hesabın var mı? giriş yap

  • haberin girişine bak :

    "trabzon'un çaykara ilçesinden 51 yıl önce heyelan nedeniyle van'ın özalp ilçesindeki iki köye göçen karadenizliler, yöre halkıyla yıllardır huzur içerisinde yaşıyor."

    sanki çeçenistan'a göçmüşler adamlar. göçtükleri yer yine bizim toprak. anadolu ajansı nereye varmaya çalışıyorsun?

  • daha da sinir eden seyler aslinda olaylarin icinde;

    *sikayetin uzerine devlet gorevlilerinin "sutunlarin sana ne zarari var, senin isin gucun yok mu" demeleri.

    *ev sahibinin dediklerine gore aslinda olaydan yetkililerin zaten haberinin olmasi.

    *bu olayin pesinden giden vatandasa dava acilmasi.

    *ne alaka anlayamadim tam ama "olay dava acilinca ortaya cikti" gibi bir durumun olmasi.

    a**na kodumun yerinde herif cikmis "sutunlarin sana ne zarari var, isin gucun yok mu" diyebiliyor aymazlikla. normal sartlar altinda buna sorusturma acilmasi lazimken, turkiye'de haber arasinda gecen bir olay olarak kaliyor.

  • tuborg special gibi biralara sanıldığının aksine vodka falan katılmaz. bilindiği gibi bira mayası bizim gibi canlı bir organizmadır ve yaşamak için şıra ( ilerde fermantasyondan sonra bira olacak ) içindeki şekeri yiyip alkol ve karbondioksit açığa çıkarırlar. yani biz mayaları besleriz onlar da bize karşılğında alkol üretirler. böyle geçinip gideriz. efendim, şıra içindeki şeker miktarı bellidir, dolayısıyla mayalarda alkolü bir yere kadar üretir*. şeker bittiği zaman* fermantasyonda biter. oluşacak alkol miktarıda en fazla %3 - %5tir.
    şimdi siz tam kaynatma aşamasında şıraya şeker* ilave ederseniz mayalar bu şekeri de kullanacak ve daha fazla alkol üretecektir. haliyle fermantasyon süresi uzayacağından diasetil miktarı da artacak ve tadı biraz daha acı olacaktır.
    işte işin sırrı budur.

  • pargalı : size bir rus esintisi hazırladım hünkarım..

    süleyman : pezevenklikte sınır tanımıyorsun pargalı..

  • la daha benim maskem gelmedi hangi ara 90.000 haydutun salınması için işbirligi yaptınız da meclisten geçirdiniz. maske diyorum maske, hiç mi umrunuzda değiliz? vergi veren ve hapiste olmayan vatandaşı düşünen yok mu bu ülkede?