hesabın var mı? giriş yap

  • başlık: romanyadan sevgili buldum kıskanın piçler

    1. internetten tanıştık gelmek için yol parası istedi 200 dolar gönderdim yola çıkmış bile telefonu kapalı çünkü sizde elinizi zikin hahaha.

  • bugün yeni bir paylaşım geldi;

    ilgili paylaşım

    finlandiya'nın en ünlü yapılarından biri olan helsinki katedrali önündeki merdivenlere eşofmanlarıyla oturup, donut yiyerek poz veren kişi; finlandiya başbakanı sanna marin.

    bizim memlekette çok uzun yıllar görülemeyecek bir tablo.

    edit1: yapmacık paylaşım denmiş. bu kadın başbakan olduğunda instagram sayfasında asansörde aynada çektiği selfie fotoğrafları vardı. neyin yapmacığı? kanıt

    edit2: yaklaşık 6 aydır finlandiya’da yaşıyorum. finlere böyle bir başbakan gerçekten çok yakışıyor. finler yaşantılarında inanılmaz mütevazi insanlar. sanna marin de direkt halkın temsilcisi.

  • bununla yüklü ortamlarda gezinip de çarpılmaktan bıkanlar için tavsiyelerle geliyorum, yaz arkadaşım:

    öncelikle, ortamdaki elektrikli aletlerden, bilgisayardan vs kurtulamayacağımıza eminsek, ofis vs gibi bi ortamsa yani, iyonize klima almamız gerekir. bu klimalar ortama negatif iyonlar saçıp sonra bunları geri toplama özelliğine sahip. bu şekilde hem havayı temizleyip nemlendiriyor, hem de odaların elektriksel dengesini düzenliyor. klimayı satın alacağınız yerde size daha afilli cümlelerle bunları anlatırlar.

    üzerinizde mümkün olduğu kadar az statik elektrik birikmesi için, mümkün olduğunca pamuklu giysi giyin. laylonlu donlar sütyenler giymeyin. elbiseleriniz de yine mümkün olduğu kadar sentetik karışımı az kumaşlardan olsun.

    ortamda bitki bulundurun. kaktüs, devetabanı filan.

    evcil hayvanlarla daha çok temas edin. kedi ve köpekler, sizin üzerinizde biriken statik elektriği atmanıza yardımcı olurlar.

    toprakta yürümek ve sık duş almak da bir çözümdür. su ve toprak, üzerinizde biriken elektriği atmada size yardımcı olur.

    ama en önemlisi, özellikle ofislerde sürekli çarpılanlar için söylüyorum, klima ve bitki. bu ikisini ihmal etmeyin.

  • kuyruksuz maymunlar ailesine ait bir grup canlının kendi varlıklarını aşırı önemseyip azot döngüsüne karışmalarını abarttıkça abartmaları, sanırım insan türünün evrimsel süreçte en fazla geliştirdiği duygusunun "kibir" olduğuna işaret ediyor. ölümü abartmanın alemi ne onu anlamıyorum. mezarlıklara her gün binler, yüz binler, milyonlar gömülüyor. doğanın bir parçası olacak kadar alçakgönüllülük bu kadar mı zor?

  • edit: imla ve küçük bir ekleme.

    çok bilinmeyenlerden başlarsak;

    - swatch grup ile beraber dünyanın en büyük saat markası grubudur.

    - dünyanın en dakik saatlerini yapmak için japonyada uygun nem oranı ve sıcaklığa sahip bir dağda (shizukuishi bölgesinde) fabrika kurmuştur, "grand seiko" grubu olarak da bilinir bu saatler. patek, omega, rolex diz çöküp töbe eder grand seiko 'nun dakikliğinin yanında. tabi bu arada fiyatlarının bir omega, tudor, zenith veya rolex 'den aşağı kalır yanı yok.

