hesabın var mı? giriş yap

  • derhal bir bmw, mercedes sahibi olmak. hadi o olmadı audi bari olmalı. o da şık duruyor.

    ondan sonra yapacağı her hareket nasılsa iyiye yoruluyor.

  • stairway to heaven'ın spirit'ten çalıntı olduğu iddia ediliyor. bunun üstüne bir çok kez spirit'in taurus isimli şarkısını dinledim. gerçekleri örtmek gibi bir amacım yok stairway to heaven'ın ilk 4 dakikasının gitarı gerçekten de benziyor. 1968 yılında da spirit'in ön grubu olduğunu bildiğimizden dolayı o melodiden esinlendiklerini söyleyebiliriz. ama çalmışlar ve kendi şarkılarına koymuşlar kesinlikle diyemeyiz çünkü melodinin bir kısmını alıp üstüne farklı riffler katmışlar. ve dikkat ederseniz bu şarkı 4 dakika falan değil, arkasından gelen farklı bir riff, harika bir solo ve çok iyi bir hard rock kısmı var. tüm bunların üstüne robert plant'in mükemmel vokali, sözlerinin derinliği var.

    evet, belki de jimmy page'e o melodiyi dinledikten sonra ilham geldi, belki o şarkıyı dinlemeseydi asla stairway to heaven olmayacaktı. asla o soloyu dinleyemeyecektik belki. ama bu jimmy page'in o riffi alıp bir çok insan tarafından tarihin en iyi şarkısı olarak gösterilen bir şarkıyı yazdığını değiştirmiyor. demek istediğim jimmy page'in taurus'un bir kısmından esinlenmesi ne onun harika bir müzisyen olduğu gerçeğini değiştirir ne de led zeppelin'in kötü bir grup olduğunu gösterir.

    kimilerinin karalama çabalarına rağmen üstüne basarak söylemek istiyorum ki led zeppelin tarihin en iyi rock gruplarından birisidir. jimmy page denen dahi sayesinde tarihin en iyi rifflerini dünyaya kazandırmışlardır. ve çoğu insanın düşündüğünün aksine bence en iyi riffleri "no quarter" şarkılarındadır. sadece bu şarkı dinlenerek bile jimmy page'in ne kadar büyük bir besteci olduğu anlaşılabilir.

  • uzun zamandır kafamı kurcalayan bir soru var. bir zamanlar stannis ordu toplamak için braavosa gidip iron bank'ten kredi çekmişti. bugün ne ordu kaldı, ne para, ne de stannis. şimdi bu borcu kim ödeyecek? ulan adam öldü borcun tasası bana düştü arkadaş.

  • yeğenim yuvada kafasına geçirdiği çiçek maskesi ile evin kapısına gelir ve önümde dikilmeye başlar..

    - aaa bu da kim böyle?!??!
    - ...
    - aman allahım bir çiçek var önümde..
    - ... herhalde bir çiçek var. alla alla. hiç mi yürüyen çiçek görmedin..?
    - ıngh! pardon..

  • "kariyerindeki en başarılı olduğu iş; azeri kızı günel'in klibinde "oy didem'i" oynamış olması" demiş hakkında ahmet hakan.

    ahmet hakan ile aynı safta durmamı sağlayan hatun kişidir.

  • "babam zeki müren dinleyip ne varsa eskilerde var der,ben 90lar için aynı şeyi diyorum,benim çocuklar da serdar ortaç & demet akalın dinleyip aynı şeyi diyecekse bu gelenek hemen burda bitmeli."

  • atamız değiller de ondan. osmanlı bir hanedanlık. biz osmanlı imparatorluğu zamanındaki ciftcilerin torunlariyiz, daha fazlası değil. kendimizi kandirmayalim, 500 sene önceki askeri başarılarda atalarimiz muhtemelen tarla ekip biciyordu, padişah ile omuz omuza dövüşmüyordu yani.

  • tarih bilgisi, belge diye sunduğu fotoğraftaki hayatını kaybeden anzak askerlerini şehit türk askeri sanacak kadar olan birinin hezeyanı. aynı kişi, anzak koyu ismine karşılık avustralya hükümetinin benzer bir kararla canberra yakınlarındaki bir sahile gelibolu ismini verdiğini de bilmez. savaşın kazanılmasında kilit rol oynayan komutanın savaştan sonra ölenleri düşman değil kendi evladı gibi gören zihniyetini de sevmez ama ona da iki çift laf söylemeyi arkası yemez. çünkü bunlar ne insanlıktan, ne centilmenlikten ne de hatalardan ders çıkarmaktan nasibini almışlardır. bunlar için ölen yalnızca müslüman, kutsal olan sadece kendi adamı, toprağıdır* . saygıdan, güzellikten mahrumdurlar. ee vermeyince mabud neylesin mahmut.