hesabın var mı? giriş yap

  • karadeniz'in doğusunda, siyasi başarısından emin politikacı bir grup halkın nabzını tutarken....
    bir köy kahvesinde toplanan kalabalıktan bir yaşlı emice,politikacılara;
    - uşşağum de pakayim baa, siz hiç içki içer misinuz?
    - yok dede, biz içkiyi ağzımıza bile sürmeyiz, günahtır.
    - sigaraniz var midur?
    - dede biz sigaraya karşıyız, her yerlerde yasakladık bile.
    - peki kumarinuz var midur?
    - yok dede, biz olduğumuz sürece memlekette kumar oynanmaz.
    - kari kiz işleriyle araniz nasildur?
    - dede hiç olur mu, o da örf adetlerimize aykırıdır. sümme haşa.
    - peki la' uşşağum, sizin hiç masrafinuz yoktur... neden pu kadar çalaysunuz?

    mail ile gelmiştir.

  • üniversitede başarılı olmanın hayatta başarılı olmakla hiç bir ilgisinin olmadığı ve hatta aralarında çoğu zaman ters korelasyon bulunduğu gerçeğidir. üniversite yıllarında derslere kasmak yerine sosyal hayata uyum yeteneklerinizi geliştirin gençler. vize-final zamanı birazcık kasın tabi, o kadar da değil.

  • bak cahil arkadasim, kimse bu ulkede bedava yasamiyor. her insanin annesi, babasi, akradasi vs.. esek gibi vergi oduyor.

    ondan dolayi sacmalamak otesinde birsey soylemiyorsun. okuyan insanlari devlet degil anne babalari okutuyor.

    kaldi ki kimse sen hakaret et diye senin agiz kokunu cekmek zorunda degil.

  • reza zarrab'ın tahliye olduğu gün olması manidardır. hırsızın yatak odasına kadar girdiği söylentiler dahilinde.

    ayrıca ev demişim ama bildiğin yalı.

  • doğruları okumak isteyenlere -- neredekal.com

    toplam 25 madde var ben bir kaçını paylaşıyorum

    1- barış parkı
    atatürk'ün ''yurtta sulh, cihanda sulh'' sözü temel alınarak tasarlanan barış parkı; bu anlayışı temsil edecek şekilde yabancı ülkeler ve ülkemizin bazı bölgelerinden getirilen fidanlarla oluşturulmuştur. abd, afganistan, almanya, avusturya, belçika, çin, danimarka, finlandiya, fransa, hindistan, ırak, ingiltere, ispanya, israil, italya, japonya, kanada, kıbrıs, mısır, norveç, portekiz, yugoslavya ve yunanistan'dan getirilen ağaç ve fidanlar da dahil; 104 farklı türde yaklaşık 49.000'e yakın süs ağacı ve süs bitkileri yer almaktadır.

    2- anıt bloku
    anıt bloku, esasında bir bölüm değil farklı bölümleri kapsayan genel bir yere işaret etmektedir. anıtkabir tasarım icabı olarak barış parkı ve anıt bloku olarak iki kısımdan oluşturulmuştur. anıt bloku ise kendi içinde üç bölüm taşımaktadır: aslanlı yol, tören meydanı ve mozole.

    3- aslanlı yol
    ziyaretçileri, ulu önderin huzuruna hazırlamak için yapılmış aslanlı yol toplam 262 metre uzunluktadır. yolun iki yanında oturmuş pozisyondaki 24 aslan heykeli bulunmakta olup; bu tercih pek tabii ki tesadüfi değildir. atatürk'ün anadolu ve türk tarihine verdiği önemden hareketle, anadolu'da uygarlık kurmuş hititlerin sanat üslubunu yansıtacak şekilde hüseyin özkan tarafından tasarlanmış olan aslanlar kuvvet ve sükuneti temsil etmektedir. 262 metrelik aslanlı yol'da 24 aslan bulunmaktadır. bu rakam tesadüfi bir tercih değildir. zira aslanlar, 24 oğuz boyunu temsil etmektedir.

