hesabın var mı? giriş yap

  • "giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... bunların hepsi aynı örgüte üye..

  • 20 li yaşlarda çok daha sık görüyorduk bunu. sonradan azaldı ama yılda 1 görürüm gene.

    eksik kalan dersleri tamamlamak için mecbur dönülür. türkiyenin bir çok yerinde bi çok farklı insanın aynı rüyayı görmesi basit bi tesadüf değil.

    eğitim sistemimiz bilinç altımızda benzer bi tahribat yapıyor. gerçekten türk eğitim sistemi 5-6 yaşındaki akıllı çocukları alıp 22 yaşında çeşitli ruhsal sorunları ve tahribatları olan ve maalesef bomboş bi birey olarak topluma kazandırmak üstüne kurulu.

    bu arada buna çok benzer bi fenomen de askerin ilk haftası 3-5 gün sıçamamaktır. bunu da çok fazla insan yaşıyor duyduğum kadarıyla. insan bedeni olaylar karşısında benzer reaksiyonlar veriyor cunku hepsi bilimsel.

  • yazın deniz kenarında, şezlong üzerinde kitap okurken yada herhangi başka bir şeye dalmışken işaret parmakları ile ayak bileklerini kaşımaları. "freud gel bizi kurtar" derim, daha da bir şey demem.

  • trabzon- artvin arası bir otobüste geçen anne- kız diyaloğu;

    kız (5-6 yaşlarında): anneee çişum celdi!!!!!!!!!

    anne: tut çişuni etme altuna, birazdan mole verceğuk o zaman edersun.

    kız: ama çok çişum celdiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!

    anne: tamam 5 daka kaldi sakin etme altuna he mi kizum

    kız: anneeeeeeeeee ediyrum ediyrum ediyrumm bak ediyrum

    anne: aman aman sakın

    kız: ediyurrum ediyrumm !!!!!!!! ettuuuuuuuuuuuum!!!

    anne:vuuuu ne ettun kizuuuuum (sinirli bi şekilde)

    kız: şaka ettum (kihkih)

  • avlanma ve koruma güdüleriyle açıklanabilir. köpekler ve kurtlar avlarını kovalamak ve kıstırmak üzerine kurulu canlılar oldukları için kovalamak bir tür alışkanlıktır. sürünün bulunduğu yerden hızlıca geçen büyük bir nesne, kovalanıp kıstırılması gereken bir av olabilir.

    aynı zamanda kendini tanıtmadan sürünün ortasına dalan bir şeye 'sen ne ayaksın, hop, hop!' demek de geçerli bir nedendir.

    alanını olası yeni saldırganlardan korumak isteyen bir köpeğin arabaya havlaması ya da kendisinden kaçtığına* inandığı aracı kovalaması da beklenmedik olmaz.

    dahası, kovaladığı her araba hemen hemen ayrımsız kendisinden kaçtığı için kendini bir anlamda başarılı bulan ve bunu olumlu bir pekiştirme olarak algılayan köpeğin bu davranışı kalıcı biçime getirmesi de şaşırtıcı olmaz.

    neden bunlardan biri ya da hepsinden biraz biraz olabilir.

  • banyodan çıktıktan sonra, kremler, kokular falan sürünüp tertemiz olduğumda, kendimi kokluyorum bazen, saçlarımı kollarımı falan. sapık değilim hayır. ama böyle anlarda bu temizliği biriyle paylaşamadığıma çok üzülürüm. birinin omzuna yatmışken onun burnuna gelen saçlarımın kokusunu alamamasına, sarılırken buram buram o kokuyu duyamadığına, o karşıdakinin kokumu içine çekerkenki halini göremediğime çok üzülürüm. onca temizlik boşa gitmiş gibi gelir.
    o nedenle belki de en güzel iltifatlardan biridir benim için ''çok güzel kokuyorsun'' denmesi. koku çıkmaz çünkü akıldan.
    manyaklık bedava.