hesabın var mı? giriş yap

  • yalan değil. şimdi istediğini düşün. bak bişey oluyor mu? hayır. ha onu söylemeye kalkma sakın. aman diyim.

  • cok boktan bir olaydir.
    universite arkadasimin evlerine hafta sonu munasebetiyle gittim. arkadastan cok annesine benziyorum. yani yanyana gorseniz benim annem sanirsiniz. ailecek beni cok sevdiler, sohbet, muhabbet. babasi zaten bana hayretler icinde bakiyor, gozlerine inanamiyor. neyse efendim ertesi gun pazar ve evin en kalabalik oldugu gun. kahvalti sonrasi kahvelerle beraber sigaralarimizi iciyoruz. o sirada arkadasimin evli olan ablasi ve kocasi geliyor. simdi evde ben, arkadasim, annesi, babasi, iki tane ablasi, enistesi ve kedileri var. oturduklari ev kira. bir muddet sonra ev sahibi ve karisi tesrif ediyor. gunun ilk sigarasi bagirsaklarimi haraketlendiriyor. (bkz: durduramiyoruz efendim)
    tuvalete gidiyorum. afedersiniz siciyorum. sifonu cekip klozeti izliyorum. su seviyesinin yukselmesine paralel benim gozler aciliyor. su yukseliyor, gozler portluyor. gozler portlerken su yukseliyor. neyse ki klozet tasmiyor ama ortada bok var. kufur ediyorum. ev kalabalik bok varmis gibi herkes evde. bakiniyorum care yok. arkadasima sesleniyorum. yanima geliyor ve boka bakarak gulmeye basliyor. acil biseyler yapmam lazim napalim diyorum. arkadasim annemi cagiralim diyor olmaz diye karsi cikiyorum. ugrasiyoruz gitmiyor. en son annesi geliyor sorun nedir diye. arkadasim anlatiyor. kadin seviniyor. ev sahibine sikayet ediyor tuvalet tikaniyor halletmek gerek diye. o sirada ev sahibi yanimiza geliyor. butun ev hakli banyoda benim boka bakarak yorum yapiyor. sifonu cekiyorlar bok gitmiyor. millet nasa yada csi da calisir ciddiyetiyle durumu degerlendiriyorlar. hic dusunen yok bu kizin psikolojisi ne hale gelir diye. abi ayip ya.
    tek basina halledenleri sansli insanlar sayiyorum.

  • dumbledore, voldemort'u kendinin öldürmeyeceğini anlayana kadar (kehanet) voldemort büyü toplumunun ağzını burmuş, üstüne de 5 hortkuluk yapmıştı. dumbledore madem daha güçlüydü neden voldemort'u durdurmadı? ki bence grindelwald'ı yenmesi kişisel olarak tanıması sayesinde oldu zaten. büyüyü daha iyi bildiği için olmadı.

    voldemort dediğin adamın base gücü mürver asa ile yarışıyor. eğer harry olmadan, yani kendi hortkuluğu ile karşı karşıya gelmeden öldürülebilecek olsaydı dumbledore da boş durmazdı. durduysa illa ki sebebi var. her şeyi geçtim, adam yaşlanmış, psikolojik olarak yıpranmış ve güçlü olma motivasyonunu da kaybetmişti ve bunun farkındaydı. bu versusda tarafların büyü gücü eşitse bile -ki değil-, psikokültürel güç farkı ile voldemort dumbledore'u cortlatır.

  • black panther: wakanda forever nereden bakılırsa bakılsın zor bir film. başrol oyuncusu chadwick boseman'ın zamansız kaybının ardından yapım sürecindeki duygusal zorluklar, salgın sebebiyle fiziksel zorluklarla da birleşti. filmle ilgili yorum yapmak da zor aslında. boseman'ın yokluğundan arındırılmış şekilde filme bakmak, odaklanmak zor gerçekten.

    fragman tahmin ettiğimiz şekilde t'challa'nın kaybının üzerinden wakanda halkının ve onun en yakını olan shuri, okoye, nakia ve annesi ramonda'nın duygusal durumlarını bize göstererek başlıyor. wakanda halkını beyazlar içerisinde görüyoruz. muhtemelen t'challa'nın cenazesinin olduğu sahneler onlar. hikaye içerisinde t'challa'nın ölümünü yine gerçek hayatta olduğu gibi bütün ağırlığıyla yaşamak filmin duygusal tarafının en önemli belirleyiciliğini oluşturacak. filmin isminde de anlaşılacağı üzere ulus olarak da wakanda çok zor bir dönemden geçecek krallarının ölümüyle ama tematik anlamda ayağa kalkmasını da bilecekler.

