hesabın var mı? giriş yap

  • niyork ile özdeşleşmiş arzdan buhar fiskirmasi hadisesi sadece menhetın'da bir nevi 'mason dixon line' işlevi gören 96'nci sokagin guneyinden vol sıtrit civarina kadar gözlemlenir. yani harlem ovasi, spanish harlem düzlüğü, apır vest sayd platosu bu artistik görüntüden yoksundur. misal kolumbiya öğrencilerinin gözlerine buhar banyosu çekmek için gurbet ele, yani midtown'a downtown'a gelmeleri gerek ki çok azı niyork'taki tahsil yaşamları boyunca böyle uzun bir seyahate çıkabilecek olanağa sahip olur.

    siyetıl'dakinden farkli olarak niyorkun buhar bacalarında doganin dahli yoktur. thomas edison'un torunu con edison yapar bunu. 96'nci sokagin guneyinden merhum ikizlerin oldugu alana kadar yaklasik 2 bin menhetın gokdeleninin tüm ısınma ve soğutması bu buhar şebekesi ile sağlanır. con edison, buhar şebekesinin sahibidir.

    ancak işte nerdeyse 100 yıllık bu eskimiş buhar boru hattı, istisnasız hergün bazı şebeke kavşaklarında basınç oluşturur ya çatlaklardan sızıntı yapar. con edison gelir patlamasın diye vanaları biraz gevşetir. ya da yağmurlu karlı günlerde veya atık sular buhar boru hattı ile temas ettiklerinde ekstra buhar oluşturur. ve bunlardan biri sözkonusu olduğunda bizler "rogar kapağından buhar çıkması" olayıyla karşı karşıya kalırız. çıkan buhar trafiği etkilemesin diye rogar kapağının üstüne yerleştirilen kırmızı beyaz bacalarla buhar yoldan 4-5 metre yükseğe bırakılır. olay niyork'ta geçtiği için kısa sürede o baca meşhur olur, rogar kapağı holivuda atar.

  • benim daha çok dikkatimi çeken, dondurmacının 3 milyon abonesinin olması... algoritma ikide bir karşıma çıkarmasın diye videolara bakmadım ama bu insanlar ne izliyor da 3 milyon abone topluyor? cevap belki de başlığı açanda gizli...

  • zaman zaman tebessüm ettiren entrylerdir.

    başlık : geçen gün arkadaşla ülkü ocağına gittikk

    baklava almışlardı. oooo hangi dağda kürt öldü dedim alkış kıyamet koptu ocak başkanı yaptılar

  • "mümin çiftçi, küpçüler mahallesi’ne geldiğinde, kırmızı ışıkta duran araç sürücüsü resul ankıt’ın (26) yavaş kalkış yapmasına sinirlendi. aracından inen mümin çiftçi, resul ankıt ve yanındaki davut bilgin’e (29) silahla ateş etti. resul ankıt olay yerinde, davut bilgin ise kaldırıldığı sakarya üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi’nde yaşamını yitirdi."

    oğlum bu şaka mı? gta mı lan bu? adam kırmızı da yavaş kalktı diye 2 kişiyi öldürüyor biz nasıl ruh hastalarıyla yaşıyoruz? biz harbiden iyi hayatta kalıyoruz bu ülkede.

    tanım: ruh hastasının harman olduğu memlekette yaşanmış olay.

  • türkiye de olmaması biraz olsun içimize su serpmiştir.
    bu arada o kadar hızlı sıçılıyor mu yahu? biz iki saat ıkınıyoruz wc de. *

  • bu yemekler paylaşılmış ama ben yakın zamanda fransada okumuş bir öğrenci olarak size işin aslını anlatayım.

    yemekhanede bu menü çıkmaz, bundan çok daha fazlası çıkar. öğrencilerin kartlarıyla turnikede yaptıkları ödemeyle 4-5 çeşit yemek alma şansı vardır. bu çeşitler puan sistemiyle belirlenir, her yemeğin bir sayısal puanı vardır ve genelde elinizdeki puan hakkı 4-5 çeşit yemek alabilmenizi sağlar. fazlasını alöak isterseniz puan başına belli bir cent ekstra ücret ödeyerek alırsınız.

    bu çeşitler arasında 3-4 çeşit sebze yemeği, salatalar, 3-4 çeşit et (tavuk, balık, dana, domuz gibi farklı opsiyonlarla), peynir çeşitleri, 3-4 çeşit tatlı, 3-5 çeşit peynir, ve börek çörek kiş gibi hamur işleri ve içecekler olur. yani toplamda en az 20-30 çeşit yemek arasından şeçersiniz tepsinize koyacağınız yemekleri. öğlen yemeğinde tepsimi alıp peynir, avokado, koca bir biftek, sebze yemeği ve tatlı yediğim günler çoktur.

    bu yemekhaneler fiyat olarak çok uygundur ve sadece üniversitelerin içinde olmaz, üniversite sayısı çok olan şehirlerde şehrin çeşitli mahallelerinde de bulunur. okula gitmediğiniz günlerde de evinize yakın yemekhaneye gidip krallar gibi beslenebilirsiniz.

    sosyal devlet zannediyorum böyle bir şeydir.

  • aşağıdaki diyalogda, telefon surata kapatılmadan az önce söylenmiş tümcedir:

    - iyi akşamlar hanımefendi, istanbul hyatt otelinin telefonunun alabilir miyim lütfen?
    - istanbul'da 194 adet hayat oteli var efendim, hangisi?
    - hayat değil hyatt, kodlayayım mı?
    - hayır gerek yok, semt söyleyin?
    - emin değilim, harbiye galiba...
    - harbiyede yok.... çatt!
    ...
    - iyi akşamlar hanımefendi, ben az önce istanbul hyatt'ın telefonunu sormuştum, kodlayayım otelin adını daha kolay olur..
    - istanbul'da hayat oteli mi? hangi semte hanfendi? (hırgh)
    - otelin adını kodlasam ben, öyle hayat değil çünkü...
    - nasıl hayat peki? çatt!
    ...
    - hanfendi, istanbul hyatt'ın telefonunu verir misiniz?
    - hanfendi nasıl bulcaz iki yüz tane otel var diyorum ya!
    - kodlayayım: hakkari'nin h'si, yozgat'ın y'si, ankara'nın a'sı;
    çaykovski nin t si.
    - çatt!