hesabın var mı? giriş yap

  • xbox dünyasında son zamanlarda çıkan önemli olayları siz oyunseverler ile paylaşmak istiyorum.

    1- xbox bethesda games showcase'nin 12 haziranda türkiye saati ile saat 20.00'da düzenleneceği açıklandı. sunumun 90 dakikadan fazla süreceği ve türkçe altyazı ile yayınlanacağı gelen bilgiler arasında.

    2- gears of war serisinin 1-2-3. oyunlarının yer alacağı koleksiyon paketinin pc ve xbox series s|x konsolları için yakın zamanda duyurulması bekleniyor. tps oyunları içerisinde standartları belirleyen gears serisine tekrardan başlamak için mükemmel haber.

    3- 12 hazirandaki sunumda ubisoft plus classics paketinin xbox game pass'e geleceğinin açıklanması bekleniyor.

    4- yine aynı sunumda xbox aile planı'nın da duyurulması bekleniyor. özellikle ülkemiz için mükemmelin ötesinde bir haber.

    5- açık dünya co-op soygun oyunu olması beklenen contraband için oynanış görüntüleri xbox sunumunda ortaya çıkacak. oyunun sene sonuna doğru piyasa sürülmesi bekleniyor.

    6- xbox ve xbox game pass için yayınlanan son istatistiklere göre bulut tabanlı oyun sistemi olan xbox cloud gaming servisinden faydalanan oyuncu sayısı 10 milyonu geçmiş durumda.

    7- xbox tarafı oyun sektöründe 2022'nin ilk çeyreğini pazar lideri olarak tamamladı.

    8- bethesda'nın merakla beklenen 2 oyunu starfield ve redfall 2023'ün ilk yarısına ertelendi. gerçekten kötü haber.

    9- fallout new vegas ile oyunseverlerin gönlünde taht kuran obsidian'ın yeni oyununun unreal engine 5 ile geliştirildiği şirketin geliştirici ilanında ortaya çıktı. haziran sunumunda oynanış görüntülerine ulaşacağımızı düşünüyorum.

    10- stratejik askeri fps denilince akla ilk gelen oyun serilerinden biri olan arma serisinin yeni oyununun konsol tarafında xbox'a özel olacağı açıklandı. yayınlanan video hayranlık uyandırıcı seviyede.

    dünyanın en güçlü oyun konsolunu ilgilendiren haberleri umarım keyifle okumuşsunuzdur. 12 haziran günü resmi türkçe altyazı seçeneği ile yayınlanacak olan xbox bethesda games showcase'de görüşmek üzere. sağlıcakla kalın.

  • bir annenin sabaha karşı kumardan gelen kocasından evdeki ekmeği saklaması... saklamasa sabah okula gidecek iki çocuk aç kalacak. aynı annenin oğlu üniversitede okurken küçük oğlu ile pazar sonrası meyve sebze artıklarını toplaması. bunların yıllar sonra hal vakit düzeldikten sonra bir akşam yemeği sofrasında anlatılması ve hep beraber ağlanması.

  • failili yazinca kendi hikayem aklima geldi.
    isteme olduğu gün tam bir faciaydi. hava yaklaşık bin derece, aylardan ağustos. önce eşim ve ailesi evi bulamadi. sonra onlar gelince kahveler yapıldı ve kahve taştı. ateist kayinpederim ve annem tartışti. kayınpederim isterken "allahın emri peygamberin kavli" demeyince, hacı olan annem "sizde allah kitap yok galiba" diyerek meselenin ortasina daldı ; kayinpederimse "genel olarak yoklar zaten" diyerek yangını körükledi. tam tartışma büyüyecekken eniştem "hadi yüzükleri takalim" dedi. yüzük takilacakken elektirik kesildi. mum ışığında yüzük takılırken o zaman ortaokulda olan yeğenim "noluyo amk bu ne kalabalik?" diyerek ter içinde eve daldı.
    sonra elektrik geldi, ikram yapilacakken pasta kuzenimin elinden yere düştü. aksilikler burda son buldu diyorduk ancak öyle olmadı. sıcaktan kayinvalidem koltukta uyuyakaldi. o gece başka bir facia olmadan sonlandi.

    nikah tarihi bulamadığımız için sabahın kör vakti nikah yaptik.*
    dolayısıyla en yakinlarimiz harici kimse yoktu. nikahtan hemen sonra eşimle kavga ettik.

    nasıl başlarsa öyle gidiyor evlilik. evren mesajlari gönderdi ama almadik demek.
    nişanlı olanlara duyurulur.

    edit: sanırım en çok mesaj gelen entryim bu, çoğunlukla sonucu ne oldu diyorsunuz: boşandık sevgili yazarlar.

