hesabın var mı? giriş yap

  • hazinenin bugünkü değerinin 18 ila 22 milyar dolar arasında olduğu düşünülmektedir. video

    san josé, ispanyol donanması'nın 64 silahlı, üç direkli bir kalyonuydu ve pedro de aróstegui tarafından 1698 yılında gipuzkoa, ispanya'daki tersanede inşa edildi.

    gemi, casa alegre kontu general josé fernández de santillán yönetimindeki ispanya veraset savaşı sırasında ispanyol hazine filosunun bir parçasıydı.

    son yolculuğu sırasında san josé, bir hazine filosunun amiral gemisi olarak üç ispanyol savaş gemisi ve 14 ticari gemi eşliğinde portobelo, panama'dan kolombiya'nın cartagena kentine yol aldı.

    filo, barú yakınlarında bir ingiliz filosuyla karşılaştı ve wager's action (wager'ın eylemi adını ingiliz amiral charles wager'dan alır.) olarak bilinen bir savaşa yol açtı. savaş sırasında, san josé'deki barut şarjörleri patladı, gemi, mürettebatın çoğu ve bugün 18-22 milyar dolar değerinde olduğuna inanılan bir hazine ile birlikte battı.

    gemi, 2015 yılında woods hole oşinografi kurumu (whoi) tarafından keşfedildi ve kolombiya hükümeti 2017 yılının ortalarında bir kurtarma operasyonu başlatacağını ilan etti.
    görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel

    kolombiya ulusal donanması, en son teknolojik ekipmanlar kullanarak enkazın görüntülerini çekti ve geçtiğimiz günlerde bu görüntüler başkan iván duque'nin ofisi tarafından yayınlandı. video

    yayınlanan görüntüler 950 metreden fazla derinlikte çekildi. enkaz konumu ise kolombiya hükümeti tarafından hazine avcılarının talanından korumak için gizli tutuluyor.

    bölgede san josé'den 100 yıl sonra batan iki geminin daha enkazına ulaşıldığı duyuruldu.

    paylaşılan görüntülerde, toplam ağırlığının 200 ton olduğu tahmin edilen altın ve gümüş paralar ile birlikte oldukça değerli çin porselenleri de görünüyor.

    18 milyar dolarlık değerindeki servetin uzun süre daha suyun altında kalacağı düşünülüyor. enkazın 2015 yılındaki keşfinden bu yana ispanya, bolivya ve kolombiya arasında hazinenin sahipliği üzerine bir diplomasi savaşı sürüyor. bu anlaşmazlık çözülene kadar hazinenin yerinde kalacakmış gibi görünüyor.

    kaynak: 1, 2

  • - elektrikli süpürge, hortumu olan ve bagiran korkunç bir canavar degildir. siradan bir temizlik aletidir.
    - ekmek kizartma makinesine çok yaklasirsam, kizaran ekmekler firladiginda korkudan tezgahtan düsebilirim. bunun için sahibe miyavlamaya hakkim yoktur.
    - televizyonun üstüne çikip, kuyrugumu ekrana sarkitarak bir o yana, bir bu yana savurursam, sahibimin televizyon izlemesini engellerim.
    - mamayı begenmiyorsam, ona bok muamelesi yaparak, üstünü kapatmaya çalismam, hiçbir ise yaramaz. bir süre sonra o mamayi yerim.
    - sahip uyumaya giderken aniden cinlesip oyun oynamamak lazimdir. saat gecenin körü olmussa, oyun oynanmaz. sahip sabah erken kalkip, ise gidecektir. birakayim da uyusundur.
    - içi sivi dolu olan her kapta su yoktur. öyle her bardaga lap lap lap diye dilimi sokarsam, canim aciyabilir. dikkat etmek lazimdir.
    - evin içinden, pencereye gelen kediye dayilanmak ayiptir. o kedi bir gün açik pencereden içeri girebilir ve kafama güzel bir pati patlatabilir.
    - sahibimin tirmalamam için türlü maymunluklar yaptigi sey, tirmalama tahtasidir. koltuklar yerine, onu tirmalasam hos olur.
    - koltukta oturan sahibi, patilerimle çaktirmadan iterek, koltuktan düsürebilirim.
    - buzdolabinin altina kaçan oyuncak, miyavlayinca geri gelmez.
    - su akan bir muslugun altina kafami sokarsam, kafam islanir. bunun için sahibe küsmeye gerek yoktur.
    - perdeye tirmanmak kolaydir ama inmek zordur. perdenin tepesine çikip sonra "beni indir burdan!" diye sahibe bagirirsam, o da bana bagirabilir.
    - yeni bosaltilmis bir valizin içine girersem, sahip orada oldugumu fark etmeyebilir. sonra o valizi kapatip, dolaba kaldirir. bütün gün orada miyavlasam da duyulmaz.
    - kablo isirmanin hiçbir bahanesi yoktur.
    - açik olan her dolabin, özellikle buzdolabinin içine girmek, tehlikeli ve yasaktir. dolap kapanabilir, kiçim donabilir.

