hesabın var mı? giriş yap

  • eskiden çok vardı bu tiplerden. çünkü her yerde sigara içilebiliyordu. adam memur, sabah akşam gişede çalışıyor mesela. biri bitiyor birini yakıyor oturduğu yerde. otobüse biniyor sigarasını yakıyor. eve geliyor sigara.

    şimdi evin içinde bile sigara içmek garipsenen bir davranış oldu. baya yol gittik aslında bu konuda doğulu komşularımıza göre.

  • utangaçlığın temel sebebi kişinin toplum önünde yapacağı bir hatadan dolayı küçük düşeceğini düşünmesidir. dolayısıyla kişinin toplum önünde hatalar yapması veya toplumun normlarına aykırı davranması sonucu ne olacağını görmesi gerekir. yani, çıkın sokaklarda saçmalayın, kızılayda veya taksimde palyaço kıyafetiyle gezin, amfiye bir çizgifilm karakterinin kostümüyle gidin, telefonunuza mesaj geldiğinde melodisi osturuk olsun gibi gibi. ha sonunda ne olacak, korktuğunuz kadar küçük düştüğünüzü görmeyeceksiniz, aksine özgüvenli ve eğlenceli bir erkek olarak görülüp kızlardan ilgi görebilirsiniz. daha ne olsun.

  • jj abrams tarzı (lost, fringe, westworld....vs) dizi yapma rehberi:

    -sırrı bilinemeyen gizemli bir makine veya alet olmalıdır. tercihen yapay zekaya sahip olmalıdır.

    -yine sırrı bilinemeyen gizemli numaralar, algoritmalar, formüller olmalıdır.

    -kimsenin ne yaptığını bilmediği ama kapılı kapılar ardında çalışan büyük bir şirket (dharma ınitiative, massive dynamic, delos ıncorporated) veya çok zengin bir işadamı (charles widmore, william bell, harold finch, robert ford) olmalıdır. sık sık dizideki bir çok olayın arkasında bu zengin şirket veya işadamının olduğu ima edilir ama hep bir şüphe de mevcuttur.

    -bir yerde bir şirket tarafından yapılan gizli bir deneyin yanlış gitmesi ve evrende zincirleme reaksiyonlara sebep olması.

    -sürekli flashback ve flashforward ile karakterlerin geçmişi ve geleceği irdelenmeli, zamanda yolculuk yapılmalıdır.

    -"paralel evren" olmazsa olmazlardan biridir. ayrıca bir yerlerde mutlaka bir "simülasyon" olmalıdır ve karakterler ister istemez bu simülasyonun bir parçası olmalıdır.

    -hikaye her bölümde gıdım gıdım ilerlemelidir.

    -dizi bir yerden sonra uzadıkça uzamalı, cılkı çıkmalıdır.

    -belli bir yerden sonra her şey o kadar iç içe girmelidir ki seyirci izlediğinden bir bok anlamasın.

    -karakterlerden batıl inançları olan veya metafiziğe inanan bir veya birkaç karakter vardır ve hikayenin başında bunlarla dalga geçilirken sonradan bunlar haklı çıkarlar.

    -son sezonlarda rating'ler düşüşe geçince diziyi kurtarmak için metafizik veya bilimkurgu öğelerin dozu katlanarak arttırılıp dizinin içine iyice sıçılır.

    -sonunda hiçbir şey doğru düzgün bağlanamadan ve hiçbir soruya doğru dürüst cevap veremeden dizi bitmelidir.

    -internette dizinin hayran kitlesi "her şey açıklandı siz anlamadınız" diye dizinin sıçışını sıvamaya çalışır.

  • adamda acayip güven veren bir tip var. bir gomez'e bakıyorum, bir buna bakıyorum, enver paşa'yı daha iyi anlıyorum.

  • millet olarak daha iyi olan herhangi bir şeye o kadar layık görülmüyoruz ki, bir örneğini daha yaşamış olduk. geçmiş olsun.

  • yanlış bir önermedir.
    alkolün çok önemli bir kısmı yağ olarak depolanmaz (%90-95 kadarı) doğrudur.
    ancak alkol vucudun yağ yakımını nerdeyse 3/4 oranında düşürür.
    ikincisi birada ebesinin şeyi kadar karbonhidrat vardır. saf alkol mu lan bu? zaten yanında hiç bir şey yemesen bile o karbonhidratlar yağa dönüşecektir. yine o karbonhidratlar sayesinde diüretik etki de yalan olur. 10 defa işesen de su tutup şişkinlik yapar (bira içince çok işeyen biri değilim, hatta çoğu zaman kalkıp tuvalete gitmem bile, gelmez pek yani; o yüzden bu konuda çok emin değilim)
    bira göbek yapar. kendinizi avutmayın. kıps.

  • selin: ali beni anladı.
    emre: anlatsaydın ben de anlardım.
    selin: anlatsaydım herkes anlardı...

    vay be... ne yazmış senaristler.