• hayatın gerçeklerini tokat gibi yüzünüze çarpar. ben dün geceki maçta üç kere sigarayı bıraktım, iki kere hastanelik oldum, iki kere maç yapmaya tövbe ettim, kalede durduğum 6 dakika da 6 gol yedim... şimdi ise bir dağ evine yerleşip odunculuk yapıyorum.
  • akşama gerekleştireceğim eylem. inşallah sakatlanmam falan da en fazla maç sonu solunum sistemimin yer değiştirmesi ile yırtabilirim.

    (bkz: götünden solumak)
  • maçtan önce iyi bir ısınma, esneme, gerdirme yapılmadığı takdirde sakatlıklara davetiye çıkaran eylem.

    (bkz: based on a true story)
  • maçtan sonra ölü gibi uyumanıza ve sonrasındaki iki günü eklem ağrılarıyla geçirmenize sebep olacak eylemdir.
  • gece ortopedi acile ziyaret demektir.
    sonrasında uzun süre çalışamamayı getirir. çekilecek mri, atel alçılar, belki artroskopi.
    sonrasında fizik tedavi seansları, aylarca...
    diz bağlarınızı yırtarsınız. her gün, istisnasız 3-5 kurban düşer ortopediye.
    nasıl motorsikletliler organ bankası sayılıyorsa halı sahalar da ortopedinin yemlenme alanı.
    nasihat eden anne gibi oldu yazı ama durum bu, diz yan bağ yırtıklarının neredeyse tamamı spora uzak, kilolu kişilerin idmansız ve ısınmadan sahaya çıkması sonucu oluşur. dün olmadıysa yarın olacak.
  • çıkarsınız sahaya, önce hebele hübele diye her yere koşarsınız, oo iyiyim lan falan dersiniz kendi kendinize, yaklaşık bir on dakika sonra falan heehhhh heeehhh şeklinde sesler çıkarmaya başlarsınız. ciğerleriniz göğüs kafesinizden çıkacak gibi olur. ayaklarınız zar zor ileri gider. beyne oksijen gitmediğinden salak salak çevreye bakınırsınız. "bitsin ulan bu maaaaaç" şeklindeki iç sesiniz kafanızı çüker maç boyunca.
    kısacası kötü bir tecrübedir.
  • bünyede sahanın ortasına kusma isteği yaratır. ertesi gün gün kill bill'de ki uma thurman gibi oturup ayak parmaklarınıza hareket etmesi için emir verirsiniz.
  • göt isteyen eylemdir.

    her hafta halı saha maçı yapmama rağmen dün arkadaşı kıramayıp hem 6-7 hem de 8-9 halı saha maçı yaptım. yani iki maç yaptım. şu an göt kaslarıma kadar ağrı hissediyorum. oturamıyorum. yanlış anlaşılıyor:)))
  • eziyet (yani maç) bittikten sonra yiyebildiğiniz kadar bol şekerli yoğurt yiyin. ertesi günü daha az ağrılı atlatacaksınız.
  • ne yaparsanız yapın ama sahaya mutlaka kendi kramponunuzla çıkın. sakın ola ki; "yeaa şimdi kim krampona o kadar para vericek, kiralarım bi tane olur biter" demeyin. yoksa ertesi hafta boyunca bırakın ayakkabıyı terlik bile giyemezsiniz benden söylemesi.
hesabın var mı? giriş yap