hesabın var mı? giriş yap

  • bazı konularda yön gösterici olmak güzeldir. mesela youtube da bu tarz konularda bi sürü nasıl telafuz ediliri gösteren videolar var.

    ancak siz yol göstermekten ziyade aşağılamaya kalkıyorsunuz. isteyen istediği gibi okur yav. çok bariz bi hata mı yapıyor? instagramı iştagröm falan diyorsa dalga geç ve düzelt o ayrı. instegram diye okunan adam hata yapsa da garip bir şey yapmıyor.

    kulağında nasıl geliyorsa onu söylüyor adam.

    geçen gün whatsapp ceosu jan koum ile yapılan bi söyleşiyi izledim. söyleşiyi yapan adam whatsep olarak telafuz ederken programı yaratan adam whatsap diyordu sürekli. programı yaratan adam olan jan koum bile kardeşim ne biçim telafuz ediyorsun hıyar, doğrusu whatsap demedi. yani.

    bu kadar kompleksli olmayın gençler. dünyada yabancı dil telafuzu üstüne birbirini bizim kadar aşağılayan bi toplum bence yok. kesinlikle yok. sizin yüzünüzden koca bi toplum ingilizce cahili olarak yetişti. insanlar konuşmaya korkuyor aman biri dalga geçicek diye. konuşamadıkça da ingilizce ogrenemiyorlar, köreliyor.

    abdde kaç sene yaşadım. çoğu kelimenin telafuzu mahalleden mahalleye bile değişiyor. takılmayın bu kadar.

  • ''baskalarinin iliskileri benim sorumlulugum degil. tas gibi bir kocaniz varsa ve kendi istegi ile bana geliyorsa, uzgunum, affetmem. ''

    senin sorumluluğun başkalarına değil, kendine olmalı. kendisine saygısı olmayan bir sürtüğün girdiği entry.

  • izmir'in gelişmişliğini gösterir. çünkü kadınlarımız cesur ve bilgili bu yüzden aile içinde şiddet gördüklerinde gidip polise, mahkemeye ve derneklere şikayet edip, yardım isteyebiliyorlar. bu yüzden şiddet oranları yüksek çıkıyor. doğu ve güneydoğu da ise kadınlar cehalet, korku, çaresizliki gelenek ve diğer nedenlerden dolayı şiddet gördüklerinde bunu aile dışında kurumlara (polis, mahkeme vb) anlatamıyorlar. kadına şiddet türkiye'nin doğu bölgelerinde daha çok yaygındır, ancak şikayet etme belirli bir bilinç gerektirdiği için batıda yaygındır. bundan dolayı resmi istatistiklerde batıdaki oranlar yüksek çıkıyor.
    önüne her gelen istatistikleri yorumlamaya kalkarsa da yukarıdaki gibi cahil ve saçma yorumlar ortaya çıkıyor.

  • ne güzel söyledi ya:

    “pandemi döneminde herkes mutasyon diyor. mutasyon denilince aklınıza ilk ne geliyor? tabiki evrim geliyor. ama biyoloji derslerinde evrim anlatmak yasak”

    gerçekten eğitim sistemindeki tüm durumu özetleyen bir konuşma.

  • beşiktaş'ta apartmanı sallamaktadır. tırstım.

    edit 1: balkon kapısı açıldı hassikome!

    edit 2: açılan balkon kapısının devirdiği ıvır-zıvır kutusundan yıllardır kayıp olan nadide satranç taşımı bulmama vesile olan fırtınadır. emeği geçenlere teşekkürler.

  • fiyat/performans olarak muhteşem bir bourbon. bana kalırsa klasik jack daniel's viskiden kat be kat iyi.

    vanilyalı lezzeti yanı sıra denegeli bir meşe koku ve aroması var.

    amerikan viskisi severlerin mutlaka denemesi gereken bir lezzet.

    edit: diğer viski yorumlarım için (bkz: #60703155)

  • genelde gen, genom, dna ve kromozom kavramları birbiriyle karıştırılır. bu terimler birbiriyle eş anlamda olmadığı gibi birbiriyle yakından ilişkilidir. gelelim bu ilişkiye;

    kalıtım materyalimiz dnadır. dna'nın yapı taşı ise nükleotiddir. dna çift sarmaldan oluşur ve nükleotidler bu sarmallarda bulunmaktadır. 1 dna sarmalında (tipik bir hayvan ve insan hücresi için) 3x10 üzeri 9 sayıdaki nükleotid alt alta gelecek şekilde yerleşmiştir. bir sarmaldaki nükleotidler karşı sarmaldaki nükleotidlerle zayıf hidrojen bağı ile birleşerek çift sarmalı bir arada tutmaktadır. bir nükleotid ise 1 adet azotlu baz, 1 adet fosfat grubu ve 1 adet şeker molekülünden oluşmaktadır. nükleotide adını veren şey sahip olduğu azotlu bazdır. örneğin; adenin nükleotidi; adenin bazı, fosfat grubu ve şeker molekülünden oluşmaktadır. dna'da da bu bazların hepi topu 4 tanedir; adenin, guanin, sitozin ve timindir.

    gen, dna'daki anlamlı nükleotid dizilerine denir. anlamlı bir nükleotid dizisi, bir proteinin sentezi için gerekli kodları içermektedir. bir sarmalda alt alta dizilen milyarlarca nükleotidin belirli kısımları işlevseldir. çok büyük bir kısmı ise anlamsız harf yığını olarak adlandırılabilir. işte anlamlı veya anlamsız tüm dna sarmalını oluşturan nükleotid yığınına da genom denmektedir.

    dna molekülü, histon adı verilen proteinlerin etrafında sarmalanarak nükleozom yapısını oluşturur. bir dna molekülünün sarıp sarmaladığı yapı olan nükleozomlar sıkıca paketlenerek kromozomu meydana getirir. öyleyse kromozom, dna'nın yoğun paketlenmiş haline denir. bir kromozomdaki bu yoğun paketlenmiş dna sarmalı zaman zaman gevşeyebilmektedir. bu durumdaki yapıya da kromatin denmektedir.

  • dün akşam, antrenmanı yarıda bırakmış, bu sabah mr'ı çekilmiş ve fıtık teşhisi konulmuş.

    stad inşaatında mı çalışıyor lan gece bu futbolcular? bunun başka bir izahı olamaz.