hesabın var mı? giriş yap

  • soslu patates püresi:

    patatesleri hasla. soy catalla püre yap. tereyağı ile iyice karıstır. yayvan bi tabaga al. üstünü düzelt düzlestir yani. sonra catalla delikler ac. mayonez,yogurt, sarımsak, tuzu karıstır üzerine dök. tereyagında kırmızı pul biberi yak üzerine dök. sonra kuru nane serpiştir üstüne. anladınız mı bilmiyorum.

  • bu adamın tek numarası var. orta saha civarında topu alıyor, sekiz kişiyi çalımlayıp gol atıyor.
    ama biz bir grup futbol izleyicisi olarak bu tür gollerden sıkıldık artık. yeni bir şeyler bulması lazım.
    kendi kullandığı korneri rövaşatayla gol yapmayı deneyebilir mesela. yalnız top doksana gitmezse saymam.

  • dirkilmek.

    bu kelime bugün itibariyle lugatımda yerini buldu.

    bu detayı kim, nasıl, ne yaparken yakaladı lan? bu ülke beni cidden korkutmaya başladı.

  • bu olayın iki farklı boyutu vardır... orduya yıllarını vermiş başçavuş ve kıdemli başçavuşlar tecrübenin getirdiği olgunluk nedeniyle asteğmenlere daha bir ılımlı yaklaşır ve aynı şekilde karşılık görürler. hatta asteğmenlere selam veren tek tük astsubaylar da bu gruptan çıkmaktadır. bu güzide ilişki özellikle bölük seviyesinde işlerin düzenli bir şekilde yürütülmesi için iyidir...
    diğer taraftan ise nispeten daha tecrübesiz olan astsubaylar ve özellikle yeni mezun olanlar bir türlü asteğmen gerçeğine sıcak bakamamışlardır*. zaten genelde asteğmen-astsubay sürtüşmeleri de bu genç arkadaşlar arasında yaşanır. gereken ayarlar verilerek durum düzeltilir... bu durumda olan, aynı birlikte takım komutanı olup sidik yarıştıran asteğmen ve astsubay arkadaşların takımlarındaki askerlere olur*...

  • rte'nin korumalarının yüzüne karşı "baş hırsızın yalakaları" dendiği ve korumaların ağızlarını açamadığı olay.

  • dün yine evde bulamamışlar beni. gittim, "ben yine evde yokmuşum yaa, allah beni kahretmeye, bütün gün evde olup da evde bulunamıyorum" dedim. yüksek sesle söyleyince tabi diğer müşteriler dönüp bakınca görevli "yanlışlık olmuştur" dedi, "evet dedim, 4 yıldır bir kez beni evde bulamama gibi bir yanlışlığınız" var dedim ki bu konuyla ilgili şikayet dilekçelerimle evimden genel müdürlüğe yol yapmayı planlıyorum. neyse, kadın tabi üste çıkmak için mümkün değile getirdi konuyu, en son "bin yılda bir olmuşsa olmuştur, türkiye'de belki 10 kişinin böyle bir şikayeti vardır" dedi. siz dedim hiç sözlüklere de bakmıyorsunuz, adına koskoca başlık açılmış, yerin dibine sokmuşlar sizi, ne 10 kişisi dedim ve kadın o efsanevi savunmayı yaptı bana.

    "onlar firmamızın başarısını çekemeyen rakiplerce tutulmuş paralı kalemler, ciddiye almayın siz onları..."

  • ankara'da okuduğum senelerde, trabzonspor'da oynuyordu. bir gün otobüse bindim ve bir amca bana umut bulut'un gol attığı bir maçta, umut ile ilgili bir spor manşetini gösterdi. "bak, oğlum bu benim." dedi. kendisiyle o denli gurur duyan, otobüste tanımadığı insanlara bile oğlunu anlatma isteğiyle yanıp tutuşan bir babası vardı ve bu kadar senedir, umut bulut hakkında tek bildiğim şey de bu. sanırım yeter de artar bile. başı sağolsun.