hesabın var mı? giriş yap

  • "bu hükümet olmasaydı akademisyen olamazdım" şeklinde bir beyanda bulunmuş şahıs.

    en azından gerçekten bilimden anlayan, bilime önem veren ve kurumlarını buna göre düzenlemiş bir toplumda akademisyen olamayacağının farkında olması güzel bir şey.

  • recep ivedik hakkında yaptığı yorum biraz sıkıntılıdır. zira filmleri izlemediğini belirtmiştir. filmleri izlemeden yorum yapmayı nereye koyuyoruz?

    kemal sunal mevzusuna gelince, kemal sunal genelde filmlerine yalnız başlar. kiracı, davalı, 100 numaralı adam ve saire... bahsettiği o sonda milleti arkasında toplama olayı da sıradan bir insanın extrem diyebileceğimiz durumlar karşısında gelişimi sayesinde olur. tabi bu bir genelleme, bundan farklı durumları da olur.

  • insanın hakkını kullanmak istemesi ne zamandan beri dilencilik olarak görülüyor? güzel zihniyetmiş.

    25 yaş üstünde olan öğrencilerin de harçsız pasaport alması mümkündür. nasıl mı? anlatıyorum;

    öncelikle okula (fakülte öğrenci işleri ) e- dilekçe yazıyorsunuz. harçsız pasaport dilekçesi.
    şu şu nedenlerle yurtdışına çıkacağım. pasaport harcı muafiyetinden yararlanmak istiyorum. onayınıza arz ederim.

    gibi. çıkış tarihlerinizi de yazıyorsunuz .

    tabii yurtdışına çıkma gerekçeniz okulu bağlamalıdır. staj, erasmus, yurtdışı eğitim, konferans vs.

    okul size bir belge gönderecektir. belgenin çıktısını alıp pasaport başvurusu için nüfus müdürlüğüne gitmeden önce belediyeye gidip vergi dairesinden de onaylatacaksınız. oradaki memurlar olayı bilmiyor olabilir. tane tane açıklamalısınız.

    sonra nüfus müdürlüğüne gidip başvuruyu yapıyorsunuz. nüfus müdürlüğündeki insanlar da olayı bilmiyor olabilir ama onların işleyiş evrağı var. onu isteyin. harçsız pasaport kuralları diye söyleyin evrağı çıkartırlar.

    bu şekilde başvurunuzu yapıyorsunuz. okulun gönderdiği belgeyi yurtdışına çıkarken görevliye gösterirseniz çıkış pulu da almak zorunda kalmazsınız.

  • ulan bende dövüyo diyince tekme tokat girişiyo zannettim. bunun neresi dövme lan?

    ayrıca hemen bilmeden hocaya bok atmayın yaptığı şeyi kesinlikle savunmuyorum ama görüntüler muhtemelen sürekli gerçekleşen bi durumda -derse geç girip konsantrasyonu dağıtma- hocanın artık sabrının bittiğini gösteriyor.

    maalesef meslek liselerinde hocaya saygı duymayıp ondan çekinmeyen tiplerin işi abartarak hocalara kahır yaşattığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

    not: işbu entry tüm linç ihtimalleri göze alınarak yazılmıştır.

  • pişirme tekniğine yeterince önem atfedilmeyen ama dönerle arasındaki en önemli farklardan biri buradan gelen et pişirme şeklidir.

    şimdi bu kebapta kuzu ya da keçi/oğlak eti kullanılması elbet başlı başına fark. etin marinasyonu, baharatlanması vb. de performansında çok önemli ama ;

    etin yüzeyini ateşe belli mesafede pişirdikten sonra doğrudan ince kesip yemek yerine şişe dizilecek kalınlıkta kesmek, cağ kebabındaki parçaların daha sulu olmasını sağlar. tabi ikinci pişirme süresi, parça boyutu kritik parametreler ama özetle ikinci pişirmede de parçalar kurutulmazsa ki iyisini yapanlar elbet bunu yapmaz çok lezzetli bir şey olur.

    yani iri parçaları şişleme ve tekrar pişirme başlı başına performansına etki eden son derece başarılı bir pişirme tekniğidir. bu kebabın bu kadar hararetli tartışıldığı bir mecrada bu konuya daha çok değinilmesi gerekir. hatta aramızda varsa ustaları etin içeriğine göre, baharat durumu, parça büyüklüğü, ateş kuvveti, mesafesi yorumları yapsa sabaha kadar okurum tadından yenmez.

  • - himm sence de garip değil mi watson?adli tıp raporune göre kurşun maktülün sol göğsünden girip sağ kürek kemiğinin altından...
    - kahven nasıl olsun abi?
    - bi saniye...az önce ne dedin sen watson?
    - hidrofor dedim abi
    - hidrofor ha?! sen bir dahisin watson!
    - abi!
    - tabi ya hidrofor baştan beri nasıl da düşünemedim ben bunu
    - aağbi!!!
    - efendim watson?
    - hidrofor demedim ben abi
    - ne dedin peki?
    - kahve dedim abi
    - kahve ha?! aman tanrım sen bir dahisin watson!
    - abi kasma istersen artık
    - dur lan bak valla kahveden gidince de varılıyo aynı sonuca
    - hasbinallah...