hesabın var mı? giriş yap

  • püf noktalar

    yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz

    asla sade pilav yapmayın. domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz

    mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın. özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor. bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin. aynı işi görür.

    patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.

    yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. şayet geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir. sakın yemeyin.

    sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer. mümkün olduğunca çiğ tüketin.

    karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. ikiye ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz.

  • oturdukları yerden kasıt nedir? ayağa kalkıp bütün gün elimizde bilgisayar yürüyelim mi napalım amk ya?

  • kibar adamdır. bunda pislik, art niyet yok. belki sen adama güvenmiyorsun, girmesini istemiyorsun. adam da böyle bi ihtimale karşı nazikçe izin alıyor.

    bağzı kadınlara nezaket gerçekten de fazla.

  • benim kardeşim(12) de yatağında osura osura minecraft oynuyor, videoyu gösterdim, tenezzül edip 10 saniye izledikten sonra durdu ve şu çıkarımı yaptı: bu çocuğun dersleri kesin 100dür

    felsefe piri asıl burada eyy çocuk

  • başa geldiğinde yapılmaması gerekenleri sayalım. zira herkes birşeyler yapıyor...

    - üzerine basılmamalı, hemen doktora gitmekten imtina edilmemeli, evde ezbere iş yapılmamalı,
    - sakatlanan bilek kurcalanmamalı, oynatılmamalı, bileğe, olay anında (ve doktorlarca belirtilen halin gidişine göre belli bir süre daha) ve ilk anlarda buzdan başka birşey konulmamalı, sıcak su vs. değmemeli, zeytinyağlı bilmemneli sıvılarla masaj yapılmamalı (bunu kim önermiş ilk acaba...), ovulmamalı,
    - lasonil, bengay gibi bölgedeki sıcaklığı daha da artıracak merhemler sürülmemeli,
    - bilek aşağı çok sarkıtılmamalı ki ödem büyümesin (bir defasında irice bir elma kadar şiştiğini bilirim), ayağa pek kalkılmamalı,
    - bilek sarsılmamalı, hemen bandaj yapılmalı ve doktorun vereceği ağrı kesici merhem sürme haricinde bandaj açılmamalı, merhem de tabii langır lungur sürülmemeli,
    - hemen ve hatta olayın vahametine göre 1 hafta veya daha uzun bir süre o ayak üzerine basılmamalı, illa yürünmesi, sokağa çıkılması gerekiyorsa, kol değneğinden destek almadan hareket edilmemeli.

    dolayısıyla,
    - en başta saat başı 15 dakikalık buz kompresten şaşılmamalı,
    - ayağın şişmesinin nedeni, burkulma anında iç kanama / ödem yapmasıdır. şişliğin varlığı devam ettiği sürece, ayak mümkün olduğunca çok dinlendirilmeli, uzanılarak kalp seviyesinden yukarı seviyede tutulmalı ve çok sarkıtılmamalıdır,
    - sakatlık süresince ve hatta ağrısız sızısız yürüyecek kadar iyileşildikten sonra belli bir süre daha, ayağı destekleyecek, elastik bandajsız durulmamalı, sokağa çıkılmamalı...
    - tedavi atlanmamalı. ayak, sakatlık geçtikten sonra tedavi edilmeli, güçlendirilmeli, egzersizler ihmal edilmemeli, öyle ağrıların geçtiğiyle bırakılmamalı.

  • evet bu iş eğitim işidir. ama eğitimde ceza da bir metottur. bu işin bir cezası olmalı. başkalarını aptal yerine koyanlara karşı bir yaptırım olmadığı sürece bu magandalar yaptıkları bu davranışı kendilerine hak görmeye devam edecekler

  • derneğimizde iki çeşit üye grubu var diyebiliriz.

    cnbc-e e2 eşliğinde uyuyabilen entel kesim ve "ntvspor olsun gerekirse curling olsun" diyerek fransa ligi özetleriyle uyuyabilen grup.

    geçenlerde bir araştırma yaptık, derneğimizin üyelerinin büyük bir kısmının 2. öğretim okumuş ya da nba maçlarını gözleri kapana kapana izleyenlerden oluştuğunu gördük.

    en kısa sürede toplanıp, "flash tv eşliğinde uyuyoruz" zirvesi düzenleme planlarımız var.

    edit: çokça soru aldım, ilginiz için teşekkürler. kısaca derneğimizle ilgili, katiyen aşamadığımız bir kuraldan bahsetmek istiyorum. "ben televizyon karşısında uyuyorum, olur mu?" diye gelen sorular çoğunlukta. cevap, hayır! bu derneğe üye olan ve dernek şartlarına uyan profil, tekrar etmek istiyorum, "neyse ben yatayım artık çok uykum geldi" deyip, televizyonu açan insan profilidir. tv karşısında sızan insan halimizden anlamaz, anlayamaz. tsubasa'nın dripling yaparken elips topa her vurduğunda gelen o dup dup dup sesi, bizim için ninniden ötedir, lütfen bu bilinsin.

  • *sars çok çabuk şekilde belirtileri çıktığı için hemen tesbit edilip önlemleri alındı.oysa covid-19'unki 2 haftayı bulabiliyor. öyle olunca da enfekte olmuş bir çinli hastalık belirtileri vermeden virüsü başka ülkelere taşıyabiliyor. şimdi gelelim kısaca işin teknik kısmına.
    *sars ve diğer corona viruslerden farkli olarak covid-19 protein üzerinde furin adı verilen bir konakçı hücre enzimi tarafından aktive edilen bir bölgeye sahip.bu furin akciğer,karaciger,ince barsaklarda bulunur.dolayisiyla covid-19 aynı anda bir çok organa saldırır.sars ve diğer coronalarda furin olayı yok.
    *covid-19 ,sars'ın proteinin insan hücresine tutunmasindan en az 10 kat daha güçlü bir şekilde hücreye tutunabiliyor.yani bunun anlamı 10 kat daha fazla bulaşıcı.

    sars =yarasadan misk kedisine
    mers =yarasadan deveye
    covid-19 = yarasadan pangoline