hesabın var mı? giriş yap

  • pargalı : size bir rus esintisi hazırladım hünkarım..

    süleyman : pezevenklikte sınır tanımıyorsun pargalı..

  • okumadiginiz seyler, bilmediginiz konular hakkinda bos bos yorumlar yapmayin.

    virgulden sonra bosluk tusunu kullanmayi ogrenin.

  • kettle'ın bir ingiliz icadı olaması, büyük boy çaydanlıkların hacminin 3 pint olması ve 1.7 litrenin de 3 pint (568 ml x 3) etmesinden kaynaklanan olay.

    elektrikli su ısıtıcılar ocak üstü su ısıtıcılara alternatif olarak 1893'de ingiliz crompton and co. tarafından üretilmiştir. ancak ısıtıcı rezistansları su içerisine daldırılamadığı için ısıtıcıları için ayrı bir bölümleri mevcuttu ve bu verimsiz olmalarına sebep oluyordur.

    1922 yılında bu sorun bulpitt & sons of birmingham adlı firmanın mühendisi leslie large tarafından çözülmüştür. metal tüp içerisinde muhafaza edilen bobin ile ısıtıcı elemanın direkt olarak su içerisine daldırılması sağlanmıştır.

    1955 yılında, yeni kurulan ingiliz şirketi russell hobbs, ilk tam otomatik su ısıtıcısını üretmiştir. su kaynamaya başlayınca artan buhar ile tetiklenen bir termostatın akımı keserek kettle'ı kapanması uygulaması ile günümüz kettle'larına ulaşılmış olundu.

    ezcümle, bir ingiliz icadının halen ingiliz ölçü birimi kullanması ile alakalıdır.

  • erasmus ne içindir?

    ülkelerin sahip olduğu bilginin yayılması ve kültürel kaynaşma.

    erasmus'a niçin gidilir?

    başka ülkedeki bilgi, beceri ve tekniği kendi ülkene getir. farklı kültürleri tanı ve o kadar da farklı olmadığını öğren, yabancı dil tecrübesi edin.

    bu mal ne anlamış?

    erasmus, devletin parasıyla boş beleş gezme işidir.

    kişinin ekonomik yararı nedir?

    bu işin parası zaten ödemiş (her ülkenin belli kurallar çerçevesinde havuza attığı para vardır.), sen gitmezsen yedekten başkası gidecek veya bütçesi seneye aktarılacak.

    sonuç nedir?

    iyi yapmış.

  • biz neden vergi ödüyoruz 1 kişi bana bunu açıklayabilir mi? neden yani neden? her zor zamanda futbol kulübü gibi sms kampanyası başlatılacaksa neden vergi veriyoruz yok mu açıklayacak biri?

    ya da fransızlar, amerikalılar niye ihtiyaç duymuyorlar sms'lere?
    (bkz: ihtiyat akçesi)

  • --- spoiler ---
    benim tek bir yellow king tahminim var: o da terk edilmiş okulun önüne ilk gittiklerinde, terk edilmiş çayırı makinesiyle biçen sakallı koca adam. rust adamla konuşmaya yeni başladığında ledoux ile ilgili telsizden anons gelmişti de, marty kornaya abanıp rust'ı çağırmıştı. işte kaç zaman sonra, konuşmayı yarım bıraktığı bahçıvanın olduğu okula giden rust, duvarda bir sürü resimler ve bir ahşap heykel daha bulmuştu. okuldan şüphelenmiş, ancak bahçıvandan hiç şüphelenmemişti. ben şüpheleniyorum arkadaş.

    o sakallar da takma gibi duruyor zaten. dahası herif o çim biçme makinesinden bi kalksa hodor'dan bile dev bence...

    --- spoiler ---