  • hoşlanılan kişi akla düştüğünde bir tane atılır, hemen arkasından karşılık gelir ama bu karşılık o an için fazla anlam taşımaz.

    kişiyi asıl havalara uçuracak olay, ertesi gün aynı döngünün karşıdaki kişi tarafından başlatılmasıdır.

    hey gidi hey, içimden sıcacık bi' şeyler aktı geçti lan.

  • uzun ve yorucu yolculuk ertesinde yaklaşık bir saat boyunca insan kaynakları çalışanlarının gelmesini bekledikten sonra mülakatte;

    - hmm.. biliyosunuz fransızca bilmeniz bizim için pek birşey ifade etmiyor. ?
    - hmm.. isabet olmuş bende sizin için öğrenmemiştim*

  • bazı insanları ciddiye almamanız gerektiğinin farkında değilsiniz. sjw olmanın alemi yok, pewdiepie ciddiye alınmayacak adamlardan biri. adam da bunu söylüyor zaten sürekli, adam taşak geçiyor herşeyle. dünyada ırkçı olacak son adamlardan biri lan bu.

    bir youtuber.

  • cevabın 28 km/h olduğu vasat bir ortaokul problemi. çözemeyen benim öğrencim olsa camdan atarım. hadi ortaokullu olup çözemese tamam da liseliyi affetmem ulan !

    edit: en beğenilen listemde tepeye kadar çıkarıp fav'a boğduğunuz entry bu mu lan ?! allah cızırtınızı vermesin başka bir şey demiyorum ya :/

  • adam 16 yasindaki kizini/kardesini artik herneyse yakinini kaybetmis. aglamakli yari cinnet halinde isyan ediyor.

    16 yasinda yakini adamin en sevdigi belki de. perisan olmus, gelip yuzume anama babama sovse boynumu egerim sesimi cikartamam.

    biri cikmis serefsiz demis,birisi cikmis okuzce demis sizin yuzunuzden demis blabla...

    siz nasil bu kadar kotusunuz? nasil bu kadar duygusuz empati yoksunusunuz?

    lan bu adam oylesine sokak roportajinda mi konusuyor? adamin en sevdigi olmus sapan sacma bir bombali saldirida sucsuz yere birakin bagirip cagirsin onu da cok gorecek kadar haddi nerede buluyosunuz?

    su videoyu izleyip su durumdaki adama serefsiz dedirtebiliyosa bir din bir insana, o din yerin dibine girsin.

    allah varsa hepinizin belasini versin, cennet icin yaptiklariniz cehennemliklerin aklina gelmez.

  • kalecilerin hiçbir şekilde tutamadığı brezilya'nın özel vuruşu. top balık oluyordu ve kaleci tutmaya çalışınca şaftı kayıyordu. brezilya ve balık nasıl bir bağlantı onu da anlamadım pek.

    ekleme: o balık piranaymış. amazon nehrinde bolca bulunurmuş. yani brezilya'da pirana meşhur imiş.

    özel vuruş şu şekildeydi. tabi kaleci alman olunca pirana bile işlememiş.

    ek: imla.

  • bay rte ve davutoğlu'nun derin stratejisi sayesinde türkiye cumhuriyeti uyguladığı sözde dış politika ile başta ortadoğu, kuzey afrika , kafkaslar bölgesinde delicesine güç kaybederken iran 'ın fırsatı kullanıp içinde bulunduğu durumdan son hızla çıtığının resmidir.

    çok değil bir kaç sene içinde bugün hayal bile edemeyeğiniz haberler duyacaksınız iran _ amerika _ avrupa üçgeninde.

    geçmişler olsun.

    nasıl bir derin strateji ise elin oğlu imkansız denilen durumlardan müzakere ve diplomasi ile çıkıyor biz çatışmadır, silah'dır, bomba'dır, mülteci 'dir , savaş riski'dir battıkça batıyoruz ve hala dibi bulamadık.