hesabın var mı? giriş yap

  • yazıdan çok fotoğraftır.

    "halkı aşağılıyor" diyenler, yolsuzluk yapan, halkın parasını çalan ve aptal yerine koyanların halkı yücelttiğine inanıyor heralde.

    o zaman da bekir coşkun'un paylaştığı fotoğraf haklı çıkıyor.

  • himalaya tuzu, hindistan altkıtasının afrika'dan koptuktan sonra gelip asya'nın tamponuna alttan geçirmesinden sonra oluşan himalaya sıradağlarının ardında çarpışma öncesinde yer alan denizin çökeltisidir. ki burada hindistan sekizde sekiz kusurludur. park halinde duran kıtaya frensiz çarpmıştır.

    bu tuzun bölge halkı için öneminin anlatıldığı, bir alman-isviçre ortak yapımı olan "die salzmänner von tibet" (the saltmen of tibet) adlı belgesel izlemeye değerdir. dağbaşında senenin sadece birkaç günü kurulan bir pazarda on adet patates, üç beş kilo çay, bir litre gazyağı ve altı adet yumurta gibi bizlere göre çok sıradan komoditeler karşılığında birkaç çuval tuz için aylar boyunca süren macera, aşılan dağlar, katedilen mesafe, çekilen çileler, yaşanan tehlikeler ve bu sıkıntının her yıl tekrarlanan bir rutin olması insanın gözünden yaş getirir.

    ahanda imdb linki: http://www.imdb.com/title/tt0120056/

    filmde bugün pazarlanan egzotik "himalaya tuzu"ndan hiç söz edilmez. ancak filmin bu tuzun bir fenomene dönüşmesinde payı olmuş mudur derseniz, olmuştur derim. neden demeyeyim ki?

  • bundan tam 9 ay evvel, benim de başıma kadıköy evlendirme dairesi'nde gelen şey..

    hem de nasıl biliyor musunuz?
    nikah başlayacak, salon tıklım tıklım, abim elinde kamerayla içeri girip beni çekecek.. ağzı 5 karış mutluluktan, kardeşinin nikahını izleyip kaydedecek diye..
    haber geliyor bana, "içerde biri var kameralı sokmayız" diyorlar..
    "nasıl sokmazsınız abimi" diyorum, "kamerayla giremez" diyorlar..

    bakın bu muhabbet, ben evet demeden 5 dakika önce arka odada nikah memuru önünde gerçekleşiyor.

    adamlar "sokamazsın kardeşim! ya parasını verirsin ya da çektirmeyiz" diye üstüme yürüyor.
    "ulan ben sizden böyle bir bilgi aldım mı sokamayız diye? para vermek zorundamıyım şu halimde size" diye diretiyorum..

    adamlar bağırarak "çektirmeyiz" diyerek merdivenlerden yukarı çıkıyor ve ben bu esnada arkalarından laf atıyorum.. durduğum yer, nikah masasının arkasındaki kapı.. yani kapı açıldığı anda tüm davetlilerin karşısına çıkacağım.

    sinirden yüzüm kıpkırmızı, elim ayağım titreyerek kapıdan çıkıyorum.
    masaya oturuyorum.
    "evet" derken yüzüm o kadar eblekleşmiş ki, eşim bile "neden bu kadar üzgün evet" dedin diye üzülüyor..

    bağırış çağırış en mutlu anlarımdan birini sktiler.
    sizin rantınıza da paranıza da yazıklar olsun.

    yıllar sonra ekleme: nikahımıza dair düzgün video kaydımız yok.

  • 3 ev arkadaşı oturmaktadır ve bir tanesi üzerindeki elbiseyi ters giydiğini fark eder.

    1: aaa ben ters giymişim bu elbiseyi.
    2: olsun, annem "nazar değmez öyle olunca" derdi.
    1: benim annem "git çıkar onu, işlerin ters gider" derdi.
    3: benim annem "salak" derdi.

