hesabın var mı? giriş yap

  • ankara kızı: hocam fazla ego'nuz var mı?
    istanbul kızı: afedersiniz, fazla akbil var mı?
    izmir kızı: merhaba, arabada yer var mı?

  • dünya tarihinin hiç bir diliminde, hiç bir yerinde devlet bu kadar yüzsüz, bu kadar umursamaz olmamıştır.
    her başa gelen olayı ya halktan biliyorlar, ya halka fatura ediyorlar. onların orada ne iş yaptığını kimse anlamıyor.

  • ilk entrysini geçen ay yazmış bir çömeze iki yıldır aşık olan bir kızın beyanı.

    olum ne sandın lan sen burayı alayımız şerlok holms, alayımız dedektif gecıt.

  • eğer tanımadığım biri ile telefon konuşması yapacaksam aradığım kişinin adını soyadını söyler, görüşmek istediğimi iletirim telefonu açana.
    şaziment isminde bir müşteriyi arayacağım, soyadını sormadım, kaç tane olabilir ki diye makarasını bile yaptım.
    şaziment hanımla görüşebilir miyim dedim, soyadını sordu telefonu açan kişi. üç şaziment varmış şirkette.

  • herkeste böyle miydi bilmiyorum ama benim çevremde sohbet hep şöyle başlardı:

    -nbr?
    +ii sen?
    -bn de iim napysun?
    +hiç sn?
    -hiç

    sonra bir şekilde konu açılırdı bir yerden.

  • bunlardan biri bana uçakta denk gelmişti. hem de 10-11 yaşındayım; ilk defa uçağa biniyorum, annemlerden ayrı oturcam, gökyüzünü seyredicem falan hepsinin heyecanıyla girmişim uçağa. geliyorum koltuğa, yerimde yaşlıca bi emmi oturuyo. hostese söyledik geldi uyarmaya, amca kulağım duymuyor ayağına yattı, anlamazdan geldi, kem küm etti kalkmadı ya la. hostes de ezikledi beni "kalkmıyor napym" falan diye uğraşmadı. tarrak gibi koltuğa kalmıştım. ulan aynı sıra bile değil, nasıl bi yüzsüzlükle oturdun anlamadım. uçakta dolmuşçuluk yapmanı geçtim ufacık çocuğun hayalleriyle oynamak nedir amk. travma resmen. bütün yol ağlamamak için zor tuttum kendimi. belki pilot olacaktım şimdi, uçaklara küstürdün beni. belki insan sevecektim biraz, soğuttun amk. o zaman da emindim duyduğundan, hala da eminim dayı. sen gençsin daha çok oturursun cam kenarına diye mi düşündün bilmiyom ama yakışmadı bro, hiç yakışmadı.

  • çok sorulduğu için yazıyorum. gerek ethereum gerekse de alt coinlerin neredeyse tamamı alt coin borsaları olan poloniex.com ve bittrex.com sitelerinden alınabilir. bunun için;
    1- öncelikle paribu'dan hesap açılır.
    2-paribu hesabına tl gönderilir ve bitcoin alınır
    3-diğer yandan poloniex (veya bittrex) hesabı açılır.
    4-poloniex sitesindeki deposit/withdraw bölümünden poloniex hesabındaki bitcoin wallet'ınızın adresi öğrenilir.
    5-paribu'dan aldığınız bitcoin'i "bitcoin çekme" bölümünden poloniex wallet'ınızın adresini girmek suretiyle gönderirsiniz.
    6-poloniex'e bitcoinleriniz gün içerisinde gelir, siz de bu bitcoinlerle ethereum veya başka coinleri alabilir, al-sat yapabilirsiniz.
    7-tl ihtiyacınız olduğunda ethereum'u bitcoin'e çevirir, deposit/withdraw bölümünde withdraw'a tıklayıp paribudaki wallet'ınızın adresini girerek paribuya gönderirsiniz.
    8-paribuda bitcoini satar, tl'ye çevirirsiniz.
    9-paribudaki tl'nizi banka hesabına göndertirsiniz.

