hesabın var mı? giriş yap

  • valla mühendis gözüyle şöyle bir baktım iyi kötü tahminlerimi söylüyorum:

    -kesin olarak son kat, muhtemen de son 3 kat kaçak.
    -normalde bodrum, sığınak vs olması gereken ve görülebildiği kadarıyla şu anda dükkan olarak kullanılan bir bodruma sahip. (evden eve nakliyatı demiyorum onun da altı)
    -soldaki terasımsı diğer binayla bitişik nizam kısmı kaçak. dolayısıyla altındaki dükkan da kaçak.
    -dükkanın kaçak olan kısmını tek dükkan olarak büyütmek için kolon kiriş ortaya karışık dalınmıştır gibi tahminim var.

    gerçek tahminim orası da değil ama. görünen kadarıyla bahçe dahil komple altını oymuşlar binanın ve bahçe kadar bir bodrum yapmışlar. (bahçenin altında penceresi gözüküyor) . yani binanın altı ve bahçenin altı komple bodrum gibi sanki. muhtemelen projesinde olmayan ve bu büyütme nedeniyle genişleyen kiriş-döşeme açıklıkları zamanla ekstra katların bindirdiği yüklerle de deforme olmuş ve bina bodrum katın içine yutulmuş gibi inmiştir.

    edit: yıkılma anında gördüğüm kadarıyla problem gerçekten de burada gibi. zeminle bodrum arasındaki döşeme aşağı iniyor gibi gözüküyor. yani bodrum üstündeki bahsettiğim kirişlerden bir veya bir kaçının patlama olasılığı yüksek. yıkılma nedeni evden eve nakliyatın altındaki tabliyeyi taşıyan kirişlerin patlaması muhtemelen.

    edit 2: https://eksiup.com/8975049b2184 arkadaşımın uyarısıyla bunu da ekleyeyim . bu kapalı çıkma kirişleri duvarlardan daha ince. tüm katlarda da bu boyutlarla iş yaptıklarını düşünürsek binanın durumu pek iç açıcı değilmiş zaten.

    edit 3: https://eksiup.com/6f73cebb8653 anlattığım şeyin görseli.

    so guess what?

    aynı problemler yanındaki binada da var? hatta onun yanındakinde de. üzerinde maşallah yazandan bahsediyorum. hatta onda napacağız çatıyı canım diyip çatıyı da daire yapmış çok zeki müteahhit. peki bu bina gözden kaçtı ama yanındaki bina da bir problem var mı diye bakacak mıyız? tabi ki hayır dostum. bu binada biraz yalandan araştırma yaparız. yaşıyorsa projeciyi-müteahhiti göstermelik bir içeri alırız (ikisi de yaşamıyordur eminim binanın yaşını düşününce) ve sıradaki yıkılacak binayı bekleriz. bu binalar bu halleriyle bir kaç bin lira para yatırarak imarla barışmış bile olabilirler. sonuç olarak imar böyle bir şeydir. küs olmanın ne lüzümu var?

  • ananske diyerek acıyla kelebeklemeye devam etmiştir. bu duyguyu bilirim. dolmuşta ön koltuğa oturmaya çalışırken kafamı tavana vurduğumda, aynı şekilde bende acıyla hayatımın akışına devam etmişimdir.

  • kedili hayat konusunda yeniyseniz, bilmiyor olabilirsiniz;
    kediler kimi zaman saglik gerekcesiyle* kimi zaman eglence amaciyla ot kemirmeyi, gevelemeyi severler.

    evdeki bitkilere musallat olmasini istemiyorsaniz sizin icin, evde hic bitki falan yoksa kediniz icin, kucuk bir kaba kedi cimi ekmelisiniz. (kedi nanesi * ile karistirmayin.)

    ister pet shoplardan her pakette yaklasik 10x10cm.lik minik bir plastik kap icinde yeterince toprak ve tohumdan olusan seti 4-5 ytl'den alirsiniz (yanlis bilmiyorsam her pakette 50 gram tohum oluyor) ister buyuk aktarlardan/cicek pazarlarindan tohum olarak kilosuna 2-3 ytl verip kiloyla alirsiniz.

    (istanbul'daysaniz eminonu cicek pazarinda, kilosu 2 ytl'den satilmaktadir.)

    birinci yontemi tercih ederseniz alice kedi cimi tarafimca onerilir.
    ikinci yontemi tercih ederseniz, ayrica toprak ve plastik kap almaniz gerekse de onlar da son derece ucuz oldugundan her halukarda ve acik ara karli cikarsiniz. (kilosunu 2'den aldim diyorum daha ne diyeyim)

    hazir kedi cimi aldiysaniz ekim ve sulama islemini paket uzerindeki aciklamaya gore yapin.
    yok cicek pazarindan almayi sectiyseniz tohumun dolduruldugu posette aciklama maciklama olmayacagindan asagidaki kiyagimi degerlendirin:

    * yaklasik 10x10 cmlik plastik bir kabin icine 2-2.5 cay bardagi kadar toprak koyup elinizle duzeltin.

    * fazla sikisik olmayacak sekilde 1-1.5 avuc kadar tohumu topragin uzerine duzgunce serpistirin.

    * 1 cay bardagi topragi tohumlarin uzerini kapatacak sekilde dokup hafifce bastirin.

    * 1.5 cay bardagi suyu tohumlari oynatmadan yavasca dokun.

    * 4 gun sulamayin, 5. gun yarim cay bardagi daha su ekleyin.

    * aydinlik bir yere koyun.

    * yaklasik 3. gun cimlenme gorulur ve 7. gun servise hazirdir.

    * 10 cm.den fazla uzayan cimleri isterseniz kesebilir, taze bicilmis cim kokusunun tadini kedinizle birlikte cikarabilirsiniz.

    * yaklasik 3-4 hafta tazeligini koruyan cimler porsuyup kuruduktan sonra cope atin ve tohum & toprak posetlerini sakladiginiz yerden cikartip bastan baslayin.

    * tebrikler.
    hayvanciliktan sonra ziraati de basarmis bir ciftcisiniz artik.

    hamis: kedi cimi, yeserdikten sonra sizin de kolayca farkedeceginiz uzere aslinda bildigimiz "ot"tur.

  • 5 yaşındaki trabzonlu bır çocuğun dolmuşta annesıne dedigi gibidir belki de hayat; '' hem vuruysin hem ağlama diysin..."

  • siyasal islam böyledir. ahlak dersi verir ahlaksızdır, din dersi verir dinsizdir, namus dersi verir namusuzdur, akıl verir akılsızdır
    bunların dini imanı para pardon dolar olmuş

  • "kasirga212 - 972624 sen aksama benim gibi nba kupon yap uyu o zamn birsey olmuyo :) ben yapiyom yatiyom kalkiyom para gitmis kupon yatmis :) uykuda acimiyo"

    uykuda acımıyo.
    olay budur...

  • elon musk'ın ceo'su olduğu spacex'in küresel internet projesi için ilk uyduyu göndermesi ile hayata geçmeye bir adım daha yaklaşan realite

    kaynak

    proje ile internet hızının ciddi derecede artması ve internet erişimi bulunmayan noktaların da online dünya ile buluşması hedefleniyor.

    not: elon reizin askerleriyiz

    edit: imla

  • tehdit edilmesi suç kesinlikle. maraş dondurmacısı gibi gezen biriyle en fazla dalga geçilir. niye bu kadar ciddiye alıp, tehdit eder ki insan?