  • `1976 yılı haziran ayında cumhuriyet savcılığından hakimliğe geçmiştim. çaycuma'ya tayin olmuştum. adli tatilden önce göreve başlamıştım. her yeni atananlar gibi adli tatilde nöbetçi kalacaktım. hukuk hakimi arkadaş tatile çıkacaktı. adli tatilde asliye hukuk davalarına çok az bakılır. kadastro davaları adli tatilde görülürdü. bana " iki dava var,ikisi de kararlık." dedi. kadastro davalarını hiç bilmiyorum.ne yapacağım dedim. "davanın kabulüne karar ver,ben tatilden dönünce gerekçesini yazarım" dedi.o kadar süre karar bekler mi,taraflar kararı temyiz edecekler diye itiraz edecek oldum. "bizim mahkemelerde temyiz süresi kararın tebliğinden itibaren başlar,merak etme " diyerek yatıştırdı beni.
    derken günü geldi ,o iki davanın duruşmasını yapıp " davanın kabülüne" karar verdim.adli tatil bitti. hukuk hakimi arkadaşa " kararları verdim gerekçelerini yaz" dediğimde "kararı sen verdin arkadaş,sorumluluk senin kararları gerekçeleri ile senin yazman gerekir" deyip kestirip attı. kadastro davaları uzmanlık işi.ben savcılıktan yeni geçmişim hakimliğe .ceza davası olsa kolay. ama bu davalar öyle değil. meğer arkadaşım bana şaka yapıyormuş. kararları gerekçesi ile yazdı. kararlar temyiz edildi.
    aradan epey bir zaman geçti. çevreye,arkadaşlara,davalara alıştım. asliye ceza mahkemesi duruşmalarını bitirmiş çay içiyordum odamda.hukuk hakimi arkadaşım uğradı. "gözün aydın" dedi. ne için dedim." kararların tasdik geldi" dedi. hangi kararlar dedim." kadastro kararların" deyince hatırladım.kararları yazan o idi ama ben imzaladığım için kararlar benim oluyordu.
    "yalnız nasıl oluyor 9 kiloluk bir dosyayı 14 ayda inceleyip karar verebiliyor yargıtay anlamadım " dedi. bu defa şaşıran ben oldum ; karar sırasında normal dosyalar vardı.aşırı hacimli dosya görmemiştim. ben o kadar kalın bir dosya filan görmedim dedim. "dosyanın büyük kısmı bir çuvalda duruyor,sadece duruşma tutanaklarını ayrı bir dosyaya koymuştuk,taraflar ve vekilleri durumu biliyor" diye cevapladı. merak ettim.yargıtaydan dönen dosyayı gördüm.gerçekten bir çuval dolusu evrak vardı içinde. yargıtayın onama kararını gösterdi arkadaş. o arada eski yazı (arapça harfler) ile yazılmış bir takrir notu düştü.demek ki dosyayı yaşlı bir yargıtay üyesi incelemiş. medeni kanunun kabulünden (1926) önce ölenlerin mirası eski yasaya göre çözüldüğünden (o tarihte bu tür davalar vardı elimizde) eski yazıyı bilen bilirkişimize (müftü) müracaat gerekti. bilirkişi eski harfle yazılmış notu okudu : "dosya çok hacimli,tasdikten başka çare yoktur"

  • az sonra ceyda adlı yarışmacının ahmet kaya'dan "i will always love you"yu söyleyeceği yarışma.

  • bugünkü yazısında şu ifadeleri kullanmış

    --- spoiler ---

    üç bakanın sel felaketinin vurduğu
    giresun’un dereli ilçesinde bir mahallede mahsur kalan vatandaşlarla görüşmek için iş makinesinin kepçesinde gittikleri bir görüntü var.

    ilk gördüğümde bana “işte devletimiz bu” dedirten görüntüden söz ediyorum. hani nâzım hikmet, “sen mutluluğun resmini yapabilir misin abidin” diyor ya, o kepçedeki üç bakan bize özlediğimiz devletin resmini çizdiler. ayaklarında çizme, ne koruma var, ne protokol, operatörün kepçesine binip vatandaşın ayağına giden üç bakan. işte özlediğimiz devlet bu. bravo üç bakana. bize bunu yaşattıkları için içişleri bakanı süleyman soylu’ya, tarım ve orman bakanı bekir pakdemirli’ye, çevre ve şehircilik bakanı murat kurum’a yürekten teşekkür ediyorum. bana “özlenen devlet nerede?” diye sorarlarsa, “giresun dereli’de, o kepçenin içinde” diyeceğim.