    şimdilik türkiye içerisinde ethereum alımı yapılabilecek bir borsa yok. yukarıdaki yolu izlemek veya cex.io'dan kredi kartıyla alım yapmak zorundasınız ama bu durumda da tl'ye çevirebilmek için yine paribu hesabınız olması gerekir. umarım paribu veya koinim ethereum'u da sistemlerine entegre ederler. bence bunu ilk yapan borsa tr piyasasındaki ezici üstünlüğü ele geçirmiş olacak.

    edit: ekşişeyler'de yayınlandığı için çok fazla soru geliyor. site reklamı yapmış gibi olmayalım ben her entry'mde paribu'ya yönlendiriyorum insanları bunun sebebi kullanışının kolay olması ancak yanlış anlaşılma olmasın, paribu'dan para falan aldığım yok, bitcoin alımı için mutlaka paribu.com hesabınız olması şart değil, btcturk.com , koinim.com türkiyede faaliyet gösteren diğer bitcoin borsaları. bunlardan alıp yukarda belirttiğim yolu izleyebilirsiniz yine.

    önemli: arkadaşlar son günlerde poloniex.com ile ilgili batacak tarzında haberler var, geçtiğimiz hafta 1-2 defa sisteme erişim sorunu yaşadık, bu nedenle bittrex.com , kraken.com gibi borsaları da ethereum alımı için kullanabilirsiniz, paribu ve poloniex borsaların isimleridir, mutlaka bu siteleri kullanmak zorunda değilsiniz elbette.

  • (bkz: mustafa kemal atatürk)

    debe editi: arkadaşlar, bugün ağrı'da bulunan cengiz çıkrık ortaokulu'nun kitaba ihtiyacı olduğuna dair mesaj aldım. ekşisözlük ahalisi olarak yardımcı olmak isteyenler olur diye mesajı olduğu gibi paylaşıyorum.

    "ağrı/patnosta bir okulda türkçe öğretmeniyim. okulumuzun maalesef ki bir kütüphanesi yok. öğretmenler odasında küçük bir kitaplığımız var ama içi boş. uzun zamandır bu gruptaki paylaşımları takip ediyorum ve grup içindeki dayanışmayı oldukça beğeniyorum. bu konuda kimler bize yardımcı olur diye düşünürken birden siz değerli arkadaşlardan yardım isteme fikri geldi aklıma. 5,6,7 ve 8. sınıf düzeylerine uygun; kullanılmayan, bir köşede okuyucusuyla buluşmayı bekleyen hikaye ve romanlarınızı bize ulaştırabilirseniz hem ülkemizin okuma kültürüne katkı sağlar hem de okulumuzdaki bu eksikliği tamamlamış olursunuz.
    ağrı/patnos "merkez ptt" veya cengiz çıkrık ortaokulu olarak gönderebilirlermiş.
    iyi günler diliyorum."

  • türkiye akülü arabalar federasyonu başkanı izzet mehmet çapar'ın.... şaka lan şaka

    olm şunun güzelliğine bak ya

    şimdiki jenerasyonun çocukları da bunu istiyor mu bilmiyorum ama, bizim jenerasyonda çocukken akülü arabaya ağzının suyu akmayan çocuk pek yoktur herhalde. akülü arabası olan çocuk da pek yoktur.

    resmen resimli sözlükte ukte kelimesinin karşılığında akülü araba resmi var lan benim için.

  • 9 yıl boyunca çalmış ama çalışmış. o yüzden çok üstüne düşmemişler sanırım, ya da kadın 9 yıldır yıllık izne çıkmamış zira bunun başka bir açıklaması olamaz.

  • s500 henüz satışa çıkmadığı için olabilir. 2 sene daha bekleyip s600 almak da mantıklı olabilir. tabi bunlar mcdonald's menüsü ya 1 lira farkla büyük boy seçim yapabiliyoruz...