hesabın var mı? giriş yap

  • ''celal ile ceren''i ımdb'nin ''en kötü filmler'' listesinden çıkarmaya kararlı olan şahan gökbakar, yeni filmi için hazırlıklara başladı...
    zaytung | son dakika

  • son 3 yıldır her gün yaptığım aktivite. şimdi 130 kiloyum ama sorun değil, becel var kalbimi koruyan. teşekkürler becel.

  • sümer tabletlerinde geçen beş bin yıllık beddua:

    “kaldığın yerlerin en hoşu kapının eşiği olsun.
    hep yol kıyıları olsun barınağın.”

    tutunamamak insanın başına gelebilecek en kötü şeymiş, hem de binlerce yıldır.

  • kimseye zararı olmadan kendi halinde eğlenen insanlar görüyorum ben. bir olay, taşkınlık vs yoksa size giren çıkan nedir tam olarak?

  • bir 83'lü olarak dahil olmayı reddettiğim nesil. düşünce doğru ama yaş aralığı yanlış. özellikle gelişen teknolojiye verilen toplumsal reaksiyonun türkiye şartlarında batı avrupa ortalamasına göre nispeten biraz daha geç şekillendiğini düşünürsek, the guardian'ın özel haberine tam uyan asıl efsane nesil hepinizin de bildiği üzere 1981-1986 arası doğan efsanevi nesildir. araştırmaya dayanak olan ana fikri de daha önce köşelerimizde yazmıştık. *

  • üç gündür yemek veremediği üşüyen çocuğunu ısıtmak için saç kurutma makinesini çalıştırdıktan sonra kendini asan bir annenin yaşadığı ülkede yaşamaktadır. ben böyle ülkenin, böyle sistemin, bu sistemi destekleyen bütün liboşların, buna gözünü yuman apolitiklerin topunun.........

  • google chrome üzerinden language learning with netflix eklentisi ile birlikte dil öğreniminizi çok daha efektif bir şekilde yapabilirsiniz.

    eklentiye google chrome ve opera tarayıcılarından ulaşabilirsiniz. windows ve mac os işletim sistemlerinde çalışıyor.

    kullanımı ise oldukça basit. netflix'te istediğiniz dizi, film veya belgesele girip eklentiyi aktif ediyorsunuz. ardından alt yazıyı kaynak dili neyse o dile alıp eklenti ayarlarından çevirili dilini türkçe olarak ayarlıyorsunuz. ve alt yazı artık her iki dilde oluyor. isteğe bağlı her alt yazıdan sonra durdurma seçeneği de var, kolay not almak için. eğer kelimenin üzerine gelirseniz size o kelime ile ilgili bir pop-up penceresi de açıyor. ve birçok dili destekliyor. ekstra pro sürümünde ise alt yazı çevirisi için ek seçeneklere imkan tanıyıp kelime ve ifadeleri kaydetme olanağı sağlıyor. bunlar, alt yazılarda ne zaman belirse öne çıkarılıyor.

    iyi seyir ve de dersler.

  • basit bir dille anlatmaya çalışacağım.

    böbrek üstü bezinin kabuk(korteks) kısmından salgılanır.
    glikozu arttırmaya yönelik bir hormondur fakat diğer hormonların aksine büyük glikoz parçacıkları olan glikojenleri değil yağları ve proteinleri glikoza dönüştürür.

    peki neden bu hormon böyle bir işlev görüyor?

    kortizol stres hormonu olarak da adlandırılır. bunun sebebi insan stres altındayken beyni ve kalbi olağan durumun dışında fazla çalışır, vücudun buna uyum sağlayabilmesi için beyni ve kalbi ekstra çalıştırması gerekir yani buna daha yoğun tempoda çalışması dersek yanlış olmaz.

    bu durum insana stres altındayken nasıl zarar verir?

    öncelikle bağışıklık sisteminin varlığından haberdar olalım.
    vücudumuzu koruyan bir bağışıklık sistemimiz, lenf sistemimiz var.
    bu lenf sisteminde lenf proteinleri vücuttaki zararlı bakteriler virüslerle savaşmaktadır. stres altındayken alttaki durumlar gerçekleşiyor.

    böbreküstü bezlerimden kortizol salgılanıyor. bu kortizol beynimi ve kalbimi daha yoğun tempoda çalıştırıyor bunu sağlaması için yağları ve proteinleri parçalıyor.
    proteinler lenf sisteminde görevliydi parçalanınca lenf sistemi zayıflıyor ve hastalanıyorum.
    eminim denk gelmişsinizdir ''bu adam stresten öldü. çok sıkıntıları vardı.'' denmiştir etrafınızda. bunun sebebi olan en önemli olaylardan biri kortizolun yoğun aktivitesidir.

    okuyamayan ve okuyup anlamayanlar için: stres kötüdür size zarar verir.