hesabın var mı? giriş yap

  • imajının ve görüntüsünün aksine son derece uysal aynı zamanda bakımı kolay canlılardır. 30*30*30 ebatlarında bir terarium, saklanabileceği bir mağara, zemine torf toprak ve su kabı dışında bir gereksinimi yoktur. bunların dışında haftada bir kaç adet vereceğiniz börtü böcek elinizdeki tarantulanın bir ömür mutlu mesut yaşaması için yeterlidir.

    bugüne kadar 1500'ün üstünde farklı tür keşfedilmiştir. her birinin özellikleri, davranışları ve görüntüleri farklıdır. 3-5 saldırgan ve agresif tür dışında geneli defansif yapılıdır. tehlike anında kaçmayı yeğler. bilinen o meşhur zehir ise arı sokmasından farksızdır. yani alerjik bir durumunuz yoksa tarantula ısırığı asla ölümcül değildir.

    ağaç, çalı, yer, tünel türleri olarak ayrılırlar. ağaç ve çalı türleri avını ördüğü ağ ile tuzağa düşürerek yakalar, yer türleri toprak üstünde hareket eden herşeye av gözüyle bakar, tünel türleri ise kazdığı derin çukurların(tünel) içinde yaşar ve sadece avlanmak için(genelde geceleri) toprak altından çıkar.

    bakımı çok kolay olmasına karşın, yine de bu canlıları beslemek için önceden bilgi sahibi olmak gerekmektedir. tarantula ölümlerinin çoğu kabuk değiştirirken meydana gelmektedir. tarantulalar yılın belli mevsimleri kabuk atarlar. bu aşama bir kaç gün sürer. ex pozisyon alarak sırt üstü yatarlar, ve kabuk atana kadar hiç kıpırdamazlar. bir çok bilinçsiz bakıcı bu durumu görünce baktığı canlının öldüğü kanaatine vararak aslında son derece sağlıklı olan tarantulanın gerçekten ölümüne sebep olmuşlardır. kabuk atarken yaşam alanının nemini artırmak dışında hiçbir müdahale de bulunulmaması gerekmektedir.

    koleksiyoncular için eşsiz tarantula türlerinden biri hatta en popüleri poecilotheria metallica'dır. çok nadir bulunması ve harika güzellikteki renkleri hasebiyle fahiş fiyatlara satılmaktadır. şu an kendi koleksiyonumda eksik olan tek parçadır. aranmaktadır, özlenmektedir...

    edit: bulunmuştur, temin edilmiştir artık helalimdir...

  • toplanın, yeni formatı (2024-'27) yazıyorum.

    gelecek yıldan itibaren 36 takımlı yeni uefa şampiyonlar ligi, uefa avrupa ligi ve yenilenen ismiyle uefa konferans ligi formatlarına göre yeni sezondan itibaren:

    uefa ülkeler sıralamasında 1-4. sırasındaki ülkeler yine uefa şampiyonlar ligi gruplarına 4'er takım göndermeye devam edecek iken uefa avrupa ligi play-off turuna 2 takım gönderecekler. bu ülkeler uefa konferans ligi elemelerine yalnız 1 takım gönderecek.

    uefa ülkeler sıralamasında 5. sırasındaki ülke uefa şampiyonlar ligi gruplarına 2 takım, elemelerine 1 takım; avrupa ligi play-off turuna 2 takım, elemelerine 1 takım; konferans ligi elemelerine 1 takım gönderecek.

    uefa ülkeler sıralamasında 6. sırasındaki ülke uefa şampiyonlar ligi gruplarına 2 takım, elemelerine 1 takım; avrupa ligi play-off turuna 1 takım; konferans ligi elemelerine 2 takım gönderecek.

    uefa ülkeler sıralamasında 7-10. sırasındaki ülke uefa şampiyonlar ligi gruplarına 1 takım, elemelerine 1 takım; avrupa ligi elemelerine 1 takım; konferans ligi elemelerine 2 takım gönderecek.

    uefa ülkeler sıralamasında 11 (türkiye)-15. sırasındaki ülke uefa şampiyonlar ligi gruplarına takım gönderemezken, elemelerine 2 takım; avrupa ligi elemelerine 1 takım; konferans ligi elemelerine 2 takım gönderecek.

    uefa ülkeler sıralamasında 16-50. sırasındaki ülke uefa şampiyonlar ligi elemelerine 1 takım; konferans ligi elemelerine 3 takım gönderecek. uefa ülkeler sıralamasında 15. sıranın altındaki ülkeler uefa avrupa ligi'ne katılamıyor.

    uefa ülkeler sıralamasında 51-55. sırasındaki ülke uefa şampiyonlar ligi elemelerine 1 takım; konferans ligi elemelerine 2 takım gönderecek.

    ilk debem editi: teşekkürler sevgili sözlük ahalisi. azıcık yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

  • ülkenin sınır güvenliğini sağlamak ve kendi insanlarını korumak için başkan'a kafa tutabilen sivil ve askeri bürokratların, yerel yöneticilerin ve siyasetçilerin var olabildiğini gördüğümüz ilginç olay.

  • henüz hepsini izleyemesem de geçen gün anacığımla bi sahnesine rastlayıp bizi derin düşüncelere daldırmış olan dizidir.

    --- spoiler ---

    şu babası yunan oldu diye kendini yerden yere atan kızı izledik. ben bi yandan mandalinamı soyup diğer yandan çay içerken diziye direktif veriyordum:

    "tamam lan abartma yunansa yunan kaç yıl olmuş görmemişsin git sarıl öp babanı ağlama bu kadar" falan.. sonra kadın anam dedi ki ; düşünsene baban akepeli olmuş elinde ampullü bayrak eve geliyor ?

    --- spoiler ---

    düşünemedim !

    aboovvv içim titredi yemin ediyorum.. 3 dakika falan sessizce bakıştık. sonra karar verdik: evden kovarız.... canım babam akepeli olmadığın için teşekkürler seni çok seviyorum

    edit: debemin zamanlaması manidar olunca sosyal mesaj vermeden edemedim.. okuyun zaten eliniz paylaşa gidecek : imam hatipler kapatılsın!