hesabın var mı? giriş yap

  • genellikle 2 seans yapılan, hiç işe yaramayan ve üstüne de bazen dünya para alınan uygulamadır.

    en güncel ve ideal tekniği anlatıyorum;
    1- öncelikle diş eti sağlığı iyi olmalı.
    2- ofis tipi beyazlatmayı ev tipi beyazlatma takip etmeli.
    3- her biri 15-20 dakika olan en az 4 seans ofis tipi beyazlatma yapılmalı. 2 seans arasında 48 saat geçmeli.
    4- ofis tipi beyazlatmayı takiben hemen ev tipi ile devam edilmeli.

    bunları yapınca şu fotoğraflardaki gibi sonuçlar elde edilebiliyor. bunlar benim kendi hastalarıma ait fotoğraflardır.
    foto 1
    foto 2

    sorular ;
    1- diş eti kötü olursa ne olur ?
    diş hekimliğinde yapılan tüm tedavilerin ilk şartı diş eti sağlığıdır. diş beyazlatma işleminde de diş eti iyi değilse lekelenmeler, sararmalar oluşabiliyor. ayrıca sağlıksız diş etinde "bariyer" uygulaması yapılamadığı için beyazlatma işlemi eziyete dönüşüyor.

    2- neden 4 seans ?
    4 seanstan daha az uygulamada dişler farkedilir şekilde beyazlamıyor. aslında 3. seanstan sonra maksimum beyazlık elde edilmiş oluyor ama yine de 4. yü yapmakta fayda var. elbette çok sızlama ya da başka bir sorun olursa anında işlemi bitirmek gerekiyor.

    3- tek seferde 4 seans yapılmaz mı ?
    yapılabilir ama çok sızlama olur ve hastanın klinikte geçirdiği süre uzun olduğu için sıkılır. ayrıca diş beyazlatma jelleri işlem bittikten 48 saat sonraya kadar etkinlik göstermeye devam eder. bu sebeple diğer 2 seansı 48 saat sonra yapmak gerek.

    4- ev tipi beyazlatma ne işe yarıyor ?
    ev tipi beyazlatma kazanılan beyazlığın daha doygun ve kalıcı olmasına yarıyor. ofis tipi beyazlatmayı takip eden ilk 15 gün günde 3-4 saat kullanmak gerek. sonra da 6 ayda 1 3-4 gün süreyle 3-4 saat kullanılarak var olan beyazlık korunur.

    notlar;
    - aşırı kahve, çay, sigara, kola, meyve suyu alışkanlıkları olmamalı.
    - 18 yaşından küçüklere ve hamilelere diş beyazlatma yapılamaz.
    - dolgu ve porselen kaplamalar beyazlamaz.

    merak ettiklerinizi sorabilirsiniz efendim,
    sağlıklı gülüşler dilerim.

    bir de şu sayfadan diş beyazlatma ile ilgili her şeyi okuyabilirsiniz.
    (kişisel siteme yönlendirme içerir)

  • sandığa gitmeyen şu an memnun olmadığı adaya oy vermiş sayılır kimse kıvırmasın, git istemediğin adayın karşısındaki en güçlü adaya oy ver. seçim sonrası yine eskisine ağlayacağına alternatifi görmüş olursun.

  • floransa’ya gelen turistlerden her ay en az biri ünlü santa maria nuova hastanesine kaldırılıyormuş. çünkü büyük sanat eserleri karşısında huşuya gelip yere yığılıyormuş. bazısı bir rafael tablosu karşısında kendinden geçiyormuş, bir diğeri caravaggio şaheseri karşısında.

    türkiye'ye gelseler kesinlikle sanat zehirlenmesi geçirdikleri düşünülecek bu turistler sanatın membağı olan floransa'da bu davranışı sergileyince durum değişmiş tabii. usta romancı stendhal iyi bir gözlem sonucu bu ilginç durumu sanat heybesine atmış ve milano’dan calabria’ya bir yolculuk adlı eserinde incelemiş.

    sonraları aynı topraklardan çıkmış korku filmlerinin unutulmaz yönetmeni dario argento olaya eğilmiş ve the stendhal syndrome adlı filmi yaratmış.

