hesabın var mı? giriş yap

  • bu durum jerry seinfeld tarafından şu şekilde betimlenmiştir:

    "bence tüm o havaalanı, havayolları kavramı sadece bize 9 dolara ton balıklı sandviç satmak için yapılmış kocaman bir dolap. bence sağlanan o kar, tüm havayolları sektörünü ayakta tutuyor. yani bir düşünün. terminaller, uçaklar hepsi dikkat dağıtmak için, siz de böylece ton balıklı sandviçten yediğiniz kazığı anlamıyorsunuz."

  • normaldir. zenginler, refah seviyeleri yüksek. savaşı, terörü sadece hollywood filmlerinden bilirler. rüşveti, torpilli bilmezler. tek dertleri lale tarlaları arasında ot çekip, yiyişmek olan gençlere küresel bir salgın, dünyanın sonu gibi gelir. oysa türk gencinin stresli, siyaset dolu, belirsiz, umutsuz, terör dolu, krizli, mültecili, pahalı ve zor hayatına, küresel bir salgın sadece heyecan ve panik yaşatır.

  • "bizim muhakkak istanbul'da üçüncü değil, dördüncü, beşinci köprüyü de yapmamız lazım."

    "yetkim olsa mimarlar odası ve stk'ları kapatırım."

    "sadece amelelerle değil, fıstıklarla da uğraşıyorum. onlara yeterince zaman ayırabiliyorum."

    "işadamı için şirketleri karısı değil metresi gibi olmalı"

    "kadının iyisi az görür, az duyar ve az konuşur. iyi kadın budur."

    bu şahane vecizelerin sahibidir kendisi. ama nasıl oluyorsa 'itici' ali ağaoğlu, utanmadan üniversiteye ahkam kesmeye gelip de, kafasına yumurtayı yediği zaman 'iğrenç saldırı'ya uğramış oluyor. siz gidin insanların evlerini başına yıkanların, deniz kumuyla inşaat yapıp depremlerde yıkılan binalar sayesinde köşeyi dönenlerin avukatlığını yapmaya devam edin. bu arada bunları üniversitelerinde istemeyen vicdan sahibi öğrencilere de ağzınıza geleni söylemeyi unutmayın. sonuç değişmiyor.

    (bkz: bir iki üç bunlara yetmez ama daha fazla yumurta)

  • bu hastalıktan muzdarip olanların bir kısmısı kalkar ve buzdolabına dalar, ne varsa siler süpürür (binge eating) ve bu tabaklar ne lan it desen imkanı yok hatırlayamaz, bu durumun literatürde yeme bozukluğuna mı gireceği uyku bozukluğu semptomları altında mı değerlendirileceği tartışma hususudur.

  • life is a pigsty i tenzih edersek morrissey'in sanki yeni bir genç nesli hedef alarak yapmış olduğu bir albüm gibi görünüyor. you have killed me de iyi bir piyasa şarkısıdır sadece. geri kalanınında tek dinleyişte aklımı başımdan alacak alışıldık morrissey şarkıları yok, kendi de bunun böyle olduğunun farkında değil midir sanki. demek ki vardır bir bildiği nitekim sadece morrissey gibi kendine has müzik türü olan pek çok sanatçıda da aynı şeyi görürüz misal leonard cohen in son albümü de başlı başına bir hayal kırıklığıdır ki daha pek çokları vardır böyle, vardır bir bildikleri herhalde. peki böyle hastası olduğumuz adamlar bu türlü albümler yapacaklarına hiç yapmamalı mıdırlar diye soruyorum kendime. ringleader of the tormentors isterse dünyanın en dandik albümü olsun ama morrissey bişey yapmış olsun. you have killed me ile yeni nesiller de morrissey hastası olup eski şarkılarını keşfedebilsinler, bu albümler vesilesiyle turneler olsun ki görme şerefine nail olalım, olmadık mı sanki. sırf bu yüzden en sevdiğim albümlerden biridir ringleader of the tormentors. şimdi taa gitsem 15 yaşıma eski albümleri hiç dinlememiş olsam beğenilerim tersine dönerdi o zaman şarkıları yüzünden de çok sevdiğim bir albüm olurdu. you have killed me ye tapardım muhtemelen, life is a pigsty sıkıcı gelirdi

  • bisiklet yorumcusu sarper günsal’ın günler öncesinden olacağını söylediği durum. federasyonun yanlış isimleri tercih ettiğini söyleyip, katılan sporcularımız için iki ismin de önemli bisikletçiler olduğunu ancak parkurun onlara kesinlikle uygun olmadığını bu yarışı bitireceklerini zannetmediğini belirtmişti.

    yaklaşık 4,5 kilometre irtifa kazanılan bir yarışı her bisikletçi rekabetçi olarak bitiremez. mark cavendish 2021 fransa turunda etaplar kazanırken yokuş etaplarını 30-40 dakika arkadan bitiriyordu. orada yarış 21 günlük olduğu devam etmek için her etabı bitirmek gerektiği için devam etti. ama burada tek günlük bir yarış varken zorlayıcı hava koşullarında 1-1,5 saat geriden gelmenin pek bir artısı yok.

    keşke bizim de bir tadej’imiz olsa tabi ama öyle kolay değil maalesef.

  • elimde ne var ne yok satıp en kısa zamanda esenlere yerleşiyorum. bu kadar bilinçli bir topluluğu hiçbir yerde görmedim. umarım kılıçdaroğlu ve adamları peşime düşmez.

  • abdest alınmaması için yazıldığını düşündüğüm uyarı.

    benim okuduğum üniversitede de lavaboların arka kısmına şadırvanımsı bir şey yapıldı ama gençler anlamsız bir şekilde inatla lavaboda ayak yıkıyor.