hesabın var mı? giriş yap

  • biraz once denk geldigim haklı serzenistir.

    kaynak

    edit: uye olmayanlar icin ekran alintisi

    --- spoiler ---

    teklifimdir. bütün yeni mezunlar vatandaşlıktan dahi atılsın. gönderilsin yurt dışına. onların ülkede ne işi var ki. belki bişeyler öğrenir gelirler. çünkü onlar daha konuşmasını bile bilmezler. onlar senelerce eğitim almamıştır çünkü. hep yan gelip yatmışlardır. hatta dövün yeni mezunları ! neden yeni mezunsun diye. gördüğünüz yerde ihbar edin yaşamasın onlar, ne de olsa her gittikleri yerde istenmeyen insanlar onlar. hatta bu yeni sistemde suç sayılsın "yeni mezun olmak" . bir de bunların kardeşi var "tecrübesizler " etnik grubu. bunlar daha tehlikelidir. artık yüzsüzleşmişlerdir. kovulsada gitmezler. bunlarıda içeri atmak lazım üç beş sene. belki tecrübe ! kazanırlar. bunu okuyan sevgili işe alımcı beyefendi ve hanımefendi ler . çok merak konusu bu biz istenmeyen grupların içinde; acaba sizler hangi gezegenden geldiniz? orda da eğitim öğretim 16 sene mi? ışınlanmayı buldunuz mu? dünyamıza nasıl alıştınız? siz yazın ben size dönerim. !

    --- spoiler ---

  • vintage, antika kadar eski olmamakla birlikte, birkaç on yıllık giyim kuşam, araba gibi modadan nasibini alan eski ürünler için kullanılan bir sıfattır. isim olan vintage'ın türkçe karşılığı ise bağ bozumudur.

    retro ise geri, geriye doğru anlamına gelen bir ön ektir ve moda dünyasında "geçmişe ait" / "geçmişe ait gibi" anlamlarında kullanılan bir sıfattır.
    vintage, yani gerçekten eski kıyafetlerden oluşan bir stile retro diyebiliriz. vintage görünümlü yeni ürünler de retrodur, bunlara vintage denemez.

    yani bir stilden bahsederken retro dersek ürünler gerçekten eski veya yeni olabilir. fakat ürün bazında düşündüğümüzde, vintage gerçekten eski ürünler için; retro ise sadece "eski gibi görünen" yeni ürünler için kullanılır.

  • bununla ilgili şöyle bir güncel örnek vermek isterim.

    dün, yoğun toplantıların olduğu bir gündü. evden çalıştım. sabah 8.15'te uyandım. 8.30'da ferah bir şekilde işime başladım. yoğun bir günü bile yıpranmadan tamamlayıp 18:00'de işimi bitirdim.

    bugün ofise gelmeyi tercih ettim. yol normalde 20 dakika civarı sürdüğü için ve toplantım saat 9'da olduğu için 8'de evden çıktım. insanlar -haklı nedenlerle- toplu taşımadan kaçındıkları için korkunç bir trafik vardı. 1 saatte ofise ancak ulaşabildim. koştura koştura masama oturdum. saat 9.05'te, 1 saat araba kullanmış ve yorgun bir şekilde işe başladım.

    ev yerine ofise gelerek;

    -dönüşle birlikte- 2 saati yol için kaybettim
    1 saat daha az uyudum
    eve yorgun döneceğim için muhtemelen yemek yapamayacağım.
    daha verimsiz çalıştım
    en az 1 litre benzini doğaya saldım.
    bu benzin tutarı kadar kaynak boşa gitti.
    işveren açısından elektrik, su, kahve, havalandırma gibi ek maliyetlerim oldu.
    1 günlük pantolon ve gömlek yıkama, ütüleme masrafı oluştu.

    ben hibrit modeli destekleyen bir insan olarak bu fikrimden de caymaya başladım. hele ki pandemi korkusu hala bu kadar yoğunken imkanı olan herkes evden çalışmalı.

  • en hatalı çıkışını 17 ağustos 1982'de yapmıştır. biz beşiktaşlıları en çok o gün üzmüştür.

  • holding 2 milyar tl gibi, herhangi bir insanın hayatı boyunca çalışsa kazanamayacağı bir parayı bağışlamış ama yazar efendinin derdi bunun vergiden düşülüp düşülmediği.

    gerçekten adam olmazsınız siz. çok kötü insanlarsınız.

  • daha ilk sahneden sonunu tahmin edebilmiştim, o kadar da abartmaya gerek yok...

    şaka lan şaka, film bittikten sonra bile anlamadım ne olduğunu da oturdum bi' defa daha izledim. evet.

  • birisi ikinci el araç diğeri 0 kilometre araç . böyle bir örnek vermek yakışmamış.

  • muhtesem bir melodiye sahip olan bu guzel sarki hakkinda ben de bir iki not dusmek istiyorum:
    ———————————————————————
    washing machine heart, mitski'nin be the cowboy albumunun on ikinci parcasidir; hic bir zaman single olarak yayinlanmamasina ragmen sanatcinin en bilinen eseridir.

    sarkinin popularitesi, sosyal medya platformu tiktok'ta unlu ucak kazalarinin animasyonlu rekreasyonlarinda yavaslatilmis ve hizlandirilmis versiyonunun yaygin olarak kullanilmasiyla artmistir.

    sozlerde yer alan sarkinin kahramani, kendini caresiz hisseden bir hatun kisidir. dinleyiciler parca boyunca kendisinin dunyaya guclu gorunmek icin dogustan gelen sevgi ve ask hislerini bastirmasina tanik olur. bu tasvir, insan duygularinin karmasıkligini ve kaosun ortasinda kontrolu surdurme mucadelesini anlatir.

    mitski, sarkida kahramanin kalbini simgelemek icin camasir makinesi metaforunu kullanir; parcanin perkusyonlari bir camasir makinesinin sesine ve atesli bir kalbin nabzina referans verir.

    ses ve onun metaforunun bu etkili kullanimi, washing machine heart'in sozlerine derinlik katarak dinleyicinin duygusal deneyimini zenginlestirir.

    sarkinin basarisi, genel olarak mitski'nin lirikal ve muzikal yetenegi hakkinda bize cok sey anlatabilir. kendisinin karmasık duygulari akilda kalici melodilere donusturme yetenegi, onu muzik endustrisinde farkli kilar ve gercekten essiz bir sanatci olarak statusunu pekistirir.

    sizlerle sarkinin orjinal versionu disinda bir enstrumental bir de my chemical romance vokalisti gerard way " ai " cover versionlarini paylasmak istiyorum:
    ———————————————————————
    mitski | washing machine heart

    mitski | washing machine heart ( instrumental)

    gerard way | washing machine heart (ai cover)
    ———————————————————————