    4- istiklal kulesi
    aslanlı yol'un sağ başında yer alan ve iç duvarlarında ayakta durarak iki eliyle kılıç tutan bir genç ile onun yanındaki kaya üzerine konan kartal figürünün işlendiği yapı; istiklal kulesi'dir. mitolojide ve selçuklu sanatında güç, istiklal ve bağımsızlık sembolü olan kartal ve istiklali savunan türk milletini temsil eden kılıç tutan genç figürleri; zühtü müridoğlu'nun eseridir. kulenin duvarlarında atatürk'ün istiklalle ilgili sözleri yer almaktadır. kulenin içinde ise anıtkabir maketi ile anıtkabir'i tanıtan ışıklı panolar vardır.

    5- kadın heykel grubu
    istiklal kulesi'nin önünde duran, ulusal kıyafetler giymiş üç kadından oluşan heykel grubudur. bu kadınların kenarda yer alan ikisi, yere kadar uzanan geniş bir çelenk taşımaktadır. başak demetlerinden oluşan bu çelenk, ülkemizin bereketli topraklarını temsil etmektedir. soldaki kadın ise, elini ileriye uzatarak atatürk'e tanrıdan rahmet dilemekte; ortadaki kadın ise ağladığı için eliyle yüzünü kapatmaktadır. türk kadınlarının atatürk'ün ölümünün derin acısını yaşarken dahi ağırbaşlı, gururlu ve azimli oluşunu tasvir eden bu yapıt grubu hüseyin özkan eseridir.

    6- hürriyet kulesi
    aslanlı yol'un sol başında yer alan ve içindeki kabartmada elinde kağıt tutan melek figürüyle meleğin yanında şaha kalkan bir atın tasvir edildiği yapı, hürriyet kulesi'dir. bağımsızlığın kutsallığını simgeleyen ve elindeki kağıtla hürriyet beyannamesini taşıyan melek figürü ile hürriyeti ve bağımsızlığı sembolize eden at figürleri zühtü müridoğlu'nun eseridir. kulenin duvarlarında atatürk'ün hürriyet ile ilgili sözleri yer almaktadır. kulenin içinde ise anıtkabir'in inşaat çalışmalarını gösteren fotoğraf sergisiyle inşaatta kullanılan taş örneklerine yer verilmiştir.

  • son yıllarda yakalandığım hastalık. o kadar kitabı alıp alıp bitirememe durumunu da hep bu akıllı telefonlara bağlıyorum. onlarca uygulama, telefonda fazla vakit geçirme ve uzun süreli odaklanamama sorununu yaratıyor çünkü. şu kış günleri, biriktirilen kitapları okumak için bir fırsat ama dur bakalım.

  • erkeğin profilindeyse;

    "kız arkadaşım beraber fotoğrafımızı koymamızı istedi. ben önce hayır dedim. o tavır yaptı ve ben de haklı bir bahane bulmak konusunda yaratıcı olamadım. bu kız facebook hesabım dahil olmak üzere hayatımın her yerine müdahale ediyor. şimdilik iyiyiz ama sonunda ya patlarım ya da alışır giderim bu tahakküme" şeklinde bir bilinç altı mesajı gönderendir. böyle acıklı bir alt metin içerendir.

  • gunu bok gibi gecmis binbir dert tasayla gunu bitirmis
    gunu bitirirken de pili bitmis bir babanin

    sizip kaldigi koltukta
    boyu 90 santim olan 2 yasindaki oglunun

    kendi boyundan buyuk yastik bir elinde
    diger eliyle basini koydugu sert koltuk kolcagindan ayirmaya tum gucuyle israr ettigi

    babanin o sersemlikle

    n`oluyoruz lan
    deyip gozunu actiginda ogluyla gozgoze gelip

    baba yassik baba yassik
    lafini duydugu andir.

    ki omre bedeldir.