    - bazı modellerini sadece japonya içerisinde satışa sunduğu olmuştur. aşağıda bir yorumda arkadaşımız j ve k serisine göre japonya içerisine sürülüp sürülmediğinden bahsetmiş ancak tam olarak öyle değil. j serisi japonya fabrikası çıkışlı, k serisi ise malezya fabrikası çıkışlıdır.

    gelelim teknik detaylara;

    - artık eskisi kadar uzun ömürlü saat üretmiyor demiş yazarlar, kısmen doğru kısmen yanlış. en basit seiko otomatik makinaları olan 7s26 için konusursak evet bir süre sonra elinizde kalma ihtimali var. ancak kalkıp bir 6r15 serisine bunu demek hakaret olur. oldukça dakik ve uzun ömürlü makinalardır. grand seiko 'lara girmiyorum bile, asırlık saatler üretebiliyorlar.

    - 1970 'lerdeki seiko otomatik chronograph makinalar halen daha çatır çutur çalışmakta, bunları geçtim 6019, 7019, 7005, 7009 kalibreler bile halen daha dakik ve sıkıntısız çalışabilmekte. her ne kadar seiko panda modeller 6500 tl gibi abartı fiyatlara ulaşmış olsa da, 7009 kalibreli seiko 'lar 250 tl ye bile bulunabilmekte.

    burayı okuyan arkadaşlar belki de seiko saat modellerine bakıyor olacaklar, seiko saat modelleri ile ilgili olarak tavsiye olarak sırasıyla bütçenize göre yeni seiko 5kx serisi ---> seiko presage serisi ---> seiko alpinist veya 6r15 kalibreli makinalar (tarzınıza göre dalış saati olan padi modellere de bakabilirsiniz). ama ciddi seiko hayranıysanız direkt olarak grand seiko modellerine yönelmenizi tavsiye ederim.

    unutmayın ki seiko grubu, saat piyasasında bir çok konuda öncü olmuş bir oluşumdur (1967 yılında ilk 36,000 bph vuruşlu makina, öncü mainspring teknolojiler vs.) ve azıcık bu işlerin içinde olan herkesin saygı duyduğu bir markadır.

    ayrıca saat konusunda ilgili arkadaşlarla konuşup yardım edebilirim.

    not: omega takmayı efendilik sanarken rolex 'ci olan, ama gönlünde a.lange söhne yatan bir arkadaşınız.

  • şu tweet'te iddia edilen durum.

    normalde haris, kıskanç, haset biri falan asla değilim. ama bir kadının 1 yıl evli kalıp boşandığı erkekten ayda 125 bin tl nafaka alması bana çok ağır geliyor.. gerçekten yüzleşemiyorum bu durumla.. gözüme evine ekmek alamadığı, atanamadığı için hayatlarına son veren insanlar geliyor. çok üzülüyorum, kahroluyorum.

  • bir gün dursun temel’ e sorar;

    -“temel senin iki tane atın olsa birini bana verir misin?”
    -” veririm.”
    -” peki iki tane araban olsa birini bana verir misin?”
    -” veririm.”
    -” iki tane evin olsa birini bana verir misin?”
    -” veririm.”
    -” canımsın… peki iki tavuğun olsa birini bana verir misin?”
    -” vermem.”
    -” haydaaa..! neden?”

    -” çünkü iki tavuğum var…

  • bu sefer hakikaten şaşırttın beni sözlük. enteresan. şunu izler, bunu okur, şuraya gider, bunları dinler falan filan bin tane şey yazılmış ama final ''allah belasını versin''e bağlanmış. tüm gün çekirdek çitleyerek kral tv izleyen kızlarımız da var. onlardan verelim? ama onları da beğenmiyordunuz pardon. futbol, kadın, araba üçgeninde dönüp duran kitlenin kendini nimetten sayması çok hoş. neymiş entel olmaya çalışıyormuş, vay efendim okuyormuş, öğrenmeye çalışıyormuş. hakikaten çok fena şeyler bunlar. hele ki otobüste kitap okumak falan kabul edilebilir bir yanı yok yani. insanlıktan çıkmış bunlar. sonuç olarak ben hak verdim. kızlar çok salak, erkekler çok zeki. karnem inşallah hep beş olur. babam bisiklet alacak.