hesabın var mı? giriş yap

  • panel üretimi günümüz itibari ile tamamen çinlilerin (boe,csot,auo) elinde olan ve kar marjı çok düşük olan bir sektördür. lgd, sammy, arçelik vs demeyin boşuna, alayının panelleri çin'de üretilmektedir. sharp, pioneer, toshiba, panasonic gibi kaliteli üretim yapan japon devlerinin hepsi panel sektöründe rekabet edemedi. apple neden böyle bir sektöre girsin ki? paneli her türlü çinli bir üreticinden alacak, apple tv'yi entegre edip akıllı tv diye satacak. sonra; yok ışık sızması, yok ekran yanması, yok bulutlanma sorunu diye müşteri sorunları ile uğraşıp iki kuruş kar edecem diye marka imajını düşürecek.

    günümüzde üretilen panellerin %90'ı low cost, kalite problemlemleri olan ürünlerdir. meşhur high end diye satılan qled, oled tv'lerde bile yüzlerce şikayet ve ürün iadesi var. 10 tane tv satacağına bir iphone satar kafası rahat şekilde karına bakar.

  • ırkçı değil gerçekçi yaklaşım.

    ırak'a, suriye'ye ve afganistan'a bakıp da aynı tehlikenin türkiye'ye sıçramasından endişe ettiği ve buna bir önlem alınması gerektiği için ümit özdağ böyle konuşmaktadır.

  • bu sefer hakikaten şaşırttın beni sözlük. enteresan. şunu izler, bunu okur, şuraya gider, bunları dinler falan filan bin tane şey yazılmış ama final ''allah belasını versin''e bağlanmış. tüm gün çekirdek çitleyerek kral tv izleyen kızlarımız da var. onlardan verelim? ama onları da beğenmiyordunuz pardon. futbol, kadın, araba üçgeninde dönüp duran kitlenin kendini nimetten sayması çok hoş. neymiş entel olmaya çalışıyormuş, vay efendim okuyormuş, öğrenmeye çalışıyormuş. hakikaten çok fena şeyler bunlar. hele ki otobüste kitap okumak falan kabul edilebilir bir yanı yok yani. insanlıktan çıkmış bunlar. sonuç olarak ben hak verdim. kızlar çok salak, erkekler çok zeki. karnem inşallah hep beş olur. babam bisiklet alacak.

  • paketlerin üstüne öldürür süründürür yazmak uzun süredir sigara üreticilerinin hedef kitlesi olarak belirlediği yeni yetme gençler üzerinde hiçbir etki yaratmayacaktır. o yaşlarda ölüm çok uzak bir kavramdır. hızlı yaşa genç öl sloganını benimsemiş çocukların asiliklerini sergilemeleri için bir fırsat doğurmuştur yeni kampanya. elinde sigara öldürür yazan paketi ağzına dayayıp bir sigarayı dudağının kenarına sıkıştıran, tek eliyle açtığı zipposunun ateşine önce kısık gözlerle bakan, kafayı hafif yana eğip sigarasının ucunu ateşe yapıştırırken tek kaş havada karşısındaki kızı kesen veletleri şimdiden görür gibiyim.

    sen yaz o paketin üstüne "atlama tütüne, koyarım o g.tüne" diye bak bakalım alıyo mu bi daha.