    ilerlediğimiz zaman su altında bir kadının doğum yaptığını görüyoruz. doğan bebeğe baktığımız zaman bacaklarındaki kanatlar hemen dikkatimizi çekiyor. flashback olan bu sahne filmin villain'ı olan ve tenoch huerta tarafından canlandırılan namor'un doğum sahnesi. hemen ardından yetişkin halini görüyoruz ve belgesel kadrajlarına sahip şekilde atlantislileri de görmek mümkün. namor'un çizgi romanlarda anti-kahraman diyebileceğimiz bir çizgisinin olduğunu belirtmemiz lazım. zaman zaman villain olsa da ana süreklilikte kendisini iyilerin tarafında konumlandırmamız daha sağlıklı.

    namor'un köklerine dönersek karakter alıştığımız bir çok marvel karakterinden çok daha eskilere dayanıyor. 1939 yılında yaratılan namor için marvel'ın ilk karakterlerinden biri diyebiliriz. namor yayın hayatına başladığı dönemden günümüze kadar marvel comics'in en merkez karakterlerinden biri oldu. çizgi roman evreninde hemen hemen akla gelen her konseptin için olduğunu söylemek mümkün. şöyle bir baktığımız zaman avengers, ınvaders, defenders, ılluminati, x-men ve cabal gibi ekiplerde yer aldı. sue storm'a duyduğu dillere destan aşk yüzünden fantastic four ile de direktman ilişkili. mutant olması sebebiyle mutant ulusuyla da çok yakın. atlantis'in krallı olmasından dolayı da siyasal anlamda çok etkin. yani namor'un marvel çizgi roman evreninde çok sayıda önemli bağlantısı olduğunu söylemek gerekiyor.

    fragman ilerlerken bir tanker görüyoruz. paralı asker benzeri giyime sahip olan insanlar muhtemelen wakanda'lı insanları kullanarak vibranium'a ulaşmaya çalışıyor. burada wakanda, atlantis ve paralı askerler denklemini kurmamız gerekiyor. son zamanlarda popüler bir teori var. wakanda ve atlantis arasındaki çatışmanın fitilini sahne arkasından latveria ateşleyecek, hatta bu sayede dr. doom'un evrene girmesi de gerçekleşecek diye. doğrusunu söylemek gerekirse bu teori hiçte gerçek dışı durmuyor. latveria'nın vibranium'a ulaşmak için iki ulusu birbirine düşürmesi tam doom'un yapabileceği bir hareket. onu evrene katmak içinde mükemmel bir nokta olur bu film.

    hemen ardından gördüğümüz yeni bir karakter var; riri williams. kendisi tony stark'tan sonra en gelişmiş savaş zırhını yapan kişi. ıron man'in veliahtı sayabileceğimiz ıronheart. aslında çizgi romanlarda çok yeni sayabileceğimiz bir karakter aynı zamanda. 2016 yılında ınvincible ıron man 7. sayıda karşımıza çıkıyor. kısa sürede marvel'ın sevilen yeni karakterlerinden biri oluyor. önümüzdeki sene kendi dizisine de kavuşacak olan ıronheart, bu filmde önemli bir rolde olacak ve origin hikayesi anlatılacak. tahminler ürettiği bir vibranium teknolojisi ile wakanda ve atlantis'in dikkatlerini çekeceği yönünde.

    namor'un doğum anından sonra fragmanda çocukluğunu da görüyoruz. filmde atlantis'lilerin maya uygarlığından esinleneceğini biliyoruz. ispanyol conquistador'ların güney amerika'ya gelişi ve oraya karşı uyguladıkları sömürgecilik filmde flashback sahneleri ile kendisine yer bulacak. muhtemelen dönemin aztek başkenti tenoktitlan sular altında kalarak atlantis haline gelecek. atlantislileri latin amerikalı oyuncular oynuyor. namor dışındakilerin mavi oldukları zaten dikkatlerden kaçmamıştır. lakin su altında ten rengi, suyun dışında mavi olma gibi bir ihtimalleri de var. ki çok güzel düşünülmüş duruyor.