  • allah belanızı versin.

    adam aile geçindiriyor. milyonlarla vergiyi cebine indirenlere, kaldırımı gasp edenlere, belediyelere para yedirip iş gördürenlere gücü yetmeyen zabıta gariban bir adama artistlik yapıyor.

    aldığınız maaş haram zıkkım olsun size..

    ayrıca baston kullanma sebebi 15 temmuz darbe girişiminde yaralanmış olmasıdır.

    adaletinizi .....

    amirinizi de ayrıca .....

    edit: 15 temmuz gazisi değilmiş. dün bütün sosyal medyada bu şekilde bilgi verildi. yanlış bilgi için özür dilerim.

  • acemi bir avcı bir gün ava gider. bir müddet sonra bir ayı görür nişan alır ve ateş eder ayıyı sağ kolundan vurur. sinirlenen ayı avcıyı kovalar, yakalar ve s.ker.

    ertesi gün avcı yine ava çıkar epey dolandıktan sonra sağ kolu sargılı bir ayı görür, nişan alır ve ateş eder bu sefer de sol kolundan vurur. ayı yine sinirlenir avcıyı kovalar, yakalar ve s.ker.

    sonraki gün avcı yine dolanmaktadır. sağ ve sol kolu sargılı olan bir ayı görür. "ulan bu sefer vurmam lazım..." der ve ateş eder. bu defa da sağ bacağından vurur. ayı çılgına döner zor da olsa kovalar, yakalar ve şöyle der;

    - ulan arkadaş, avcı mısıın, ibne misin?

  • genelleme yaparsak bayanlar futbolla ilgilenmez. ama dünya kupası, avrupa şampiyonası veya şampiyonlar ligi maçları olduğunda uzaktan da olsa muhabbete katılmaya çalışırlar. az önce şampiyonlar ligi kura çekimi ile ilgili olarak işyerimdeki bayanların konuşması:
    nazife- fenerbahçe'ye roma çıkmış
    ben - kızım hangi internet sitesine bakıyorsun sen, chelsea çıkmış.
    nazife- hangi ülkenin takımı o?
    ben - ingiltere.
    şeyda - roma da ingiliz takımı mı?
    ben - yok ebesinin örekesi ali sami
    şeyda - ne?
    ben - kızım roma italyan takımı ama fenerbahçe'ye ingiliz takımı chelsea çıkmış. italyan takımı roma çıkmamış. hem roma italya'da bir şehir.

    bu sırada bayanlardan biri olan melike telefonda birisine anlatıyor.
    melike - fenerbahçe'ye italya'dan bir takım çıkmış çelsi'miymiş neymiş adı

    baba kurtarın beni allaaaşkına ya!

    "hacım nerde sizin şirket, ben gelir anlatırım onlara ofsaytı" diye mesaj atacak suserlere peşinen edit: ablalar 40 yaş üstü, geçimsiz, bekar ve kapıdan yan geçiyorlar.

    düzeltme 2: her bitli baklanın bir kör alıcısı varmış hakikaten

  • ebeveynlerin ikisinde de çekinik h antijeni geni olması nedeniyle ortaya çıkan, çok ender görülen bir kan grubudur. hh ya da bombay kan grubu olarak da bilinir. her ikisi de çekinik olan hh genotipine sahip olan kişi,vücutta a ve b antijenlerinin üretilmesinde öncü molekül olarak işlev gören h antijenini sentezleyemez. h antijeni sentezlenemeği için, kişi a veya b grubu enzimlerine sahip olsa bile vücutta bu grupların antijenleri sentezlenemez. bombay fenotipine sahip olan kişi ab0 kan grubu sistemi testlerinde 0 kan grubu olarak gözükür ancak h antijenine sahip olmadığı için bu gruba da ait değildir. genel vericidir ancak ab0 kan grubu sistemindeki hiç bir gruptan kan alamazlar.

    bombay fenotipli kişiler için kan bankalarında bu gruba ait kan stoku maalesef bulunmaz. acil durumlar için kendi kanlarını kan bankalarına bağışlayıp orada saklamaları önerilmektedir.

    (bkz: http://tr.wikipedia.org/wiki/hh_antijen_sistemi)
    (bkz: http://en.wikipedia.org/wiki/hh_antigen_system)

    *