hesabın var mı? giriş yap

  • bir gun bir daha hic acilmamasina kitlenecek. böyle dügmük olacak. 5 cm ilerleyemicek kimse. herkes kornaya abanicak. oyle bir ses cikacak ki uzaydan duyulacak. komşu illerden yardima kosacaklar ama hicbir sekilde istanbula giris olamayacak. ınsanlar havayoluyla kurtarilacak. trafikte kalanlara helikopterden ekmek ve su atilacak.

  • mekanı cennet olsun şehidimizin.

    aradan kaç yıl geçti zekai paşa ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası güvenlik kamerası görüntüleri var hala aklım almıyor. sana komutanın imkansızı emrediyor at izinin it izine karıştığı gecede. kimin neci olduğu belli olmayan bir gece seni zekai paşa arıyor ve "semih paşa hain özel harp dairesini ona teslim etme vur" diyor. 15-20 bordo berelinin arasında bordo bereli bir generali vurma emri alıyor. görüntülerde ne kadar soğukkanlı. işin ucunun ölüm olduğunu bile bile nasıl sakin kalabiliyorsun, son kez eş, çocuk anne baba kardeş ile vedalaşma fikri nasıl olmuyor. hala tüylerim diken diken.

    ekşide bir sürü anket başlığı var 1 gün sonra dünyanın yok olacağını bilsen ne yaparsın vs gibi. ömer halisdemir bir kaç dakika sonra şehit olacağını bile bile sakin sakin yürüyor ve emri uyguluyor. sana da seni doğuran yetiştiren ana babaya da seni yetiştiren komutanlara da helal olsun.

  • isyerinin caycisi ile diyalog:

    - bir sey icer misiniz agbi?
    - yok daha yeni ictim, almayacagim.
    - olsun agbi yeni ictiysen, bak yeni cay demledik.
    - allah bos oturani sevmez diyorsun yani.
    - biz de pek sicak bakmiyoruz agbi.

  • star wars ve lotr'u, twilight gibi bir şeyle aynı cümle içinde görüp kahrolan kişiden hallicedir.

  • football manager'de sezonun ilk yarısı takımımdan kovulunca bir daha başka takıma gitmedim. gururuma yediremedim yani, alt sıralardan gelen tüm teklifleri redettim. bildiğin oyunda rıdvan dilmen gibi takıldım iki yıl. "space" tuşuna basa basa zamanı geçiyordum. güzel bulduğum bazı maç sonraları ise yorum yapıyordum. çok eğlenmiştim açıkçası. kültablasına da güntekin diyordum.

    simcity'de kurduğum tüm şehirlerin altında yatan temel motivasyonum "ulan ne güzel yakarım şimdi şimdi bu şehri" düşüncesi idi. muhteşem şehirler yaptıktan sonra tornado gönderiyor, volkan patlatıyor, 8.4 şiddetinde zelzeleler yaratıp göktaşları yağdırıyordum. bi müddet sonra oyunun verdiği hisle allah'a sirk koştuğumu fark ettim. ben de o vakit oyunu bıraktım. şüphesiz ki ben en doğrusunu yaptım.

    süper mario'da amacı dışına çıkmayı bırak tamamen amaçsızlık üzerine oyunuyordum bazen. mario tam kalenin önünde bayrak direğini indermek için zıplarken bazen direği aşıyordum. sonra ise sonsuz bir yol ve sonsuzluğa koşan bir mario. kimbilir belki de her seferinde yanlış kaleye denk gelmekten bıkmış olan mario'nun hayata karşı naif bir isyanı idi bu...............mantar kafalar yok, boru yok, boşluk yok, çekiç atan o.ç kaplumbağalar yok, kale yok ve prenses..zaten hiç olmadı. adamsın mario.

    benim içim en efsanesi ise bir oyunda medieval total war 2'de kutsal roma germen imparatorluğu ile hızımı alamayıp 1962 yılına kadar gelmiştim. bütün dünyayı fethetmiştim yine de bir tek ortadoğu'da suriye ve ırak'ta isyanlar çıkıyordu. "naptı lan bu devlet size!" deyip tuton şövalyelerimle beraber mancınık yolluyordum ben de. aslında o zamana gelmemin bir amacı da acaba oyunu yapanlar piçlik olsun diye nükleer bomba falan çıkarıyor mudur diye idi. çıkmıyor beyler. çok düzgün kral bir oyun total war, amacının dışına çıkarak oynadığım son oyun.

  • dizinin her sezon arasında kendimi başka çizgi dizilerin kollarında bula bula rick and morty’yi bu kadar eşsiz kılan şeyleri farketmeye başladım.

    hani büyük aşkınız biter de yeni insanlarla görüşmeye başlayınca eski sevgiliyi bir tanesinin 3 biradan sonra çakır keyif halinde, bir tanesinin sabah mahmurluğunda, bir tanesinin hastalığında görürsünüz ya. heh ben bu aşağıdaki dizilerde rick and morty’nin bazı parçalarını görebildim.

    beklemekten sıkıldıysanız bir şans verin bence.

    archer
    imdb rating - 8,7
    dünyanın en süper ve salak özel ajanının garip garip maceraları.

    rick and morty ile ortak özellik:
    alkol
    uyuşturucu
    anlamsızlık
    kaos
    garip karakterler
    bol bol aksiyon

    futurama
    imdb rating - 8,5
    gelecekte kendini bulan bir pizza dağıtıcısının ve arkadaşlarının garip garip maceraları

    rick and morty ile ortak özellik:
    ilginç bilim kurgu öğeler
    garip karakterler
    ince gören espriler
    zaman zaman acımasız ölümler

    gravity falls
    imdb rating - 8,9
    yazın amcalarının yanına garip bir kasabaya giden ikiz kardeşlerin ve dükkan çalışanlarının garip garip maceraları

    rick and morty ile ortak özellik:
    rick’den ziyade pek çok morty’nin maceraları gibi.
    rick benzeri kötü karakterli (ama dahi olmayan) amca
    paranormal olaylar var
    yan karakterler sempatik ve akılda kalıcı.

    bojack horseman
    ımdb rating - 8,5
    eski bir sit-com ünlüsü at’ın (evet at) artık ünü geçmiş iken hayatıyla ve kendisiyle ne yapacağını çözemezken, hollywoo (evet hollywood değil çünkü ilk bölüm) ünlüleri ile garip garip maceraları

    rick and morty ile ortak özellik:
    varoluş sancısı
    hiçlik
    anlamsızlık
    alkol
    uyuşturucu
    hiçbir şeyin göründüğü gibi olmaması