hesabın var mı? giriş yap

  • en üst edit: "hocam merhaba lütfen entryne edit yaparak öğrencilerinin mağduriyetini de ekleyebilir mısın? bugün sadece bir anatomi kitabı 300 lira iken öğrencilerin şahsi eşyaları bilgisayarları gibi bir çok şey yurtta kaldı. evine giymis olanlarin neredeyse herşeyi orada kaldı ve o.an orada olanlar apar topar çıkarıldıkları için hiç bir şey alamadılar yanlarına neredeyse.
    o yurtlarda cebinde 10 lirası olmayan kızlar kalıyor yazıktır günahtır kimse muhattap bulamıyor yapacak bişey yok gitti diyorlar"

    üst edit: devletimiz ankara'da ve konya'da olmak üzere 10 bin kişiye yakın umreci vatandaşları kyk yurtlarında karantina altına almış.

    kaynak

    üst edit: sadece umreden dönenler değil yurtdışından gelenler de zorla karantina altına alınmalı. her başlıkta bir art niyet aramayın. umreden gelenlere kin beslediğim falan yok.

    artık olması gerekendir. 21 bin kişi devlet zoruyla karantina altına alınmalıdır. vatandaşlara 14 gün evde oturun demenin hiçbir anlamı yok. yasak getirilmeli ve ağır yaptırım uygulanmalı. bu işin şakası yok.

    (bkz: 14 gün kuralına uymayanın ceza alması gerekliliği)

    üst edit: devletimiz ankara'da ve konya'da olmak üzere 10 bin kişiye yakın umreci vatandaşları kyk yurtlarında karantina altına almış.

    kaynak

    üst edit: sadece umreden dönenler değil yurtdışından gelenler de zorla karantina altına alınmalı. her başlıkta bir art niyet aramayın. umreden gelenlere kin beslediğim falan yok.

    artık olması gerekendir. 21 bin kişi devlet zoruyla karantina altına alınmalıdır. vatandaşlara 14 gün evde oturun demenin hiçbir anlamı yok. yasak getirilmeli ve ağır yaptırım uygulanmalı. bu işin şakası yok.

    (bkz: 14 gün kuralına uymayanın ceza alması gerekliliği)

  • "sihirli ayakkabilari" ile kalplerimize gelip kuruldu. bir park bankinda oturup anlattiklarini dinledikten sonra, hala dunyaya ayni gozle bakabiliyor muyuz?

  • batı uygarlığı 5 milyar km öteden gelen pluto fotoğraflarını incelerken türklerin gündemi allah yazılı pide ve mucizevi atatürk silüetiydi.

  • akıllarda soru işareti yaratan bir açıklamadır..

    eğer bu saldırı malum şahsa yapılsaydı, o kalabalığı yarabilmek için kalabalığın üstüne yaylım ateşi açılacağını hepimiz biliyoruz.. kimden mi bahsediyorum, tabii ki "esad"

  • ne güzel astı atam şeyhlerinizi yol kenarında ama,kudurun pislikler.

    t: para karşılığı iç oğlanlığı yapan trollerin zırvası.

  • kâğıtla az çok haşır neşir olan herkes bilir kâğıt kesiğinin acısını. hatta bu yazıyı okuyorsanız ve daha önce parmağınızı kağıtla kestiyseniz, aklınıza hemen içten içe yaşadığınız o sızılı ağrı gelecektir. dermatologlar bunun tamamen insan anatomisiyle ilgili olduğunu söylüyor. kâğıt kesikleri, özellikle kâğıdın neden olduğu kesikler olarak adlandırılsa da, diğer aşındırıcı, ince malzemelerden de kaynaklanabilmektedir.

    dermatolog dr. hayley goldbach'a göre sorunun kaynağı sinir uçlarıdır. acıyı algılayan sinir uçlarının en çok bulunduğu yerlerden biri parmak uçlarıdır ve dokunmaya, acıya, hislere daha duyarlıdır. vücudun başka yerlerindeki herhangi bir kesik de can sıkıcı olmakla birlikte, acının şiddeti burada diğer bölgelerden daha yoğun olabiliyor.

    kâğıt kesiği cildinizde derin yara açmaz. mikroskobik bir kesik dermise nüfuz etmediğinden, tipik olarak fazla kanamaz ancak çok acı verir. bunun sebebi kâğıdın fazla gözenekli olmasından ve çok sayıda bakteri barındırmasıdır. kesiğin bakteri oluşturup, yarayı istila etme riski büyüktür. fakat bu durum kâğıt kesiğinin acı verme nedenini açıklayamaz. çünkü bakteri istilası hemen olmaz, ama acı anında hissedilir. her ne kadar kâğıt kenarları düzgün görünse de pürüzlüdür. kağıt derinizi kestiğinde, arkasında büyük bir yıkım yolu açarak geçer, düz bir çizgi olarak değil de deriyi yırtıp, parçalar, dağıtır. jilet ya da bıçak gibi düzgün bir kesik açmaz.

