hesabın var mı? giriş yap

  • yurdum otobüslerinde sık şahit olduğum bir durumdur. daha çok aşırı kalabalık otobüslerde görürüm bunu. tıklım tıklımdır durum. önden binenler basamaklarda sıkışmıştır. o ara bir yurdum insanı kendini hemen şoförün yanına atar, orada dikilir. bir süre böyle giderler. sonra şöyle şeyler yaşanır.

    yolcu: bu saatte bu kadar kalabalık olmazdı amma..
    şoför: (sinirli) evet.
    (sessiz bir dönem yaşanır)
    yolcu: bak bak. şu minibüsün yaptığı hıyarlığa bak.
    şoför: hemşerim biraz geriye gider misin, aynayı göremiyorum.

  • bir varil lagım suyunun icerisine bir kaşık şarap koyarsanız, lagım suyu elde edersiniz. bir varil şarap içine, bir kaşık lagım suyu koyarsanız, yine lagım suyu elde edersiniz.

  • hayatın gerçeklerini tokat gibi yüzünüze çarpar. ben dün geceki maçta üç kere sigarayı bıraktım, iki kere hastanelik oldum, iki kere maç yapmaya tövbe ettim, kalede durduğum 6 dakika da 6 gol yedim... şimdi ise bir dağ evine yerleşip odunculuk yapıyorum.

  • riff denilince aslında kendisinden önce van halen'a sıra gelmeden jimmy page, tony iommi, ritchie blackmore gibi şahısların sayılabileceği bir liste çıkarılabilir daha da bilinçli bakmak gerekirse. kaldı ki van halen dahil bu adamalrın hepsinden etkilenmiş ve hala müziğinde kullanan bir adamdan bahsedilmekte. kullandığı tonların farklı ve daha sert olması bunun anlaşılmasına engel olmuyor. hele ki bir riff'in basit tutulması o riff in güzel olmadığına işaretse sonuç olarak money for nothing veya smoke on the water ın kötü rifflerle dolu birer şarkı olduğuna varılır. zaten dünyanın en iyi riff üreten gitaristi gibi bir iddia için krallık dururken neden lordluk ünvanına layık görülsün ki? velhasıl bu wylde efendiden çok daha iyi riff yazan insanlar oldu, olacaktır da ama kişiliğinden ayrı bir yerde değerlendirilerek zakk wylde abilerinden aldığı mirası onların bir adım ötesine geçerek icra eden ve şu durumda daha iyisi çıkana kadar benim müzik anlayışıma göre şu anki piyasada "riff lordu" sıfatını hakeden bir adam olarak kalmaya devam ediyor. sezarın hakkını sezara vermek gerek.
    (bkz: sonic brew)
    (bkz: stronger than death)

  • birçok annenin cahil, çocuğunun neye değer verdiğinden haberi olmayacak kadar ilgisiz ve çocuğunu birey olarak görmeyen, sahip olduklarına saygı duymayan kişiler olduğunu gösteren eşyalar.
    kusura bakmayın ama bu böyle. bir kere bir eşyanın maddi değeri olup olmadığını anlayamayanlara yorum bile yapmıyorum zaten. onun dışında ilgili bir anne çocuğunu tanır, değer verdiği şeyleri bilir. hadi onu da geçtim, çocuğunun eşyalarını ona sormadan atmayacak kadar ona birey olarak saygı duyar.
    okuduğum entryleri görünce yazarlarının yerine ben sinirlendim.

  • plazada çalışanların köpük partilerinde coştuğunu öğlende işe gelip akşamüstü partilere aktığını zannedenlerin sanrısı.
    memurlar haftasonları tatili ve akşamları insancıl vakitte biten mesaileri sayesinde kendilerine vakit ayırabildiklerinden hepinizden daha kaliteli bir yaşam sürüyor. adamın senede 30 gün izin hakkı var. sen ekrana hipnotize olmuşken dünyayı geziyor lan adam. ayrıca patron ne der kaygısı kovulma korkusu olmadığından stres altında değiller ve daha verimli çalışıyorlar.
    şimdi sevgili dünyayı kurtaran kardeşim, kimin daha sıradan yaşadığına sen karar ver. ben söyliyim, ikiniz de bir rutinin içindesiniz; fakat memurun rutini onu mutlu ederken seninki seni öldürüyor. artık memurlara bok atmayı bırak ve sakince kpssden aldığın puanı utanmadan paylaş.