  • şu "çıkın sosyalleşin, bisikletinizi scooter'ınızı alın dışarı çıkın, tüketmeden eğlenebilmeyi öğrenin" diyenler nasıl bir kafa yaşıyor anlamak güç. bisikleti olmayan birisi için şu an kafadan 2000 lira harcattınız. scooter'ın rayici nedir bilemiyorum, bisikletten hallicedir diye tahmin ediyorum. "çayımı alayım termosa koyayım" desen termos fiyatları 3 hafta önce 250 liralardan başlıyordu. şimdi kaç olmuştur allah bilir. zaten istanbul'da bisiklete mi binilir amk siz delirdiniz mi? sinir stres sahibi olmayı geçtim 3 kişilik aileye gereken bisiklet miktarı x asgari bisiklet fiyatı zaten asgari ücreti geçiyor. herkes tek başına mı yaşıyor zannediyorsunuz?
    haydi her şeyi geçtim, tüm bunlara daha önceden sahip olduğumuzu ve tek başımıza yaşadığımızı düşünelim, sandviçimizi de evde yaptık çayımızı çorbamızı da... birisi bana "dışarı çıkıp sosyalleşmek" tam olarak ne demek, bir anlatabilir mi? ben dışarı çıktığımda kuşa, buluta, güneşe selam mı vereyim sosyalleşmek için? parka gidip bankta sap sap oturayım mı? arkadaşlarımla buluşsam mesela bankta termos kapağından çay mı içeceğiz? ulan ekonomi sıçmış batırmış, boğaza kadar batmışız adamlar hala iyimserlik sıçmaya çalışıyor ya ayar oluyorum. ne sosyalleşmesi lan?!

    edit: @iknowwhatyoudidlastsummer'in eklememi istediği mevzu da elbette arkadaş grubundan birisinin mutlaka sizi kafeye, yemeğe bir yere çağırması. bu yüzden görüşülemeyen insanlar var amk.

  • helal olsun lan midyeci ahmet'e sıfırdan zirveye çıktı. videolarinda karısı hep yaninda, baskasi olsa ilk iş boşanmak olurdu felan demiştim geçenlerde. maşallah dediğimiz 3 ay içinde mortingenstrasse oldu yine çok şükür.

  • benim anlamadığım şu,

    fb madem maçı ilk oyun durmasında terk edecekti, neden u19 ile çıktı sahaya? çocukların suçu ne?

    fb maçı madem ilk oyun durduğunda terk edecekti, neden sahada galatasaray'lı oyunculara press yaptılar? oynamaya niyetleri yoktu madem santra ile başlayınca hareketsiz kalarak protesto ederlerdi. galatasaray'lı oyuncular bu durumda atak dahi yapmazdı.

    farkındaysanız oyun başlayınca rakip ne yapacak diye öylesine paslaştılar ilk önce. sonra baktılar ki rakip oynamaya niyetli, press falan yapıyorlar. icardi affetmedi.

    hatta oyuncular sahayı terk ederken, u19 takımını alkışladı bile koskoca icardi.

    bence fb'nin yapması gereken aşağıdakilerden biriydi:

    *maça hiç çıkmamak
    *maça as kadro ile çıkıp hiç hareket etmeden oyunun durmasını beklemek sonra sahayı terk etmek
    *maça u19 ile çıkıp maçı tamamlamak

    bu üç ihtimalden birini gerçekleştirselerdi, saygı duyardım.

    ama hem u19 ile çıkıp, hem oynayacakmış gibi press falan yapıp, hem de 50. saniyede icardi'den golü yedikten sonra maçı terk etmek, kusura bakmayın ama çok büyük bir rezillik oldu.