hesabın var mı? giriş yap

  • 1996dan beri panini albumleri ve 2000 yilindan beri pokemon kartlari koleksiyonuyla ilgilenen biri olarak acilin bilirkisi geldi.

    first gen pokemon kartlarının oldugu set toplamda 102 karttan olusur ve base set olarak adlandırılır. bu setin en degerli karti, 4/102 numarali holo charizard kartidir. (satisa konu olan kart) base set, jungle set gibi ilk setleri wizards adinda bir uretici firma cikartmistir ve bu base setin, bulunmasi cok zor olan shadowless (pokemon resminin oldugu cercevenin etrafinda golge olmayan seri) versiyonu, bu zamana kadarki en nadir kartlardir. psa gibi, trading cards isinde kartlari inceleyip durumuna gore (kartin fiziksel kondisyonundan bahsediyorum) moderately played (mp), little played (lp) ve near mint (nm) durumda oldugu belirlenir ve 1den 10a kadar bir puan verilir. ardindan, kartin hangi koleksiyona ait oldugu, puani ve adi psa logosuyla birlikte kartin da icinde bulundugu plastik bir muhafazaya alinir ve sahibine geri gonderilir. kart koleksiyonerleri bilir, kartlari muhafaza etmek icin sleeve ve toploader gibi koruyucular kullanilir, psa bunu profesyonel olarak yapar. psa'den gecmis bir kart, kartin normal halinden 10 kata kadar daha degerli bir sekilde satilabilir.

    shadowless base set holo charizard karti, psa'den 10 puan alsa bile, 420 bin dolar etmez, ebay'den aratip bakabilirsiniz. burada iki ihtimal var; ya ciddi ciddi bir kara para aklama mevzusu var ya da kart missprint.
    missprint kart nedir? uretimi sirasinda baski hatasi, grafik hatasi, kesim hatasi olan kartlar missprint olarak adlandirilir ve ederleri, normalden 15 20 kata kadar deger kazanabilir. bu satilan kart da eger missprint ise, koleksiyonerlige milyon dolarlar yatiran bir kodaman gozunu kirpmadan o parayi vermistir.

  • "ortaokuldan ayrıldıktan sonra 3 yıl boyunca kuran kursuna giden ve son 1 yıldır evde bulunan kevser’in..."

    bu zihniyetin nasıl türediğini pek düşünmeye gerek yok.

  • yani demiş ki; sizin aklınız ermez, biz sizin yerinize okuduk yorumladık siz kafanızı yormayın böyle şeylere.

    peki ahirette hesap verirken bize tercümanlık yapacak mısınız sayın diyanet işleri?

  • modern dünyanın yarattığı bir kutsalı ayıp bulduğu için bu dünyanın yobazları tarafından linç edilmesine sebep olacaktır.

    birazdan ellerinde “beyni sulanmış”, “gösterecek neyi var ki”, “çirkin” vb yaftalarla üşüşürler buraya.

  • yarışmacılardan birinin marketten aldığı hazır sufleyi yaptığını sandığım skandal. meğer olay bambaşkaymış ve televizyonda gördüğü her şeyi gerçek sanan insanlar hala aramızdaymış.

  • (annesiyle telefonda konusuyoruz.. ben is yerindeyim onlar evde..)
    annesi: bıdı bıdı bıdı..
    ben: hmm.. yaaa... hmm..
    annesi: dur bak atakan sana bişi sölicekmiş.. atakan'ı veriyorum.
    atakan(5,5): alo? baba..
    ben: efendim oğlum..
    atakan: delta force oynarken tankı nası patlattım biliyo musun?
    ben: nası patlattın?
    atakan: tahtayla..
    ben: tahtayla mı???!!
    atakan: tahta tabii.. zoruna mı gitti... hihohahahahahah...
    ben: !!!!

    (bkz: gora)