hesabın var mı? giriş yap

  • iş disiplini konusunda oldukçta etkileyici bir davranış segilemiştir. kafasına çaktıktan sonra, dondurma şovuna devam etmiştir.

  • yayınlandığından beri her ortamda insanlar tarafından olağanüstü ilgi ve övgüyle karşılandı. bir yer hariç amk.

  • şu anda akciğer kanseri olan ve beynindeki metastaz sebebiyle bilinci kapalı şekilde acil serviste yatan babamı yoğun bakıma alamıyoruz. söylenene göre antalya'da ki hiçbir hastanede yoğun bakım ünitesinde yer bulunmuyor, ve uzunca bir bekleme sırası mevcut.

    ekonomi sıkışınca ivedilikle yeni vergiler getiren devletimizi, aynı ivedilikle yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastalarımıza çözüm bulmaya davet ediyorum.

    edit: özelden ve post üzerinden geçmiş olsun dileyen tüm suserlara çok teşekkür ederim.

  • kendisi şunları söylemiştir;

    "bugün tayyip erdoğan gidiyor hülya avşar'la görüşüyor. kardeşim sen magazin muhabiri misin? senin hülya avşar'la ne işin var? gel benimle görüş. biraz yüreğin varsa gel benimle görüş. öyle üç bin beş yüz korumayla otobüsün üstünden üfürmeye benzemez. ben on beş gündür sokaktayım. gelsin benimle görüşsün. biraz yüreği varsa... buradan söylüyorum; gelsin benimle görüşsün! gaz kapsülleri cebimde. benim arkadaşım, gaz kapsülüne vole atmış adam, daha yere inmeden. biz böyle çocuklarla direniyoruz. ben tayyip erdoğan'a ne derdim onunla görüşseydim biliyor musun? 'önce delikanlı ol' derdim. neden delikanlı ol derdim biliyor musun? delikanlı adam yalan söylemez. yalan söylüyor. delikanlı adam yalan söyler mi? yakışır mı lan senin kasımpaşalı olmana? gel burada görüşelim. ben onunla konuşurum her zaman. ama görüşemez ki, yüreği yok. yüreği varsa gelsin benimle görüşsün."

  • eğer ülkedeki üstler yeni akit veya sabah gibi gazetelerin açık açık atatürk düşmanlığı yapmasına izin veriyorsa elin yunanı neler yapmaz... biz önce kendi ülkemizdeki atatürk düşmanı yazılı medyayı durduralım da yunanı sonra konuşsak daha iyi gibi.

  • (bkz: işe yarar netflix araçları)

    "unogs : web sitesi. netflixte hangi filmlerin olduğunu gösteriyor. hangi ülkede hangi içerik var arayabilirsiniz. ayrıca korku/fantastik film vs. diye arama yapabilirsiniz. en kullanışlı özelliği ise (bana göre) son bilmemkaç günde hangi içeriklerin eklendiğini görebilirsiniz.

    film scores for netflix : chrome eklentisi. filmlerin üzerinde ufak bir kutucukta imdb, metascore gibi puanlarını gösteriyor. istediğiniz puan türlerini seçebiliyorsunuz.

    super netflix : chrome eklentisi. netflixe epey özellik ekliyor. video hızlandırma, bilgisayarınızdan altyazı ekleme (proxy ile kullanırsanız işe yarayacak bir özellik. proxy demişken opera tarayıcının proxy servisi ile netflix'i bir kaç farklı ülkeden kullanabilirsiniz veya internette satılan servislerden birini alabilirsiniz), video kalitesini istediğiniz gibi seçme (otomatik video kalitesini kapatma) vs.

    subflicks : web sitesi. eğer netflix'e altyazı ekleyeceksiniz bu servisi kullanmanız gerek. klasik .srt uzantılı altyazı dosyasını .dfxp'ye çeviriyor. ayrıca bu altyazıları yedekliyor. netflix'e altyazı eklerken burdan altyazıyı dönüştürüp eklemelisiniz.

    flicksurfer : web sitesi. unogs'un farklı hali. biraz daha kullanışlı, tasarımı daha iyi. ancak içerik kısmında türkiye yok. unogs neredeyse tüm ülkeleri kapsıyor.

    flix plus by lifehacker : chrome eklentisi. netflix'e yeni özellikler ekliyor. aynı içeriklerden birini karartıyor, rastgele bölüm özelliği ekliyor, kısayollar eklemenizi sağlıyor vs.

    netflix enhancer : chrome eklentisi. imdb puanı vs. ekliyor, içerikte düzgün arama yapmanızı sağlıyor (imdb puanı min 6 olan dramaları listele gibi)

    netflıx'te izlemeniz gereken 5 şey : youtube içeriği. kafeinsiz kanalının aylık olarak yaptığı netflix'te izlenmesi gereken 5 içerik. ileride devam ederlerse epey güzel bir içerik.

    reddit/netflixbestof/ : subreddit. netflix hakkında en iyiler, şuna benzeyen dizi/filmler, haberler vs. gibi içeriklerin paylaşıldığı subreddit. reddit kullanıyorsanız kullanmakta fayda var.

    netflix super browse : chrome eklentisi. ücretli. netflix'in alt kategorilerinin hepsini gösteriyor. ayrıca hangi içeriğin ne zaman netflix'ten çıkacağını vs.'de gösteriyor.

    netflix party: chrome eklentisi. arkadaşlarınızla mesajlaşarak bir şeyler izlemenizi sağlıyor.

    netflix roulette, smartflix, allflicks gibi siteler var ancak bunlar yukarıda bahsettiğim iki site gibi netflix içi arama motorları. iki tane eklediğim için bunları eklemedim.

    turflix.com : web sitesi. netflix türkiye arama motoru. @carpsa söyledi :)"

  • kendisine şiir yazdığım über alman forvet:

    fiorentina'daki hali sakın unutma
    beşiktaş'a dil uzatma sebepsiz
    sen yine top oynardın ama
    euro 2016'ya gidemezdin şerefsiz.

  • ahilikte çıraklıktan itibaren ciddi bir eğitim verilir ancak belli şartları tamamlayarak kıdem alan yamaklar zamanla çırak, genel olarak 1001 gün eğitim süresi olan çıraklar ise önce kalfalığa daha sonra kalfalıktan ustalığa geçip o bölgede izin verilen sayıda bulunan dükkan sayısını geçmemek şartıyla dükkan açabilirlerdi. örneğin o bölgede 10 fırıncıya izin verildiyse kalfalar bir ustanın işi bırakması sonrası ancak usta olup dükkan açabilirlerdi.
    ahilik teşkilatı sadece bir esnaf odası veya meslek kazandırılan bir kurs gibi değil aynı zamanda ahlaki kuralların aşılandığı hatta ata binme, kılıç kullanma gibi askeri eğitimlerinde verildiği bir teşkilat olmasıyla bir eğitim ve en önemlisi öğretim yuvası özelliği göstermiştir. özellikle bölgede bulunan düzenin bozulması durumunda merkezi hükümet olaylara hakim olana kadar asayişi sağlayan bir yapıları da vardı. örneğin ankara savaşı(1402) sonrası tokat ahilerinden ahi bayezid’in oğlu hacı ivaz paşa bursa’nın savunmasını üslenerek karamanoğlu mehmet bey’e karşı bir ay şehri savunmuştur.