  • bir efsanenin bitişine eş zamanlı şahit olmak da ayrı bir zevk imiş.

    aşağısı 6x3 bölüme kadar izlememiş olanlara spoiler'dır.

    lütfen bölümü izleyin ve öyle gelin. sonra bütün tadı kaçar. yazık olur.

    --- spoiler ---

    nacho'nun sonuyla ilgili bazı kafalar karışmış.

    benim anladığım şu şekilde ama farklı fikri olanlar yeşillendirsin.

    gus kendisi üzerindeki şüpheleri yok etmek için nacho'nun ölmesiyle olayın kapanmasını planlamıştı. önce nacho'yu o motele yerleştirdi. sonra motelin yerine dair ipucunu salamanca ikizlerinin bulması için nacho'nun evindeki kasaya yerleştirdi. (ayrıca alvarez'den nacho'nun hesabına gönderilen paralara dair banka hesap dökümünü yerleştirdi)
    daha sonra salamanca ikizlerinin yanına koyduğu adam ve moteli izleyen adamıyla doğru zamanda nacho'nun ölmesini sağlamak istedi. böylece nacho konuşamadan ölecek, salamancalar da alvarezi sorumlu tutacak, gus üzerindeki şüpheler ortadan kalkacaktı. mike reis bunu içine sindiremese de bir şey yapamadı (bu konuda emin değilim, mike başta nasıl kabul etti diye. sonradan bu konudaki tepkisini gösterdi gerçi).

    nacho reis ise oyunu gördü ve bozdu. kaçmayı başardı. gus'a dedi ki ya beni canlı yakalarlar öterim ve yanarsın. ya da babamın güvenliğini garanti et ve geleyim, istediğini söyleyip öleyim. babasının güvenliğinin garantisi ise mike'ın tek bir cümlesi oldu. "babana zarar verecek olanın önce beni çiğnemesi gerekir."

    şimdi burada bir duralım. bu sanat eseri artık nasıl harika karakterler yaratıp o karakterleri ince ince işliyorsa artık, hiçbirimize bu garip gelmedi. yani her birimiz mike reis birisini koruyacağına söz verdiyse o kişiyi azrailin bile öldüremeyeceğine nacho kadar inanıyoruzdur herhalde. nitekim nachoya da bu söz yetti.

    gel gelelim veda anına. mike zaten sniper ile garantörlüğü üstlenmişti. planlandığı gibi koşarak kaçsaydı, victor vurur ve öldürürdü bence. gus'ın aksi bir planı yoktu. çünkü nacho'nun salamancalara canlı verilmesi halinde nacho tavuk adamın suçlu olduğunu kolayca ötebilirdi. burada mike reisin eline verdiği cam parçası ile kendi kafasına sıkması onurlu bir ölüme kavuşmasını sağladı sadece. yoksa koşarak kaçsa da victor ya da mike öldürecekti. nacho lalo'nun ölmesini sağladığına inandığı için bir nebze rahat öldü belki. ancak maalesef koca komando birliğini tek başına dağıtan lalo (ki bu diziye hala yakıştıramadığım fazla gerçek dışı ve saçma tek sahne olabilir) hayatta olduğu için nacho'nun ölümü bir işe de yaramamıştır.

    sonuç olarak nacho varga - michael mando kardeşimiz bu serideki harika oyunculuğu ve iyi yazılmış karakteriyle hepimizi mest etti. her izlediğimizde nefesimizi tuttuk. nacho'nun ölümü kaçınılmazdı. belki de onu izlediğimiz her sahnede istisnasız en makul, en mantıklı ve en doğru adımı attı. ancak yine de kartel pisliğine bulaştığı için bu bataklıktan sağ kurtulamadı. allah rahmet eylesin. sevenlerine sabır versin. hepimizin başı sağolsun.
    --- spoiler ---