hesabın var mı? giriş yap

  • kendisi new york'ta, kardeşi pensilvanya'da okumuş olan abd patentli haluk'un çıldırması durumudur.

    mağdurum da mağdurum...

  • kardeşim babama bağırır.
    ben: niye bağırıyosun adama yaa?!
    annem: babana adam demeye utanmıyo musun sen!
    ben: babacım sana adam dediğim için özür dilerim.
    babam: ulan ben adam değil miyim yani?!

  • keki ve kreması yumurta kokmamasına önem verdiğim yapımı çok kolay bir pasta. ekonomiye ve borsaya biraz mola deyip, şimdi size vereceğim tarif ile minicik porsiyonluk muzlu veya çilekli harika rulo pastalar elde edeceksiniz.

    malzemelerle başlayalım:

    pandispanya keki için;
    -3 adet oda sıcaklığında yumurta
    -1 çay bardağı şeker
    -3 yemek kaşığı sıcak su
    -1 çay bardağı un
    -yarım çay bardağı nişasta(buğday)
    -1 paket vanilya
    -1 paket kabartma tozu

    kreması için:
    -2 su bardağı süt
    -2 yemek kaşığı un
    -2 yemek kaşığı nişasta(buğday)
    -1 çay bardağı toz şeker
    -1 adet yumurta sarısı
    -1 paket vanilya
    -1 paket toz krem şanti

    önce ruloların içinin kremasını hazırlayalım. küçük derin bir tencere içine 2 su bardağı süt koyalım. üzerine 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı toz şeker ekleyelim. kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. kremayı ocak üzerinden alıp, ılımaya bırakalım. sonra kremanın içine 1 paket vanilya ve 1 paket toz krem şanti koyduktan sonra kremayı mikser yardımı ile iyice çırpıp soğuması için buzdolabında bırakalım.(krem şanti eklemeyebilirsiniz, size kalmış)

    kekin yapılışı:

    4 adet yumurtanın akını ve sarısını dikkatli bir şekilde ayırdıktan sonra, ayrı kaplar içine koyalım. yumurta aklarının olduğu kap içine 1 çay bardağı toz şekerin yarısını koyalım.
    mikser ile köpürene kadar yani köpük kıvamı alana kadar iyice çırpalım. daha sonra yumurta sarılarının olduğu kap içine kalan toz şekeri ekleyelim.
    yumurta sarılarını şeker ile birlikte mikserle 3 dakika kadar çırpalım. ardından kaba 3 yemek kaşığı ılık su döküp, biraz daha çırpalım. 1 çay bardağı un, yarım çay bardağı nişasta, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek koymalıyız.
    harcı mikser ile son kez karıştırın.

    daha sonra başta çırptığımız yumurta akını bir anda değil de 3 seferde bu karışıma ekleyelim.
    bu defa mikserler değil spatula yardımı ile alttan üste doğru aynı yöne yavaş yavaş karıştıralım. mutlaka yavaş yavaş karıştıralım ki yumurta akları sönmesin ve kekimiz iyi kabarsın.

    keki tepside şerit olarak kestikten sonra spatula yardımıyla içerisine önce kremasını sonra tercih ettiğimiz meyveleri (muz ve çilek çok yakışıyor) dizip keki rulo haline getirip servis tabaklarımıza yerleştirelim. işte bu kadar basit.

    içini doldurma şekli
    süslenmiş şekli

    afiyet olsun.

  • bu ülkede sağcıların da solcuların da liyakat derdinde değil, yandaş derdinde olduklarını gösteren başlıktır.

  • etkileyici üniformalarının ardında hugo boss'un imzasının olması ilginçtir. dikkat edilirse, ikinci dünya savaşı'nda amerikanların, ingilizlerin, fransızların ve diğer müttefiklerin askeri üniformaları çok köftedir. mahmutpaşa / merter ordusu gibidirler.

    fakat alman üniforması'nın, taraftarına farklı bir çekiciliği, düşmanına ise farklı bir ürkütücülüğü vardır. böyle şeytan gibidir.

    hitler'in propaganda uzmanları, psikologları, bilinçaltı uzmanları ve hugo boss'ın şık kesimleri birleşince ortaya; rütbeleri, armaları çıkarsan güncelik olarak giyilebilecek çok şık ceketler ve gömlekler çıkarmıştır.

