hesabın var mı? giriş yap

  • ülkemiz gerizekalı ve saygısız insan dolu. dün gece konserde herkes eğlenirken bir çift embesil evlilik teklifi ayağına dakikalarca konseri durdurdu, üstüne sahneyi işgal etti. inmediler sahneden uzun süre. kibarca kovdular artık. bu kadar düşüncesiz, bu kadar benmerkezci olunmamalı. binlerce insan konseri dinlemeye gelmiş bu paşalar “bin ivlinmi tklifi idicm.” ayağına bütün akışı bozuyor. tiksiniyorum zaten böyle herkesi işin içine katmaya çalışan tekliflerden. her yurolig maçında her konserde aynı aptallık. bırakın kardeşim artık, salın bizi. sizin ikinizin “özel” anı bizim umurumuzda değil! sevgiline sarıl, o güzel anın tadını çıkar, ikinizin güzel bir anında konser sırasında da olsa teklifini et. 15bin kişiyi dahil etme. nedir bu şov merakı. bize ne aq.

  • çomarlar tarafından desteklenen şahıstır.

    türkiye'deki polislere çiçek veren gezicilere bile "törörik" diyen kompleksli aşağılık insanlar, başka ülkenin polisine karşı alenen kuvvet kullanıldığında ezik ezik sevinip, "gavur döven müslüm" nakaratları dizmektedirler.

    çünkü çomarların ilkesel bakışı yoktur dünyaya; kendileriyle aynı kampta gördüklerine her türlü şiddet eylemini hak görmektedirler.

  • ben yazları arabama çocuk kitapları stoklarım. ışıklarda su satan veya para isteyen çocuklara veririm. ışığın yanmasına uzun süre varsa hepsini gösteririm, içlerinden seçerler vs.

    bir gün bir ışıkta bir oğlan çocuğuna sherlock holmes vermişim. aradan birkaç hafta geçti. başka bir ışıkta baktım yine aynı çocuk. abla sen o dedektif kitabını veren abla değil misin dedi, evet benim dedim. abla kitap çok güzeldi, başka var mı diye sordu. ben de yanımda yok ama alırım dedim. aldım, arabaya koydum ama çocuğu tekrar göremedim maalesef.

    bir keresinde de bir çocuğa verdim bir kitap. eve geldim. bizim semtteydi zaten. bi yarım saat sonra arkadaşım aradı, ışıklardaki çocuğa kitabı sen mi verdin, direğin dibine oturmuş okuyor diye.

    10 kitap veriyorsam, 2'si okuyor kesin. diğerleri atabilir ya da satabilirler. 2 kişiye hayal kurdurup, gelecekleriyle ilgili bir şeyler düşündürebildiysem yeterli.

    debe editi: herkese güzel düşünceleri için çok teşekkür ederim.

    organ nakli hayat kurtarır. organlarınız bağışlayın. karaciğer ve böbrek için canlı verici bile olabilirsiniz. korkmayın. hayat kurtarın.

  • dc comics'deki paralel evrenler mevzusundan fazlasıyla nasibini alan bir karakter. ilk ve en çok bilinen supergirl, kara zor-el, superman'in kriptonlu kuzenidir. fakat onlarca yıl dc evreninde yer aldıktan sonra zalim dc editörleri tarafından crisis on infinite earths (dc'nin bitmek bilmeyen paralel evren krizlerinden ilki) serisinde superman'in son kriptonlu imajına zarar verdiği gerekçesiyle önce öldürülüp, sonra silinmiştir. bu olayın ardından dc evreninde çeşitli supergirl'ler yer alır. kara zor-el sonrası ilk olarak matrix tarafından kullanılır bu unvan. matrix paralel bir evrende lex luthor tarafından kriptonlu suçlulara karşı savaşması için yaratılan protoplazmik bir varlıktır. superman ona bu suçluları yenmesinde yardımcı olur, ağır yaralanan matrix'i ise kendi dünyasına getirir. matrix ise bir minnet göstergesi olarak supergirl adını alarak suçlularla savaşmaya başlar. bir süre lex luthor'la beraber çalışır çünkü lex luthor kendi evreninde iyi bir bilimadamıdır. gerçek yüzünü gördüğünde ondan uzaklaşır. daha sonra matrix, linda danvers isimli bir genç kızı ölümden döndürmeye çalışırken onunla birleşir. tamamen sıradan bir insan olan linda, bunun sonucunda süper güçler kazanır ve yeni supergirl olur. uzun süre suçla savaşır ve paralel evrenlerde geçen bir serüvenin ardından emekliye ayrılır. infinite crisis sonrası matrix evrenden silinir fakat linda danvers yaşamaya devam eder. clark ve lois'in gelecekten gelen kızı olduğunu iddia eden cir-el de supergirl adını taşıyanlardan biridir. brainiac tarafından kriptonlu dna'sı ile yaratılan cir-el geleceği kurtarmak için kendisini feda eder.