    fragmanın sonuna doğru çeşitli aksiyon sahneleri görüyoruz. kıyıda geçen büyük bir aksiyon sahnesi var. orada yeni black panther ile namor'u dövüşürken görmek mümkün. şu an için yeni black panther'in kim olduğu açıklanmadı. benim şahsi tahminin shuri'nin yeni black panther olduğu yönünde. evet başka biri de olabilir, belki birden fazla kişinin de kostümü giydiğini görebiliriz. lakin en mantıklı seçeneğin çizgi romanları da hesaba katarsak shuri olduğunu düşünüyorum.

    marvel'ın şu ana kadar bize sunduğu en güzel fragmanlardan biri olduğunu söylemek mümkün. özellikle duygusal anlamda çok etkileyici bir fragman olmuş. hem evren içi, hem de evren dışı birinin kaybının insanlar ve o kişiyi sevenler üzerindeki etkisini çok güzel şekilde hissettirmiş. bununla birlikte çizgi romansı unsurlarıyla da heyecanlandırmayı başarmış bir fragman var karşımızda. trailer yayınlandığı zaman black panther'in de kim olduğunu büyük ihtimalle öğreniriz. o zamana kadar fazlasıyla heyecanlandırmayı başaran bir fragman olmuş.

  • söyleyeceği şeyi dolandırmada usta, ima yapmada işinin ehlidir:

    - seni buraya hangi rüzgar attı nina? yoksa "ağır" ve "pirinçten" bir rüzgar mı? ha?
    - nicholas'ı pirinç mumlukla benim mi bayılttığımı ima ediyorsun?
    - bilmiyorum nina, sen ne dersin, ha?

    hep böyle bir alaycı hava, abuk subuk imalar... hep böyle bir küçük dağları ben yarattım, siz de şans eseri oradan geçiyormuşsunculuk... "bilmem, sence de öyle mi?" 'ler, lafı şakacıktan bir tarafından anlıyormuşçuklar... cukcuklar, cikcikler...

    - bir içki hazırlamamı ister miydin richard? hah hah... ister misin?
    - evet, lütfen. sert olsun.
    - sert diyorsun... pirinçten bir mumluk gibi sert...
    - nicholas'ı benim bayılttığımı mı ima ediyorsun?
    - senin bayılttığını ima ettiğimi de nerden çıkarıyorsun?
    - ya kafasına ben vurmuşum gibi sürekli imalar bakışlar filan atıyosun...
    - nicholas'ın sadece bayıldığını biliyorduk richard... kafasına vurulduğunu değil! hah ha! kendin söyledin!

    sanki totoşuna vurulsa bayılacak nicholas, heralde kafasına vuruldu. bunu bilmiyor mu? tabi biliyor. ama tehditkar, alaycı, karşısındakini tiye alan, her an patlamaya hazır bir bomba imajını sarsacak bir hata yapmaması lazım.

    - sana bir şey itiraf edeceğim daniel. nicholas'ı ben bayılttım.
    - ne? sen mi? o zaman kaç bölümdür ne diye ima üstüne ima yapıyorsun? hasta mısın kuzum?
    - kuzun? kuzu mu? hah... pirinçten ve ağır bir kuzu heykeli mi ha? kuzu şeklinde bir mumluk mu?
    - rahatsızsın olm sen.

  • ulan bir memleketin "hacker"ı bile vizyonsuz olur mu arkadaş.

    elin gavuru ülkenin istihbarat servislerini, devletin stratejik kurumlarını altüst eder, ne kadar bilgi, belge varsa ortaya döker, bizimki de gider iett'yi hekler.

    bu ekber kesin knight serverlarında aga party pls diye geziyordur ha.

  • gece ulaşımının sadece gece hayatı için gerekli olduğunu düşünen dangalakları göstermiştir.

    gecenin bir yarısı hastaneye gitmesi gereken, eczaneye ulaşması icab eden, şehir dışından gelmiş kalacağı yere ulaşması gerekebilecek birilerinin olma ihtimalini aklına getiremeyenleri de göstermiştir.

  • "ulan ak dangalaklar, madem hirsiza oy verecektiniz cem uzan'in ne eksigi vardi. adam en azindan amerika'yi carpip ulkeye yatirim yapti. hem de rte'den daha karizma." ahp gazetesi.