hesabın var mı? giriş yap

  • mafya babası haraçlarını toplaması için yeni bir tetikçi buldu. seçtiği adam sağır ve dilsizdi. çünkü baba, bu tetikçi yakalanırsa polise fazla bir şey anlatması mümkün olamaz, diye düşünüyordu. baba, bir gün ödemelerin geciktiğini fark etti ve tetikçiyi odasına aldırttı, bir de işaret dilini bilen tercüman buldular. tercüman işaretle sordu:
    "para nerede?"
    sağır dilsiz işaretle yanıt verdi:
    "ne parası? benim paradan maradan haberim yok. neden bahsettiğinizi anlamıyorum."
    tercüman tercüme etti:
    - "neden bahsettiğinizi anlamıyormuş."
    baba 38'liği koltuk altından çekip sağır dilsizin beynine dayadi:
    - "şimdi sor bakalım, para nerede."
    tercüman işaretle sordu:
    - "para nerede?"
    sağır-dilsiz kan ter içinde, işaretle yanıt verdi:
    - "şehir merkezindeki parkta, büyük heykelin oldugu kapıdan girince soldan 3. ağacın kovuğunda iki yüz bin dolar var."
    - "ne söyledi?" dedi baba.
    tercüman yanıtladı:
    - "dedi ki, hâlâ neden bahsettiğinizi anlamıyormuş, ayrıca o tetiği çekmek de biraz g.t istermiş."

  • herhalde dunya tarihinde cahilligin bu kadar ovuldugu bir donem olmamistir. o da 2000'lerin turkiye'sine denk geldi. bizdeki de sans.

  • arkadaşıma alıyorum demeyın de napıyorsanız yapın, sonra çok gülüyoz yemın olsun. hıçkımse kendıne almıyor bu meretı herkes bırbırıne alıyor :) bıze ne oğlum kıme aldığınızdan parasını ver yeter :)

  • annenin 20 sene onceki ailevi olaylari anlatip bunlara hala sinirlenip ailenin huzurunu kacirmasi.. insan kucukken sessiz kaliyor da buyuyunce bu hasta zihniyete katlanamiyor ve sinir krizi gecirebiliyor.

  • ön not: entry'i kendi başına okumak yerine şöyle sıradan okuyun, yoksa anlamsız gelecektir yüksek ihtimalle: http://www.eksisozluk.com/…24.01.2011&td=25.01.2011

    ~

    einstein, o gün de her zamanki gibi yazıhanesine yemek ısmarlayacakmış. einstein'ın karnı ekseriyetle iskender kebap çekermiş, fakat yanına ne içecek alacağını bilemez, hep bu hususta zorlanırmış.

    birgün duvar ustasının 7 yaşındaki yeğenini çağırmış ve ona:

    - "iskender ısmarlayacağım ama yanına ayran mı, kola mı söylesem bilemiyorum" demiş.

    duvar ustasının 7 yaşındaki yeğeni einstein'a:

    - "efendim, iskenderin yanında yoğurt zaten var, kola ısmarlayın" demiş.

    einstein çocuğun kulaklarından tutmuş, yarım metre havaya kaldırmış. ardından gıdısını okşamaya başlamış ve;

    "evladım, sen bir dâhisin biliyor musun?" demiş, ve ardından sarılıp hıçkırıklarla ağlamaya başlamışlar. (çocuk acıdan ağlıyormuş ama, kulaklar esnemiş tabii)

  • (bkz: buyrun benim)

    yaptığım yanlış seçimlermiş de falan ahahaha

    herkesi kendiniz gibi başkalarının varlığına bağımlı ve/veya amsalak tiplerden sanmasanız hayatınız daha güzel olacak aslında ama neyse...

