hesabın var mı? giriş yap

  • markette satılan tavuk yerine özgür gezen köy tavuğu yenilmesi gerektiği yazılmış kitapta. nerden bulacağız özgür, cool, hipster tavukları, ha onu dememiş.

  • sektörde sizi işe sokacak bir dayınız yoksa, türkiye'nin sayılı üniversitelerinden mezun değilseniz, öğrenciyken network edinemediyseniz, kısaca işiniz hazır değilse; beklentinizi çok yükseltmeyin. sonra çok üzülüyorsunuz.

    iş arama sürecinde mental olarak defalarca çökeceksiniz ama pes etmeyin. iş aramaktan vazgeçseniz de muhtemelen fazla alternatifiniz olmayacaktır. o yüzden pes ettiğinizde sadece zaman kaybedip bir kez daha pişman olacaksınız.

    ingilizceniz yoksa öğrenin. çok zor değil. mülakatlarla derdinizi anlatabilecek kadar bilseniz yeter. gerçi bazı yerlerde sormuyorlar bile ama yine de ingilizce bilmek gerek.

    öğrenciyken öğrendiğiniz programların üzerinden geçin. unutmayın.

    araştırmayı öğrenin. nedendir bilmem bizde araştırmayı bilmemek diye bir sorun var. neyi nerede bulabileceğimizi bilmiyoruz pek. vikipedi tabi ki yetmiyor. makale falan karıştırmayı, kütüphaneye gitmeyi alışkanlık edinmeli.

    güzel bir tatil yapın. gitmek istediğiniz bir yer varsa gidin. (bu kişisel tavsiye.)

    iş görüşmelerinde yapabileceğiniz bir işe "yapamam" demeyin. bu benden değil tecrübeli bir arkadaşımdan tavsiye. yapabileceğinizi düşünüyor ama kendinize güvenmediğinizden çekingen davranıyorsanız, etmeyin.

    not: yeni mezun.

  • "atatürk dahili ve harici bedhahlarımız olacağını söylemişti de, halkla bu kadar taşşak geçeceklerini hiç söylememişti..."

  • uzmanlar soğuk su ile yıkanmak daha sağlıklıdır, cildi güzelleştirir, kalp krizi riskini azaltır diyerek tavsiyede bulunuyor. hadi soğuk suyla yaz günü, dışarısı 40 dereceyken bir nebze olsun yıkanmak mümkün oluyor ama bu işi şu mevsimde yapmak cidden zor. buz gibi su değince vücuda affedersiniz insanın siki, taşağı kayboluyor büzüşmekten. dün banyo yaparken kombi arızaya geçip, kapatmış ateşlemeyi. köpüklü köpüklü kalmayayım diye devam ettim buz gibi suyla yıkanmaya, iki gün oldu hala ısınamadım.

  • senin gibi insafsızlar yüzünden içimdeki insan sevgisini öldürmeyeceğim o yüzden o enayi ben oluyorum varsın 1-2 lira kandırsın. ne olacak ayda yılda bir denk geliyor bana zararı dokunmaz. böyle yapmaya devam edersem bir gün gerçekten kartını unutan ya da parası olmayan birine denk gelirim. o insanlar için yapmaya devam edeceğim. ama insanlara enayi demek zehirlenmiş bir vicdan göstergesidir. böyle vicdanım olacağına enayi olmayı şeref sayarım.