hesabın var mı? giriş yap

  • tarih sayfalarına ulus faciası olarak geçen, 120 kişinin hayatını kaybettiği elim uçak kazası.

    tarihler 1 şubat 1963'ü gösterirken beyrut-ankara seferini yapmakta olan lübnan'a ait bir havayolu şirketi middle east airlines-air liban yolcu uçağı ankara esenboğa havalimanı için inişe geçtiği sırada türk hava kuvvetleri'ne ait douglas c-47 tipi nakliye uçağıyla çarpışır. her iki uçak da altındağ ilçesinin farklı bölgelerine düşer. kazada yolcu uçağı içinde bulunan 11 yolcu ve 3 mürettebat, türk hava kuvvetleri uçağında bulunan 3 türk askeri personel ve uçakların düştükleri bölgelerde bulunan 103 kişi hayatını kaybeder.

    sonradan yapılan incelemeler sonucunda her iki tarafta da birtakım ihmaller tespit edilir. yolcu uçağı, aletli uçuş kurallarına uyması gerektiği halde görerek uçuş protokolüne geçer ve bu durumu esenboğa havalimanı'ndaki yetkililere bildirmez. askeri uçak da gerçekleştirdiği görev uçuşunu havalimanı yetkililerine bildirmez. dolayısıyla askeri uçağın bölgedeki uçuşundan haberdar olmayan kule yetkilileri, lübnan uçağına iniş için okey verir ve sonrasında ise havacılık tarihimizin en korkunç kazalarından biri gerçekleşir.

    yolcu uçağının düştüğü iş hanında istanbul ve garanti bankaları vardır. uçağın yakıt deposundaki yakıt, bu bankaların gaz borularının patlayarak tutuşmasıyla yangını körükler ve birçok insan maalesef bu binalar içinde yanarak hayatını kaybetmiştir.

  • +18 başlık: dünyada nesli tükenen bir dişi maymunun devamı

    1. için bir insanla çiftleştirilmesi gerekir ancak dünyada kimse buna yanaşmaz. giderler adanaya. kamyoncu dayının birine derlerki ahanda şu maymunu 40.000 tl ye sik. adam der düşüniim aga. aradan bi saat geçer der tamam. sorarlar nie bu kadar uzun sürdü. 20.000'e kamyonu sattım. 20.000'de arkadaşlardan toparladım.

  • amcamda peygamber sabrı var.

    1.çarpıştan sonra: yav git işine kızım. oynama benle.
    2.çarpıştan sonra: amk ne oluyor lan. ben şimdi senin. neyse o da düşmüş. iyi misin kızım bir şeyin yok ya.

  • abaza taklidi yapıp ama aslında oldukça ince espriler yapan kitlenin yerini gerçekten abaza tiplerin alması.

  • her boku zaten istanbul'a kurun dediğim olaydır.

    adım atacak yer kalmadı farkında değil mi kimse. -disneyland benzeri yapacağız, -istanbula yapalım. -hollywood gibi stüdyolar kuracağız, -evet evet istanbula kuralım. -silikon vadisi, -hemen istanbulda yer arayalım. ulaşım yok, yeni yol yok. kurun anasını satayım.

  • dertleri oruç açmak ya da ibadet etmek değil, dertleri kavga etmek. orucu evinde de açabilir, başka bir yerde de. boğaziçi'ni özellikle seçmelerinin sebebi buraya da hakimiz vurgusu yapmak.

    allah akıl fikir versin.