hesabın var mı? giriş yap

  • - zihinler ve algılar dünyasında megadeth, metallica'dan ayrılan dave mustaine'in kurduğu grup iken, metallica dave mustaine'in ayrıldığı grup değildir. direkt metallica'dır.

    - metallica bozdu, sattı, piyasa oldu muhabbetlerine -ki yerinde muhabbetlerdir- konu olur. buradan iki şey çıkar. o kadar iyi işler çıkmış ki, o eşikte oynama olunca yıllara varan bir sohbet konusu ortaya çıkıyor ve işin tuhafı bu yine gruba konuşulurluk anlamında olumlu dönüş sağlıyor. megadeth'in bazı denemelere girmiş olsalar da müzik yapısında daha istikrarlı bir çizgisi olmuştur.

    - metallica sadece rock/metal dinleyicinin değil, tüm dünyada her kesimden insanın, tanımasa dahi ismini bildiği bir marka değeri halini almışken, megadeth biraz daha konuya ilgi duyan kesimin zihninde, dilinde yer etmiştir.

    - metallica'nın elemanlarının ıvırı zıvırı, hikayesi vs. megadeth üyelerine göre çok daha fazla bilinmektedir.

    - metallica'yı -popülerliğinin etkisi var mıdır bilmem- dinlemek/aglılamak daha kolaydır. megadeth biraz daha emek ister.

    - tarih olarak yakın işleri dinlediğimde megadeth hala daha rock duygular hissettirir iken metallica marka olmanın ekmeğini yer gibidir.

    edit:hede kapsama alanının düzeltmesi.

  • benim gibi çocuklar yaptığında abukluk değil gerizekalılık oluyor sanırım.

    peluş bir eşeğim vardı. babaannem getirmişti alamanya'dan. çok severdim. ama oyuncağın gözleri yapıştırmaydı ve bir süre sonra mıncırmaya dayanamadığı için teker teker düştü gözleri. gözsüz kaldı hayvan.
    her gece diğer tüm oyuncak bebekleri yatağımda yan yana yatırırdım ve o eşeğe hep en güzel yeri verirdim. sonra da başlardım diğer tüm oyuncaklarımı dövmeye. "o kör! neden kötü davranıyorsunuz ona. özürlü o özürlü " diye. "engelli" deseymişim keşke.

  • dünyanın en muhteşem dedektifi sherlock holmes’ü bizlere kazandıran bir acayip adam, yazar sir arthur conan doyle’un hayatından satırbaşlarını paylaşmak gerekirse:

    -spiritüalizm yani ruhçuluk görüşüne sahipti. hatta joseph conrad, cecil rhodes ve earl haig gibi tanınmışların ruhlarıyla konuştuğunu iddia etmiş.

    -yaşadığı dönemde hiç popüler olmayan kayak sporu ile ilgiliymiş. öyle ki isviçre'de kayak sporunun yapılmasının popüler hale gelmesinde büyük payı varmış.

    -71 yaşında kalp krizi nedeniyle vefat etmişitr. kalp krizi esnasında karısıyla evinin bahçesindeymiş ve elinde çiçekler varmış. karısına son sözü "sen harikasın" olmuş.

    -george bernard shaw ile titanik hakkında anlaşmazlık içine düşmüşler. shaw, olayların aşırı derecede dramatize edildiğini ve halkın gerçekleri incelemek yerine felaketi dramatik bir destan olarak gördüğünü açıklamış. doyle ise shaw'ın halkı hakkında yanlış düşündüğünü söylemiştir.

    - `cottingley perileri` resimlerini gördükten sonra perilerin varlığına inanmaya başlamış.

    -jurassic park için ilham kaynağı olmuştur. sherlock holmes dışında diğer türlerde de kitaplar yazmıştır. bunlardan birisi de kayıp dünya adlı dinozorlar hakkındaki bir kitabıdır. jurassic park'ın yaratıcısı michael crichton filmin kaynağı olan kayıp dünya kitabının ismiyle doyle'a saygı duruşunda bulunduğunu açıklamış.

    -edinburgh üniversitesi'nde tıp fakültesinde okumuş. orada `dr. joseph bell` ile tanışmış. yani sherlock holmes karakterine ilham olacak kişiyle. bell’in dahiyane akıl yürütme becerisi, hastalıkları teşhis ederken kullandığı yöntemler, bir dedektifin kullanabileceklerine oldukça yakınmış.

    -üniversitedeki üçüncü yılında, balina avcılığı yapan bir gemide cerrah olarak görev almış.

    - "sir" ünvanını sherlock holmes'u yarattığı için değil boer savaşı'na katıldığı ve hizmet ettiği için almış ve şövalye olmuştur.

    kaynak:
    -openculter
    -conandoyleinfo
    -chicagotribune

  • - bayern deplasmanı
    - 75 dakika 10 kişi
    - 5 golle yakayı kurtarmak
    - milyonlarca yürek
    - tek bir soru

    "siz o maçta 8 tane yemeyi nasıl becerdiniz, allah aşkına!?"

  • ulan 55 yaşında adam 15 yaşında çocukla sidik yarıştırıyor. bu ali koç’tan hiç bir şey olmaz.1000 sene fenerin başında kalsın 1000 sene başarısız olacaktır.

  • fenerbahçe'ye geldiginde toy bir üniversite ogrencisiyken su anda evli barkı işinde gücünde çocuklu çocuklu bir adamım lan ben. nasıl 3 dakikada yollarsınız lan bu adamı! amlarına koyayım ben onların.

  • jüpiter'dir. hayvani çekim gücü sayesinde dünya istikametine doğru gelmekte olan binlerce asteroid, meteor vb gök çöpünü ya ivme kazandırarak sistem dışına fırlatır, ya da içine alıp atmosferine katar. kardeşini koruyan bir abi gibidir anlayacağınız. ayrıca ameliyat iziymişçesine duran lekesi kendisini pek karizmatik yapar.