hesabın var mı? giriş yap

  • klasik türk düşünce şeklini gösteren cümle. neden sigara içmeyenlere daha fazla maaş verilmesi önerilmez de sigara içene daha az ödeme yapılması önerilir. büyük ihtimalle bunu öneren zengin bir patron değil 3 kuruş maaş alan bir çalışandır. kraldan çok kralcı olmak böyle bir şey.

  • yetişin adam s.kiyorlar... ortamlarda yıllık enflasyon %54 dersiniz. zaten alınması başlı başına haraç kesmekken 50 tl'den 150 tl'ye çıkarılmış.

    10 yıllık pasaport 1.703 tl, vizeler 80 euro, 160 usd, 495 usd (schengen, abd, uk), kurlar beceriksizlikleri yüzünden zaten zirvede. bu harç, okumuş, yurt dışı gezecek vizyonda kişilerden (ki kendi seçmenlerinin çoğu bu tanımın dışında) insanlardan kesilen resmi haraçtır.

    dolar ve euro ile karşılığını hesaplayıp aklamaya çalışmasın kimse. ülkeden çıkmak için para alıyorlar sizler de "alt tarafı x dolar, y euro" diyip duruyorsunuz. 1 tl de olsa aptalcadır, 1.000 tl olsa da... her şeyden önce de haraçtır...
    _
    yandaşlar saltanatı döneminde her şey başıboş kalmış, rüşvet alıp başını gitmişti. devlet israf içinde yüzerken, halk ağır vergiler altında eziliyor, hukuk işlemiyor, ekonomi yürümüyor, kargaşanın müsebbibi olan siyasal islamcılar ise keyiflerine bakıyor, ekonomiden başka her şeyle ilgileniyorlardı.

    saraylarda smoothie içiliyor, âlem yapılıyordu. esnaf haraca bağlanmıştı. memurlar tek adam adına haraç topluyordu...

    edit: "bu parayı ödeyemiyorsan yurt dışına çıkma" sığlığında entryler görüyorum, hatta benzer mesajlar alıyorum. yazının hiçbir yerinde ödeyemediğime hatta ödeyemediğimize dair bir şey yazmıyor. sözlük enteresan bir yer haline geldi. delinin biri 5 yıllık entry'lerimi ayıklayıp "zengin olduğunun reklamını yapıyor" diyor, sonraki başlıkta "10 euro'yu ödeyemeyen insan" yaftası yiyorsunuz.

    haksız talep edilen bir para, siz ödeyebildiğiniz için haklı olmuyor. mesela benim özel sağlık sigortam olduğu halde, gss prim borcumu ödüyorum, ödeyebiliyorum ve hoşuma gitmiyor orada borç gözükmesi. görsel bu bana gss priminin haklı olduğunu mu söyletmeli? gidip başlığında "sağlığı için ayda 150 tl ödeyemeyen ölsün" mü diyeyim?

  • cumhurbaşkanlığı seçimleri adayların oy potansiyeli
    mansur yavaş %47,4
    recep tayyip erdoğan %30
    kararsız %22,6

    ekrem imamoğlu %43,9
    recep tayyip erdoğan %30,5
    kararsız %25,6

    kemal kılıçdaroğlu %43,4
    recep tayyip erdoğan %31,2
    kararsız %25,4

    meral akşener %37,3
    recep tayyip erdoğan %30,1
    kararsız %32,6

    kararsızları matematiksel olarak dağıttım
    mansur yavaş %61,2 / recep tayyip erdoğan 38,8
    ekrem imamoğlu %59 / recep tayyip erdoğan %41
    kemal kılıçdaroğlu %58,2 / recep tayyip erdoğan %41,8
    meral akşener %55,3 / recep tayyip erdoğan %44,7

    aşağıdaki partilere oy verir misiniz?
    chp: oy veririm %44,3 / oy vermem %48,6
    akp: oy veririm %31,5 / oy vermem %59,6
    iyi parti: oy veririm %19,3 / oy vermem %64,5
    mhp: oy veririm %13
    hdp: oy veririm %14,3

    suriyelilere vatandaşlık verilmesini doğru buluyor musunuz?
    hayır %84,5
    evet %10,3
    cevap vermek istemeyenler %5,2

    suriyeliler ülkesine dönmeli midir yoksa ülkemizde yaşamaya devam mı etmelidir?
    ülkelerine dönsünler %87,3
    ülkemizde kalsınlar %6,2
    cevap vermek istemeyenler %4,5

    siyasi partilerin genel başkanları ile ilgili kanaatler
    kemal kılıçdaroğlu
    olumlu %36,5
    olumsuz %47,4
    fikir belirtmeyenler %16,1

    meral akşener
    olumlu %32,2
    olumsuz %49,5
    fikir belirtmeyenler %18,3

    recep tayyip erdoğan
    olumlu %29,4
    olumsuz %60,2
    fikir belirtmeyenler %10,4

    devlet bahçeli
    olumlu %18,2
    olumsuz %70,5
    fikir belirtmeyenler %11,3

    araştırma 20-30 haziran 2022 tarihleri arasında her haneden 1 kişi olmak üzere 2986 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle tüik'in belirlediği 26 bölgede türkiye'yi temsil eden yaş / eğitim / cinsiyet kotası uygulanarak gerçekleştirilmiştir.
    kaynak

    bu pazar seçim olsa ekşisözlük kullanıcıları hangi partiye oy verecek? anketi
    haziran 2023'te yapılacak seçimleri hangi ittifak kazanır?

    edit: erdoğan bundan daha yüksek oy alır diyenler gidip tüketici güven endeksini takip etsinler. seçim sonuçlarının tüketici güven endeksi ile paralel gittiğini görebilirler önceki seçim sonuçları ve yayınlanan anket sonuçları ile tüketici güven endeksinin karşılaştırmasını yapsınlar.

    tüketici güven endeksi 200 üzerindendir dolayısıyla onu ikiye bölün aşağı yukarı hükümetin şuan ki oy oranını görebilirsiniz.
    tüik temmuz 2022 tüketici güven endeksi: %68 gördüğünüz gibi şuan hükümetin oy potansiyeli %34 ama hala başlık altında tüm kararsızları erdoğan'a yazın diyen var. kararsızlar içinde oy kullanmayacağım diyenler de var ve her seçimde %10-15 arası oy kullanmayan seçmen oluyor dolayısıyla %15'lik kararsızı erdoğan'a yazsanız bile %50'yi geçmiyor. erdoğan 2014'teki ve 2018'de seçimi fark atarak kazanmadı %50'nin 2 puan üstüne çıkarak kazandı o zamanki ekonomik durum ile bugünkü ekonomik durumu bir karşılaştırın erdoğan'ın %50'ye gelip gelemeyeceğini anlarsınız.

  • adamlar sonunda evdeki saatleri bile ayrıştırdı amk.

    ak party nin son icraatıdır.

  • kemal kılıçdaroğlu'nun şu yaptığı sorumsuz ve dangalakça hatayı sırf akp'ye kıl olduğu için savunan, abuk subuk nedenlerle rasyonelize etmek isteyen insanlara bir sorum olacak:

    aynı şeyi -mesela- recep tayyip erdoğan'ın, herhangi bir durumda, herhangi bir koşul altında yapabileceğine inanıyor musun? şu pozisyona sence düşer miydi? bunun ihtimali var mı?

    ben söyleyeyim: yok.

    adama türkiye'yi güdüyor diye kızıyorsun, ama senin çobanın dağda yolunu kaybediyor. daha ne konuşuyorsun allahaşkına?