hesabın var mı? giriş yap

  • adamlar istanbul liginde 6-7 takimin kendi arasinda oynadigi maclar iicin yildiz istiyorlar. birinin bu mallara ulusal ligler kurulmadan once turkiyenin her yerinde mahalli liglerin bulundugunu, farkli bolgelerin kendi aralarinda sampiyon cikardiklarini anlatmasi gerek. bu durumda mersin idman yurdunun mersin sampiyonluklari icin 30. yildizi falan takmasi gerekiyor.
    ama soz konusu en buyuk eglence ise, bu senede fenerbahce111!!!

  • cevabı 16 olan anakolu duzeyinde soru.. bolme ve carpma arasinda islem onceligi yoktur.. hangisi solda ise once o yapilir...
    konu kilit, uye 1 buldugu icin ban...

    son olarak, cidden bu soru ile iq olculdugunu dusunuyorsaniz, dusuk iq probleminiz olabilir...

  • dayı'nın "kızıma bir şey yapma kenan" derken ne kastettiği anlaşıldı. adam behlül beyler.

  • az önce böyle bir şey gördüm. vatansever chp seçmeni önünde televizyonda vs. vs.

    kılıçdaroğlu yetkli bir makamda değil. göçmen ve sığınmacı politikasından memnun değilsen hükümetten birilerini çağırırsın. erdoğan daha dün dedi, biz ensar terbiyesiyle büyüdük, sığınmacıları göndermeyeceğiz diye.

    sonuç olarak komik, anlamsız bir çağrıdır. kılıçdaroğlu'nun alakadar olacağını sanmam.

    ekleme: ümit özdağ'ın çağrısı

    kılıçdaroğlu'nun cevabı

  • oyunun mucidi yaygın kanının aksine charles darrow değil elizabeth magie'dir. 1904 yılında elizabeth magie, henry george un tek vergi sistemini açıklama üzere bir oyun hazırlamıştır. günümüzde kullandığımız versiyon bu oyundan parker brothers şirketinden charles darrow un geliştirdiği versiyonudur. yani charles darrow mucidi değil son geliştiricisidir. ürünn şimdiki satıcısı hasbro şirketine göre 1935 yılında patenti alındığı günden bu yana 750 milyon insanın oynadığı bu oyun dünyada en çok insanın oynadığı ticari oyundur iddiasına sahiptirler.

    ikinci dünya savaşı yıllarında ise kızıl haç örgütü ingiliz ve amerikan birliklerinin nazi almanyasında esir askerlerine kızıl haç örgütü aracılığı ile bu oyunu oynatmışlardır. tabii bu, esirlerin kaçmasında gerekli kimliklerin ulaştırılması, istihbarat bilgilerinin gizlice alınması için bir maskeleme işlemidir.

  • maldır, evet malım. o akbilin ücretini almadım hiç. saçma belki ama hep aynı şeyi söyledim ısrar edenlere, hatta ısrar etmeyenlere de söylüyorum: "aynısını siz de başka birine yaparsınız, ödeşiriz." kendimce aptalca bir kural yarattım askıda akbil gibi, tek ben biliyorum mesela bunu, bir tek ben uyguluyorum belki. olsun ama, söylüyorum denk geldiğim herkese. e mallık tabi ne yapalım, hayat işte...