hesabın var mı? giriş yap

  • ikinci toplantısına katıldığım kuruluş. evet seromonileri gariptir. herkes söz alarak konuşur ve 1 dakika önce konuşmuş da olsa adım x ben alkoliğim diye başlar söze. diğerleri de merhaba x derler.
    söz bitince herkes teşekkürler x derler.
    toplantı biter herkes masaları toplar 3-5 para bırakır. ben 3 tl bıraktım. bir de el ele tutuşup huzur duası edilir.
    toplantıyı yöneten ateist birisiydi, istersen çakmağa tap diyordu. tek mevzu diğerlerinin ayık kalmasına yardımcı olmak.
    12 yıldır ayık bir alkolikti.
    ister tarikat desinler umurumda değil, bıraktırıyorsa bu mereti tamamdır. bunu ancak bir alkolik ya da bir alkolik yakını anlar.
    kurtulması için 1 trilyon ver deseler ama kesin kurtulacak, gider o parayı bulur. alkolizm lanet bir şeydir. ben de bir alkoliğim oradan biliyorum, yaşadıklarıma kimse inanamaz.
    orada emekli memur bir amca vardı simsiyah haldeydim dedi, toplantıyı yöneten 12 yıllık ayık taksimde şarap parası dileniyordum dedi.
    genç bir kız tekrar başlamaktan korkuyorum dedi. ama tek bir ortak noktaları var ya ayıklar ya da ayık kalmak istiyorlar.

    ileride işin içinde bir bit yeniği görürsem onu da söylerim.

  • çok eski bir gelenek değildir. şofben kazaları ile başlamışıtr. sağ gittim sağ döndüm kutlaması gibi bişidir.

  • "kim ne derse desin, mutlu insanın en mutlu anı, uykuya daldığı andır ve mutsuz bir insanın en mutsuz anı, uykudan uyandığı andır. insan hayatı, bir tür hata olmalı."

    schopenhauer böyle der, o zaman mutlulukla aptallık arasında bir bağlantı mı vardır diye aklımızda soru işareti oluşturan bir önermedir bu.

    eğer mutluluk gelecekse uykuyla birlikte aptal olmayı kim takar ki?

  • ilginç bir metafor barındıran program. eski ibo yerinde duramazdı, enerjikti, mutluydu tıpkı eski türkiye gibi. şimdiki ibo'nun ise başına gelmeyen kalmamış, acı bir şekilde gülümsüyor sadece. tıpkı şu anki türkiye ve bizler gibi.

  • sdflşgajşdlhjaihşsjdha ortalama bir lisede fen bilgisi dersi ödevi olabilecek bişeyi baya baya arge projesi gibi anlatmış adamlar. güneş enerjili mobil istasyonlarda aküler maliyetsiz olarak şarj edilecekmiş. güneş enerjili şarj istasyonu beleşe kuruluyor sanki.

    her modelin başka bir özelliği varmış. cumhuriyet adlı model tahtadan olduğu için ekolojikmiş. ekolojiden anladıkları bu asldjgah.

    öbürkü modeli doğa şartlarına uygun ve sportifmiş. aşdlsgjşaldshşlajh

    hadi çocuklar saf ve hevesli okey de koca koca hocalar nası böyle şeylere alet oluyor anlamıyorum aq. saatte 50 kilometre yapıyomuş lan tahtaya teker takmışsın iki kişi ittirse zaten elli yapar o aşslfdgja

  • eğer dedikodu gerçekse, hadi protein ve yağınıda al git buralardan denmiştir. kadın en azından işlenmiş karbonhidrattan uzak durulması konusunda bir farkındalık yarattı ülkede. sırf bu yüzden bile saygı duyulmalı kendisine.