  • sesinin tınısı, yaptığı müziğin güzelliğiyle, bana rock müziği sevdiren insanlardan biriydi. anadolu yakasından, avrupa yakasındaki okuluma gitmek için sabahın köründe yaptığım servis yolculuklarımı onun şarkıları biraz olsun çekilir yapardı. ah ah, o in the end'i kaç kaz üst üste dinlediğimi bir noktadan sonra saymazdım bile. aslında o şarkıda, bugünlerin ipucunu biraz olsun vermiş:

    ı tried so hard
    and got so far
    but in the end
    ıt doesn't even matter
    ı had to fall
    to lose it all
    but in the end
    ıt doesn't even matter

    umarım gittiği yerde, aradığı huzuru bulur.

  • eksisozluk'te son zamanlarda gordugum en yararli filtre... bu varliktan sonunda kurtulabilmek harika olacak.. virus gibi kadindi, covid bile masum kalir insanlarda olusturdugu kin ve nefretin yaninda.

    edit: tekrar tesekkurlerimi iletiyorum, ublock'ta da ise yariyor filtre.
    edit 2: nasil ekleniyor diyen arkadaslar icin. ublock ayarlara girip my filters'a ekliyorsunuz yukarida arkadasin verdigi satiri ve bilgisayarda bu sahsin gectigi basliklar gorunmez oluyor. görsel

  • asıl merak ettiğim, anlayamadığım; bu zihniyete sahip bir kişi cumhuriyetle ilgili nasıl bir kompozisyon yazmıştır ki o kompozisyon ödüle layık görülsün.

  • büyük iskender (alexander the great) ve cengiz han (genghis khan), dünya tarihinin en ünlü askeri liderleri arasında yer almaktadırlar. ikisi de farklı dönemlerde yaşamış olsalar da, farklı kültürel ve politik bağlamlarda ülkelerini fethetmişlerdir.

    büyük iskender, makedonya kralı iii. philip'in oğlu olarak 356 yılında doğmuştur. tahta geçtiği zaman sadece 20 yaşındaydı ve yaklaşık 10 yıl içinde pers imparatorluğu'nu, batı asya'yı ve mısır'ı fethederek dünyanın en büyük imparatorluğunu kurdu. iskender, savaşlarda cesur ve kararlı bir liderdi ve birçok zafer kazandı. ayrıca, iskender, yunan kültürünü, bilimini ve felsefesini yaymak için çaba gösterdi. iskender'in başarıları, onun kendisinden sonraki tarihlerde de birçok kez övgüyle anılmasına sebep olmuştur.

    cengiz han ise, 1162 yılında moğolistan'da doğdu. o dönemde, moğolistan farklı kabilelerin hüküm sürdüğü bir bölgeydi. cengiz han, farklı kabileleri birleştirerek bir ordu oluşturdu ve asya'nın büyük bir bölümünü fethetti. cengiz han, ordusunun disiplinini ve taktiklerini geliştirdi ve çok başarılı bir askeri stratejistti. ayrıca, moğol imparatorluğu'nun yönetimini ve organizasyonunu reform etti ve yeni yasalar ve kurallar getirdi. cengiz han'ın başarıları, onun dünya tarihinde bir efsane haline gelmesine sebep oldu.

    iki liderin karşılaştırması zor olsa da, cengiz han, daha büyük bir coğrafi alanı fethetti ve daha büyük bir imparatorluk kurdu. moğol imparatorluğu, asya'nın büyük bir bölümünü kapsıyordu ve cengiz han'ın ölümünden sonra bile hızlı bir şekilde genişledi. öte yandan, iskender, yunan-roma dünyasında kültürel ve entelektüel bir miras bıraktı. iskender, mısır'ı fethederek iskenderiye şehrini kurdu ve bu şehir, o dönemde bilim, matematik ve felsefe gibi alanlarda önemli bir merkez haline geldi. iskender'in mirası, batı medeniyeti için önemli bir rol oynadı.

    chatgpt'nin kaynakları:
    "alexander the great." encyclopædia britannica. encyclopædia britannica, ınc., n.d. web. 12 apr. 2023. https://www.britannica.com/…hy/alexander-the-great.

    "genghis khan." encyclopædia britannica. encyclopædia britannica, ınc., n.d. web. 12 apr. 2023. https://www.britannica.com/biography/genghis-khan.

    kaynak: chatgpt