    üst kısmı bol, dar paçalı pantolonlar; kaliteli deri çizmeler ile şık durmaktadır.
    keza bu ceketinin kesimlerini boss, günümüzde halen çaktırmadan kullanmaktadır.

    schutzstaffel'in deri ceketleri etkileyicidir.

    uzun olanları da keza üstten dökülür cinsten değil, cuk oturandır.

    bayan nazi subaylarının üniformaları ise bir o kadar şık kesimlidir. (o etekle çizmeyi, şimdi arasan bulamazsındır.)

    dikkat edilirse, adamlar hugo boss katalogu gibidirler zaten.

    ayrıntılı üniformalar için link.

    schutzstaffel rütbeleri için (bkz: #25248568)

  • önce şunu söyleyeyim; şeker, yani bildiğiniz şeker pancarından veya şeker kamışından yapılan şeker ile glikoz şurubu arasında "sağlık" açısından bir fark bulunmaz.

    şeker, insanın beslenme diyetine "yaygın" olarak gireli şunun şurasında 100 yıl dahi olmadı. daha öncesinde şeker sadece zenginlerin ve şanslı bir azınlığın "lüks"ü idi. dolayısıyla insan vücudu şeker tabanlı bir beslenme için gerekli evrimsel altyapıya sahip değildir.

    daha açık ifade edersek, bilim insanlarının söylediği gibi; "eğer şeker bugün icad edilseydi (evet, şeker bir icattır), tıpkı sigara gibi zehir olduğu gerekçesiyle yasaklanırdı"...

    yani öyle glikoz şurubu içermeyen içecekler içtiğinizde sağlığınızı korumuyorsunuz. yediğiniz her şeker vücudunuzu zehirliyor. buna, bildiğiniz en doğal çiçek özlerinden üretilmiş olan "bal" da dahil... arı balı sağlıklıdır, doğaldır diye, her gün kaşık kaşık yemek dangalaklıktır. bal dahi az ve öz tüketilmelidir.

    gelelim glikoz şurubuna:

    şekerin formülü bellidir. evet, şeker kimyasal bir maddedir, fruktoz ve glukoz'un belli oranda karışımından oluşur. bildiğiniz kristal şeker de, glikoz şurubu da tümüyle aynıdır. sadece üretim şekilleri farklıdır fakat ortaya çıkan madde kimyasal olarak birebir aynı şeydir.

    tekrarlayayım: şeker pancarından elde edilen ve "doğal" sandığınız şeker ile glikoz şurubu arasında kimyasal açıdan hiç ama hiçbir fark yoktur.

    peki itiraz niye?

    glikoz şurubunun üretim prosesi sırasında "daha sağlıksız" bir ortamın kullanıldığını mı düşünüyorsunuz? yahut, glikoz şurubunun içine daha farklı "kanserojen" maddelerin karıştığını mı? hayır, böyle bir şey de yok, bu işin standartları bellidir... kaldı ki, sıradan şeker de aynı üretim proseslerinden geçip "katkı" maddeleriyle üretilir.

    sadede geleyim:

    şeker yemeyin olm. şekerli şey tüketmeyin. doğal şekermiş! doğal şeker diye bir şey yok, hepsi şeker pancarı üreticilerin yalanları. şekeri ha mısırdan yapmışsın, ha pancardan. aynı bok... hepsi kimyasal bunların...

    not:
    meyve yiyin. ihtiyacının olan tüm şeker herhangi bir elmanın veya üzümün içinde mevcut. fazlasına insanın ihtiyacı yok...

  • aktrollerin elinde tuzlukla koştuğu ama hayal kırıklığına uğradıkları başlık. sakin ol trol kardeş, geç otur soluklan. senlik bi' şey yok.

    ekrem imamoğlu, geçtiğimiz günlerde, kadın yolcunun parasını gasp edip, savcılığa verilmesine rağmen hiç şaşırmadığımız şekilde serbest bırakılan taksicinin ruhsatını iptal etmiş. ayrıca 34 tdh 90 plakalı taksinin izin belgesi askıya alınarak, araç parka çekilmiş. darısı diğer taksicilerin başına. kaynak

    ayrıca gündemdeki bir başka kadın cinayeti ile ilgili olan başlık: (bkz: cinayet kurbani cagla tugaltay davasi kapanmasin)

  • gideceginiz sehri ve kalacaginiz gun sayisini belirtiyorsunuz, bu site de size super bir program hazirliyor.

    baslayacaginiz noktadan, orda gecireceginiz sureye kadar gunu en verimli kullanmak icin gerekli hersey gorsel ve yazili olarak hazir. (indirme secenegi de sunmuslar). tabi isterseniz rotada keyfinize gore degisiklikler de yapabiliyorsunuz. baslangic saatinizi vs. belirleyebiliyorsunuz.

    ayrica rotanin maliyetini de kisi sayisina gore hesapliyor. (muze varsa muze girisi, atraksiyon varsa onun ucreti gibi)

    web sitesi : http://www.visitacity.com/

    ornek 1 gunde paris rehberi : http://www.visitacity.com/…y--top-attractions-day-1