hesabın var mı? giriş yap

  • burçlar gibi doğum anı benzeri alakasız/uzak kriterlerden karakter tahmini yapmaya çalışan bir yöntemden çok farklı olarak, kişinin karakerini ve terchilerini irdeleyen sorulara verilen cevaplardan yola çıkarak bir gösterge oluşturan bir nevi karakter ölçme/sınıflama yöntemi.

    değerler 4 bağımsız eksende ölçülür:

    * extraversion - introversion:
    kişinin enerjisini dış dünyadan mı yoksa iç dünyasından mı aldığının ölçümüdür.

    * sensing - intuition:
    kişinin bilgiyi hangi kaynaklardan toplamayı tercih ettiğini gösteriri. "s" dış dünyadan gelen bilgiye daha çok önem verildiğini, "n" iç dünyadan gelen bilgiye daha çok önem verildiğini belirtir.

    * thinking - feeling:
    kişinin bilgiyi nasıl işlediğini belirtir. "t" daha çok mantık, "f" ise daha çok duygular ile karar verildiğini belirtir.

    * judging - perceiving:
    kişinin işlediği bilgiyi (kararları) nasıl uyguladığını gösterir. "j" organize ve kurallara uyan bir kişilik gösterirken "p" alternatif arayışında olan ve doğaçlamayı tercih eden karakterlere işaret eder.

  • ege sucukları marka adı altında rahmetli ali kasap'ın oğlu alper kasap tarafından üretilen sucuklardır.

    öncelikle bu işi ticareten yaptıkları için sucukların içine eser miktarda (yüzde 15 yerine binde 12 oranında) nitrit (e250) koruyucu madde koyarak üretmektedirler sucuklarını ki zaten bu durumu saklamıyorlar, içindekiler kısmında da yer alıyor. ben de katkısız-koruyucusuz olarak düşünüp aldığım için bu durumu kendilerine ilettim ve işletmecisi özel olarak arayıp durumu açıkladı sağ olsun. normalde 25-30 günde açık havada fermente olması gereken sucukların ticari açıdan yapılabilmesi için bu süre 9-10 güne kadar inmek durumunda kalıyormuş ve bozulmaması için nitrite ihtiyaç duyuluyormuş ki bazı markalar ışıl işlemle bu süreyi 1-2 güne kadar indiriyor bildiğimiz üzere. e o zaman 25-30 günde yapılsın dediğinizi duyar gibiyim fakat o zaman da fiyat olarak ciddi bir artış söz konusu olacaktır. öyle bir isteği markalaşmış ticari bir firmanın karşılaması oldukça güç anladığım kadarıyla. bunun için güvendiğimiz bir kasaba özel olarak yaptırmamız gerekiyor sucuğumuzu ya da en güzeli öğrenip kendimiz yapacağız.

    onun dışında lezzet olarak, kullanılan etin kalitesi olarak, müşteri ile ilgi alaka olarak çok üstün bir işletmedir zira sucuk siparişi vermeden önce çok araştırdım ve birkaç vedatbey namı diğer yanturalı gibi adı duyulmuş sucuk üreten firmalarla görüştüm. ne yazık ki hepsi oldukça tok satıcı olmalı ki hiçbirinden bu firmadan gördüğüm ilgi ve alakayı göremedim.

    ez cümle eğer kaliteli sucuk almak istiyorsanız ve güvendiğiniz bir kasabınız yoksa müşteri memnuniyetini ön plana koyan ege sucuklarını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

  • "metin oktay öldü: cennet artık tek forvet.
    lefter öldü: cennet artık çift forvet
    aykut kocaman öldü: cennet tekrardan tek forvet. lefter artık sol açık."*

  • canım benim ya. ne kadar babacan insanlar görüyor musunuz? evet, bundan sonra oyum size. işte aradığım huzurlu, şefkatli yönetici.

  • "kola içmeyip hitler överek israil'i durdurma planımız nasıl başarısız oldu, anlayamıyorum. hayatımda gördüğüm en iyi savaş stratejisiydi."