    --- spoiler ---

  • malzemeleri aynı malzemelerden yapılan omletle aynı bile olsa tadı farklı olan yumurta. aynı zaman çok basitçe yapılabilen ve inanılmaz lezzetli olan bir yumurta pişirme şekli.

    malzemeler:

    - kırmızı köz biber
    - yeşil biber
    - sarımsak
    - mantar
    - jambon, salam, sosis, kavurma, biftek artık aklınıza ne geliyorsa herhangi bir et (opsiyonel)
    - mozzarella, beyaz peynir, kaşar vs keyfinize göre peynir
    - türlü türlü baharat ve soslar
    - yumurta

    ben sulandırdığı için domates eklemeyi pek sevmiyorum fakat domates de çok yakışıyor, aynı şekilde soğan da yakışıyor fakat soğan kullancaksam menemen yapmayı tercih ederim.

    fırını 180-200 dereceye ayarlayıp fırın ısınırken tüm sebzeleri küçük küçük doğradıktan sonra az biraz zeytinyağı ile ısıttığımız tavada hepsini hafifçe ölene kadar çeviriyoruz. sebzeleri iyice pişirmenize gerek yok zaten fırına girecekler. sebzeler dilediğimiz kıvama gelince hepsini toprak bir kaba veya derin olmayan bir borcama (borcamların kapakları bunun için ideal) alıyoruz. -eğer et istiyorsanız eklemeniz gereken yer burası, şarküteri ürünlerini pişirmeden kullanabilirsiniz direk biftek vs kullanılıcaksa önceden bir pişirme işlemi gerekebilir- rendelediğiniz veya küçük parçalara ayırdığınız peynirleri de malzemelerin üzerine serptikten sonra dilediğimiz baharatları atıyoruz. ben muskat, karabiber, pul biber, zerdeçal, yenibahar ve tuz atıp üzerlerine de heinz peppery habanero döküyorum. sonra malzemelerin miktarına göre yumurtaları kırıp önceden ısıtılmış fırına koyup pişmesi için 8-10 dakika bekliyorum.

    eğer izmirde yaşıyorsanız veya dondurulmuş boyoza erişiminiz varsa yumurta ile beraber aynı fırına 2 de boyoz atarsanız bu lezzetli yumurtalı kahvaltının vereceği keyfi 3'e 5'e katlayabilirsiniz. boyoz da aynı yumurta gibi 8-10 dakika içinde pişmiş olur. yanına da ev yapımı limonata ile harika bir kahvaltı olabilir. sonuç olarak şu ve bu şekil güzel manzaralar elde ediyoruz.

    15 dakikada ev yapımı limonata tarifi için (bkz: #61421442)

  • şu hayatta kimseye çirkin diyecek kadar kötü olmayın amk, kendi halinde takılan bir kadın. kime ne zararı var da bu kadar kin ve nefret topluyor, ayıp.

  • fenerbahçe'de olsa sadece türkiye kupası maçlarında oynar, 60. dakikada yerini caner'e bırakırdı.

  • suç ekonomisi videosundan geliyorum,
    ilgili abla çok donanımlıydı ama para aklamayı ilker'e açıklayamadı.

    sanat eseri falan dedi de tam olmadı.
    ilker, "ben 1 milyon dolara gittim tablo aldım, nasıl aklanmış oluyor, bana sormuyorlar mı o 1 milyon dolar nereden geldi" diye sorunca kıymetli ablamız lafı dolandırdı.

    ilker'ciğim, ozark bilgilerimle sana money launderingi açıklamaya çalışayım.

    diyelim eline illegal yollardan 10 milyon dolar geçti.
    nakit dönüşünün fazla olduğu bir sektör bulup mekan açıyorsun.

    örneğin stripetease club.
    burada kendine sanal ciro ve gelir yaratıyorsun.
    örneğin günlük hasılatın 10.000 dolar, bunu sanal bir şekilde 25.000 dolara çıkartıyorsun.
    ayda 300k dolar yerine 750k dolar gelir gösterip bunun vergisini ödeyerek bu kadar parayı aklamış oluyorsun.

    kabaca %30-40 arası vergi ödemeyi göze alman lazım.

    uzaklara gitmeden örnek verecek olursak,

    ultra delux bir otel açıyorsun,
    odalarını gecelik 50-150 k $ arası gösteriyorsun,
    odalarını fake bir şekilde satmış göstererek milyonlarca dolar cebine yasal yollardan girmiş gibi oluyor.

    edit: efbrg'in uyarısı üzerine, "money washing", "money laundering" olarak düzeltildi.