    2004 yılında önde gelen çizgi roman yazarlarından biri olan jeph loeb ve genç yaşta hayatını yitiren unutulmaz çizer michael turner tarafından, superman/batman'de, kara zor-el karakterine tekrar hayat verilir. yeni versiyona göre kripton'da kal-el henüz bebekken kara genç bir kızdır. kripton yok olmanın eşiğindeyken kara'nın babası zor-el brainiac'ın robotlarından aldığı teknoloji sayesinde argo city'yi kurtarmayı başarır, fakat teknolojisinin kullanıldığının farkında varan brainiac şehrin izini bulur. zor-el, saldırıya uğradıklarında, jor-el'in kal-el'e yaptığı gibi, kara'yı da bir uzay mekiği ile dünyaya yollamak ister fakat kara'nın mekiği meteor parçalarına takılarak uzayda savrulur ve dünyaya zamanında ulaşamaz. yani yolculuk planlandığı gibi gitseydi kara dünyaya ulaştığında clark daha bir bebek olacaktı. uzun yıllar sonra, clark yetişkin bir (super)adama dönüştüğünde kara'nın mekiği gotham'a düşer. clark'ın aksine dünyaya ulaşır ulaşmaz tüm süper güçlerine sahiptir fakat hafızası tam olarak yerinde değildir. güçlerine sahip olmasının sebebi mekiğindeki solar bir aygıtken, hafıza kaybı meteor taşlarıyla beraber güneş sistemine girmesinden kaynaklanan kriptonit zehirlenmesinden dolayıdır. bilindiği üzere kriptonlularun güçleri ve zayıflıkları* sarı güneşten kaynaklanıyor. darkseid'in de dahil olduğu bir maceradan sonra supergirl alışıldık mavi, kırmızı kostümüyle beraber boy göstermeye başlar. yeni supergirl'ün eskisiyle kıyaslandığında en büyük farkı daha fazla bağımsızlığına düşkün ve asi olmasıdır. superman'in korumacı tavırlarından hoşlanmaz ve kendisine her söylenene itaat etmez.

    bu doğuş hikayesinin ardından supergirl'ün kendi adını taşıyan serisi başlar. wonder woman'ın adasında* amazonlar tarafından eğitilen kara gün geçtikçe güçlenmeye başlar, hatta bazıları tarafından superman'den daha güçlü görülmektedir. bu lex luthor'ın ilgisini çeker ve bu ilginin saplantıya dönüşmesiyle beraber kara'yı izlemeye alır. kara'yı ona hala güvenmeyen batman de izlemektedir, herkes supergirl'ün superman'den daha güçlü olduğunu düşünürken o mevzuyu çözer. superman dünyada yetiştiği için insanlara zarar vermemek amacıyla güçlerini sınırlamayı öğrenmiştir, fakat supergirl güçlerinin limitlerinde dolaşmaktadır. tabii ki maruz kaldıkları sarı güneş miktarı düşünüldüğünde mantıklı olan superman'in daha güçlü olmasıdır. lex luthor meşhur "kryptonianbuster iron-man" kostümünü giyip kara'nın karşısına çıkar. kostümdeki siyah kriptonit kara zor-el'i iki kişiliğe böler. ortaya çıkan dark kara'ya göre zor-el onu dünyaya gönderirken kal-el'i öldürmesini istemiştir. zor-el küçüklüklerinden beri jor-el'in başarılarını kıskanmıştır ve iki kardeş arasında bundan doğan bir husumet oluşmuştur (ilerleyen sayılarda bunların doğru olmadığı, kara'nın dark angel tarafından test amaçlı manipüle edildiği ortaya çıkar). ardından lasso of truth sayesinde wonder woman kara'yı eski haline döndürür. ayrıca supergirl gizli kimlik taşımak konusunda pek başarılı ve istekli değildir. bir ara gizli kimlikle liseye başlar fakat liseli ergenlere tahammül edemeyip okulun ortasında kimliğini açığa çıkarır. daha sonra lana lang'in yeğeni linda lang olarak yeni bir gizli kimlik edinir.

    başlarda antipatik bir karakter gibi gözükse de kişiliğinin oturmasıyla beraber zamanla sevdirmiştir kendisini. özellikle ed benes, ian churchill ve gary frank tarafından çok başarılı çizilir. post-crisis sonrası ilk sunulan köken hikayesi yıllar içinde değişime uğramış ve new krypton serisi ile beraber son haline kavuşmuştur.

    supergirl'ün earth-2 versiyonu kara zor-l için:

    (bkz: power girl)

  • devlet bahçeli açıklaması.

    delireceğim. biz ölümü mü tercih ediyoruz? keyfimizden mi 40 yıllık binalarda oturuyoruz? asgari ücrete bakın, ''risksiz'' binaların kiralarına bakın. insanlar sizin yarattığınız yokluktan mezara giriyor. kim istemez sizin gibi villalarda, saraylarda oturmayı? insanlar aç.

    tanım: deprem araştırma önergesine hayır oyu veren parti başkanının açıklaması.

    edit: al birini vur ötekine akp’li belediye başkanının skandal açıklaması (bkz: her şeyi devletten beklemeyin 0 ev alın)

  • hi-fi'cıların kullandıgı ve onlar tarafından icat edilmis bir birim. kısaca w.a.r. olarakta bilinir. olayın acılımı sudur.
    hi-fi sistemleri kimi zaman cok buyuk ve ev dekorasyonunu degistirebilecek parcalara sahiptir. mesela sisteminize eklemek istediginiz bir hoparloru evin neresine koyacaginiz cok onemlidir. cunku akustik hi-fi'da muhim bir mevzudur. hi-fi ekipmanlarından her birinin kendine ait bir w.a.r. birimi vardır. evin duzenini belirleyen kisi evin hanımı yani esiniz oldugundan, w.a.r. birimi yuksek bir cihazi evinize yerlestirmeniz daha kolay olacaktır. w.a.r. birimi yuksek bir cihaz demek, evin dekorasyonuyla uyum sagliyacak bir cihaz demektir.