hesabın var mı? giriş yap

  • 4 temmuz 2019 vergi zammı daha doğru olur. verginin yanında alkolü hediye olarak alıyoruz biz.

  • hepsini goren biri olarak kisaca fikrimi soylemek gerekirse:
    londra: metropol
    paris: sanat
    barselona: eglence
    roma: tarih

  • muhendis yeni bisikletiyle fizikci arkadasinin yanina gider.
    fizikci: bu bisikleti nerden buldun?
    muhendis: dun bir parkta oturuyordum, bir kiz geldi yanima bu bisikletle. bisikletten inip ustunde ne varsa cikardi, karsimda cirilciplak durup, "istedigini al" dedi. ben de bisikleti alip ayrildim.
    fizikci: dogru secim yapmissin, elbiseleri sana uymayabilirdi.

  • oynarken keyif aldığım oyunlardan
    yeni başlayanlar ya da kazanma ihtimalini arttırmak isteyenler için naçizane önerilerim ;

    1) oyuna siz başlıyorsanız yazacağınız kelimedeki sesli harfleri h2'lerin çevresine denk getirmemeye bakın . sessiz harflerin puanları daha yüksek olacağından rakibin h2'ye yazacağı sessiz harf yüksek puan almasına neden olacaktır .
    2) j(10) , ğ(8) , f (7) , ö(7) , v (7) , g(5) , h(5), p(5) gibi 1 tane bulunan majör harfleri etkin kullanabilmek çok önemli . en az 25 puanlı kelime yazamıyorsanız bunları zorunlu olmadıkça kelime içinde kullanmayın.
    3 ) elinizde hepsi sesli ya da hepsi sessiz varsa puandan bağımsız en az 3 ünü çıkartacak şekilde kelimeler yazmaya çalışın . örneğin elinizde k,r,s,s,t,m,n varsa tahtada e varsa stres , krem , mest , sert , ters vb. kelime yazın .
    4 ) elinizde sadece 1 sesli ya da 1 sessiz varsa 3. önerideki gibi eldeki tek sesli ya da sessizi çıkarmadan puandan bağımsız 3 sesli-sessiz çıkacak şekilde kelime yazmaya çalışın . amaç eldeki sesli/sessiz dengesini koruyabilmek
    5 ) h3 çevresine zorunlu olmadıkça sesli harf bırakmayın . rakipte majör harf varsa tek harfle 40-60 arası puan alması muhtemel .
    6) örneğin tahtaya hem akaju hem de kaju yazabiliyorsunuz . akaju yazında 36 puan kaju yazınca 35 puan alıyorsanız , 1 puan için a harfini kullanmayın . sesli harfler önemli .
    7) panoda harf kalmadığında rakipte majör harf kaldıysa ( özellikle j harji ) onu kullandırtmamaya çalışın . rakibin elinde kalırsa oyun sonunda size 20 puanlık avantaj sağlatacak .
    8 ) panoda harf kalmadığında yazabildiğiniz en uzun kelimeyi yazmaya çalışın . oyunu siz bitirip rakibin elinde harf kalınca elde kalan puanlar rakipten düşüp size ekleneceğinden ciddi avantaj sağlatacak .
    9) elinizde joker varsa kolay harcamayın . örneğin jokerli 30 puanlı bir kelime, jokersiz 25 puanlı bir kelime yazıyorsanız jokeri kullanmayın . 5 puan için jokeri kullanmaya değmez . en az ekstra 25 puan kazandırabilecek bir kelimede kullanın .
    10 ) sık sık karıştır seçeneğini kullanın . bazen hiç aklınıza gelmeyen kelimeyi bu sayede görebiliyorsunuz .

    oynamak isteyen kelimelik severleri beklerim .
    mrwhoareyou

    keyifli oyunlar .

  • adi haluk bilginer'le ask dedikodularina karismis. zuhal olcay - askin nur yengi - zerrin tekindor. ulan benim uc pantolonum bile birbirine bu kadar benzemiyorken adam ask hayatinda tarzini belirlemis.

  • yunan akut'u emak, hatay'a yardım amaçlı gönderilmişti. bugünkü çalışmalarda bir kızı enkazdan canlı kurtarmaya çalıştılar ancak başaramadılar, daha sonra kızın 6 yaşındaki küçük kardeşini kurtarmayı başardılar ve gözyaşlarına boğuldular.

    bu hayatta insan hayatından daha değerli bir şey yok. aylardır saçma sapan konulardan birbirlerine atıp tutan iki ülkenin siyasetçilerine bu manzarayı göstersek umarım yeter.

    https://twitter.com/…kis/status/1622956410555232257

  • uğur mumcu'nun şu sözünü hatırlatan adamdır.

    "haklıdan değil de, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. güç merkezi değiştikçe döner, sonunda fırıldak olurlar."