hesabın var mı? giriş yap

  • metallica 'nın üçüncü albümüdür.. albümdeki ikinci parçadır.. bu albüm sadece amerikada reklamsız ve klipsiz 1.000.000 adet satmıştır zamanında.. bu o zamanlar için bir metal albümü adına inanılmaz bir rakamdır.. metallica 'nın yavaş yavaş efsane olmasına başladığı dönemlere gelen master of puppets albümü tüm zamanlar içinde çıkarılmış en iyi thrash metal albümü olarak gösterilir..

  • şu süreç en çok zaytung'u göçertti herhalde. adamların yayını bbc gibi kaldı güncel haberlerin yanında.

  • osmanlı devleti envanter tutanaklarına göre cemaat-i müslim'den sayılmayan atalarım.
    bir gün yolunuz osmanlı arşivlerine düşer, ve iyi derecede osmanlıca biliyorsanız karesi bölgesi envanterlerine bakın. cemaat-i müslim ve cemaat-i yörük diye sınıflandırıldığını görebilirsiniz tutanaklarda.
    bunların dışında halen toroslarda, balıkesir'de antalya'da halen eski geleneklerine göre yaşarlar yörükler. kilimlerine bağlı oldukları oğuz boyunun tamgalarını işlerler, eski yörük hikayeleri ve sözlü destanlarını anlatırlar. belki de türkçe'yi en saf haliyle konuşan insanlardır yörükler. arapçasız, farsçasız..
    güçlü ve sağlamdırlar. insana yörük olmanın gururunu yaşatırlar.
    genetik sağlamdır çünkü, alt beyni açabilirseniz yörük atalarınıza dair pek çok şeyi simgesel olarak yakalayabilirsiniz.

  • aga ne diyelim. allah bin tane peygamber göndermiş yine ıslah edememiş bu coğrafyayı. tartıştığımız konuya bak. oruç tutan tutmayan birbirine hayvan falan diyor. adamlar bugün galaksimizde ne oluyor deyip uzay boşluğuna kök salarken, biz bugün ne giysek, bugün hangi mezhep çatışması var, hangi örgüt ne amaçla kelle kesiyor ya da oruç tartışması yapıyoruz. biz oyuncu değil oyuncağız lan. bir tane iskandinav ülkesinde böyle kısır saçma bir tartışma döner mi, hayır. allah var diyen emirdir diyen tutar, ben tutmuyorum diyen tutmaz kime ne? vallahi kafamı duvarlara vuracağım. bu ülkede yaşamak, bu salak tartışmaların beynimi işgal etmesinden o derece sıkıldım.

  • ösym'nin herhangi bir sınavına giderken dahiyane yasaklar yüzünden nereye anahtar bırakacağını kara kara düşünmek de bunlardan biridir.

  • mutluluk ve üzüntüyü bir arada hissettiren insanlardır. yemeyen yaşamıyor mu sanki yaşıyor işte hem de bayağı mutlu gözüküyor adamlar ama bu işte bir terslik olduğunu bilmek ve belki bunun da bir parçası olmak ve ne yapabilirim sorusuna bir cevap da bulamamak düşündürüyor insanı. belki bir dahaki sefere alırken fairtrade logosuna bakmak sadece akla gelen o da ne kadar güvenilirse artık (m.na kodunuz yepisyeni dünyanın)

    https://www.youtube.com/watch?v=zen4hczuto0

    not: altyazılar maalesef ingilizce.