    yaranın üzeri antibiyotikli krem ve sargı bezi ile örtülmediği zaman açığa çıkan sinirler dış dünyaya açık olup enfeksiyona sebep olmakta ve can acıtmaya devam etmektedir.

    parmağınızı kâğıt ile kestiğimizde neler yapmalıyız. şimdi kısaca bunlardan bahsetmek istiyorum:

    1. ellerinizi hemen yıkayın. enfeksiyonu önlemek için bu çok önemlidir. çoğunlukla kanama kendi kendine durur. ayrıca kanama fazla ise bölgeye temiz bir bez veya bandajla hafif bası uygulayabilirsiniz.
    2.yarayı soğuk su ile temizledikten sonra kurutup antibiyotikli bir merhem sürün.
    3.kâğıt kesiği çok derinse, bir bandajla veya yara bandı ile kapatmak daha faydalıdır. bu, yaranın dışarıyla teması minimuma indirip, temiz kalmasını sağlayıp, mikrop kapmasını önleyecektir. sadece küçük bir kesiyse açık bırakabilirsiniz.

    kaynak 1:
    why paper cuts hurt so much?

    kaynak 2:
    what to know about paper cuts?

  • net bilgi verelim kafalar karışmasın.
    yeni harç bedeli 08.07.2023 saat 00:00 itibariyle geçerlidir. son 1 yıl içinde yurtdışına giriş çıkış yapmanız gerekiyor. cep telefonunuzun imei kaydını 07.07.2023 tarihinde 23:59'a kadar yaparsanız zam olmadan ödemenizi yapabilirsiniz.
    soru 1: telefonum var, kayıt yaptırmadım, yurtdışına giriş çıkışım yok. bugün giriş çıkış yapsam kayıt yapabilir miyim? evet, 23:59'a kadar kayıt yapabilirsiniz.
    soru 2: yurtdışı giriş çıkışım son 1 yıl içinde var ama telefon almamıştım ya da telefonum yurtdışında daha bana gelmedi, kayıt yaptırabilir miyim? telefonu size getirecek kişiye ulaşın hemen imei numaralarını isteyin ve sisteme kaydedin ödemesini zamsız olarak yapabilirsiniz, telefonunuz size ne zaman gelirse sorunsuz kullanabilirsiniz.
    soru 3: farklı pasaporta telefon kaydı yaptıracağım, hat taşıma bugün ya da farklı günlerde yapsam sorun olur mu? sorun olmaz, pasaport kaydını bugün zamsız olarak ödemesini yapın, hat taşıma işlemini istediğiniz zaman yapabilirsiniz. pasaport sahibi kimse; e-devlet üzerinden hat eşleştir işlemi yaparak sorunsuz telefonu kullanabilirsiniz.
    soru 4: giriş çıkışım yok, telefonum yok, telefonu bugün alsam; yarın giriş çıkış yapsam ama telefonun imei için vergi ödemesi bugün yapsam sorun yaşar mıyım? evet sorun yaşarsınız, pasaport kaydı yaptıracağınız an itibariyle son 1 yıl içinde giriş çıkışınızın olması gerekiyor. yani bugün kayıt yapacaksanız bugünden geriye dönük 1 yıl içinde giriş çıkışınız olması gerekiyor. telefonun vergisini bugün ödeyeyim, yarın ya da daha sonra giriş çıkış yapayım maalesef olmaz!
    soru 5: pasaport başkasına ait, pasaport sahibinin 1 yıl içinde giriş çıkışı var, onun adına ödeme yaptım ve kayıt işlemini tamamladım, hattımı ne zaman devretmem gerekiyor? hattınızı istediğiniz zaman devir işlemini yapabilirsiniz, hat devir tamamlanasıya kadar sadece pasaport sahibine ait sim kartlar aktif olarak çalışacaktır. hat devir için ilgili operatöre hat sahibi ve pasaport sahibinin şahsen başvurması gerekmektedir. hat devir tamamlanasıya kadar ilgili hat kapanabilir ama korkmayın telefon imei kaydı tamamlandıysa sorun yaşamazsınız.

    edit 1: online vergi dairesi 22:45'e kadar sistemler aktif. bu nedenle 22:45'e kadar işlemlerinizi tamamlamanız gerekiyor.
    edit 2 : ülkeye hiç gelmeyen telefonun imei kaydı bugün yapılırsa ne olur durumunu mesajla arkadaş iletti, ben sorun olacağını sanmıyorum ama arkadaş türkiyede hattın 1 defa aktif olarak sinyal alması gerektiğini bildirdi ama konu hakkında net bilgi yok.