hesabın var mı? giriş yap

  • kurşun geçirmez. suyla karıştırdığınızda akışkan olan nişasta ( örnek videoda nişastayla yapılmış puding var ) herhangi bir darbeye maruz kaldığında sertleşip, beton gibi olur. yani nişasta molekülleri atıl haldeyken akışkan oluyor, bir güç uygulandığında moleküller bir araya geliyor ve sert bir cisim kararlılığı gösteriyor. nişastadan yapıldığı için puding de aynı etkiyi gösteriyor ve kurşun geçmiyor. örnek

    mesela nişasta harcı dolu bir havuzda jesus lizard gibi koşabilirsiniz, ip atlayabilir, dans edebilirsiniz. üstünde sabit durursanız da bir bataklıktaymış gibi batarsınız ve kolay kolay çıkamazsınız. örnek 2

  • "bak ben olabildiğince kibar davrandım ama adam dinlemedi"diyebilmek ,iç huzura kavuşabilmek ve rakibine "ben bu konuda çok deneyimliyim asabi olamadan da olaya girebilirim " mesajını vermek amacıyla kullanılan çaktırmadan posta koyma taktiği.

    -arkadaşim bir dakikani alabilir miyim?
    -bak güzel kardeşim.
    -dinle şeker abicim.
    -dayicim hiç dilemiyosun ama...
    -gözünü sevdiminin......... ibnesiiiiii
    -anuna kodumununn........

  • kahvaltıcıdayız arkadaşımla. arkamızda da sürekli feys de feys tivitır da tivitır fotoğraflarından bahseden muhtemelen liseli ağırlıklı bi grup var. kahvaltıcı aşırı kalabalık, bi gürültü bi kıyamet. bu arkamızdaki grup da sağa sola koşturmaktan perişan olmuş garsonlardan birini çağırdı. gelişen muhabbet:

    -buyrun ne istemiştiniz?
    +(kameralı telefonu uzatarak) ya bizi çeker misineeez?
    -sizi şu an hiç çekemem, aşırı yoğunuz da.

    hayatımda duyduğum en güzel kinayeydi galiba lan.

  • evet dogrudur, acilmamasi gerekir cunku pantograf katenere temas ederken hotorofler poturder.

  • adam gelmeyin amk demiş işte. gitmeyin işte amk...

    edit: kafenin cevabını okudum da, kitap okumayı yasaklayınca böyle oluyor işte. bize yasaklayacağınıza siz de biraz okumayı deneseniz... o nasıl bir yazı amk?