çiftçi, buğdayını un fabrikasına üç otuz paraya verebiliyor, ancak kar ediyor. un fabrikası da, fırın da, gönlünden ne koparsa kar gösterip sakız parası gibi gelir vergisi ödüyor.

    bu arada tüm bu akışta cebine para girmeyen devlet, akaryakıta bindiriyor da bindiriyor. ulaşımınıza zam geliyor; çiftçi, traktörüne dünyanın en pahalı mazotunu aldığı için neredeyse kar etmiyor. fırıncılar odası simite-ekmeğe zam yaparken televizyonlara maliyetlerin yüksekliğinden şikayet ediyor, un fabrikası işçi çıkararak kara geçiyor; simite ödediğiniz paranın çoğu da mazot olup devletin cebine giriyor. bu arada sayın bakan hayati yazıcı da memura %2+2 'lik müthiş zam paketini açıklıyor.

    yine de dert etmeyin; kredi kartlarınız var nasıl olsa."

  • anne sevgisi, bebek kokusu, yavru köpekler, fırından yeni çıkmış sufle, kısacası hayattaki her güzel şey gibi aslen çizgi romandan uyarlanmış olan film, ve sonrasında çizgi film.

    bu orjinal seride film ve çizgi film evreninin aksine stanley ipkiss hiç de sevilesi olmayan bir tırtodur. çizgi romanın çok başlarında maskeyi kullandığı için kıyı kıyı delirmeye başladığından, sevgilisine şiddet uygulayan, bir mahalle dolusu sivil ve polisi öldüren bir manyağa dönüşür ve sevgilisi tarafından sırtından vurularak ölür.

    sonradan maskenin pek çok başka sahibi olur. maske karakterinin farklı enkarnasyonları "big head killer" olarak ün yapar. maske, kendisini giyen insanın karakterini az çok yansıttığından bunların bir kısmı (örneğin bir dönem maskeyi takan 17 yaşında anarşist bir genco grubu- the mask strikes back) zararsız şakacılardır. bir kısmı (the mask: the hunt for green october) sadece 1-2 kişiyi kaza ile öldüren, aslında iyi niyetli kişilerdir.

    ancak çoğu insan maskeyi taktığında, kendisini onlarca kişinin ölümünden sorumlu seri katiller olarak bulur. bu nedenle maske kötülüğe çok elverişli, ama nihayetinde nötr bir güç olarak tanımlanabilir. sinema ve çizgi film evreninde maske tahtadandır, ve loki'nin maskesi olarak geçer. çizgi roman evreninde ise kökeni voodoo'dur ve yeşim taşından mamüldür.

    maskenin satışları çok iyi gidince dark horse, "the mask: world tour" serisinde maskenin o dönem kullanıcısı olan emekli bir askeri bütün dark horse çizgi roman evrenlerinden geçirerek o dönem yayınladıkları diğer çizgi romanları pazarlamaya çalışmıştır. benim şahsi kanaatim, serinin nispeten zayıf bir halkası olmuştur.

    joker ve lobo da bir dönem maskeyi takmışlardır. bir batman/spawn crossover çizgi romanı kadar kötü olmasa da, lobo ile olan epey senaryosuzdur. joker ile olan pek fena sayılmayabilir.

    dark horse comics bastıkları tamamlanmış çizgi roman serilerini "omnibus" adıyla ciltlere toplayıp satarken the mask için de iki tane omnibus cildi yayınlamıştır. uygun fiyatlara şuradan erişebilirsiniz:
    https://digital.darkhorse.com/…sk-omnibus-volume-1/
    https://digital.darkhorse.com/…sk-omnibus-volume-2/

    beleşe ise şuradan erişebilirsiniz:
    http://www.readcomics.tv/comic/the-mask-omnibus

  • takı merasimi esnasında damadın, kendisini tebrik eden arkadaşına; "sağ ol kardeşim! daha iyisi senin olsun." demesi.

    üstelik bunu kameraların tüm netliğiyle kaydetmiş olması ve kız tarafı, erkek tarafı hep beraber düğün kasetini izlerken gelinin babasının içinden geçirdiğini yanlışlıkla dile getirerek "araba almış sanki pezevenk! demesi.

    işte o an; damadın rezillik rekorunu, kayın pederin egale ettiği andır.