hesabın var mı? giriş yap

  • 1950'li yıllarda ford'un başındaki henry ford ii, dönemin efsane abd otomotiv işçileri sendikası başkanı walter reuther'a robotların çalışmakta olduğu fabrikayı gezdirirken esprili bir tarzda sorar:
    "walter, bu robotlardan nasıl sendika aidatı toplamayı düşünüyorsun?"
    walter'ı verdiği cevap, bugün kitaplara konu oluyor ve yakın gelecekte de üzerine çok tartışacağız:
    "peki sen henry, bu robotlara nasıl araba satmayı düşünüyorsun?"

  • attığı o doğaüstü golden sonra sanırım matrix'te bir kırılma meydana getirdi. o gol atıldığından beridir futbol sahalarında saçma sapan şeyler oluyor. mexes'in, bekir'ın rövaşataları, melo'nun penaltı kurtarması, servet çetin'in orta sahadan başlayıp bütün takımı çalımlayıp gol atması.. bakalım nereye varacak bunun sonu. al kırdın kırdın demek istiyorum kendisine.

  • çin'e koymaz; liechtenstein'da falan olsa nüfusun yarısına tekabül edeceğinden hükumet devrilirdi.

  • hareket eden her esnek yapı, lise fizik derslerinde gördüğümüz hareketinin yanı sıra, harmonik hareket dediğimiz, kaynaklar da titreşim (vibration, ben ingilizce kaynak istiyorum diyene) olarak da geçen, sinüzoidal hareket yapmaktadır. sinuzoidal hareket, yapıya kuvvet uygulandığı takdirde ortaya çıkar ve kuvvet etki etmediği zaman cismin dinamik yapısına göre hızlı veya yavaş bir şekilde kaybolur (gözle görülemeyecek seviyeyededir). buna en güzel örneklerden birisi gitar telidir. gitar telini parmağınızla çekip bıraktığınız takdirde bir kuvvet uygulamış olursunuz ve tel sinüzoidal hareket etmeye başlar.(gitar telinin sesini de bu sinuzoidal hareketin frekansı belirler, bilal'in anlaması için: frekans = saniyede telin kac kere aşağı yukarı hareketini tamamlama sayısı) bir süre sonra gitar teli sinuzoidal hareketi kaybolur ve gitardan ses gelmez. ok atışında da aynı mantık geçerlidir. ok yaydan çıkdığı zaman kuvvet yeni uygulandığı için ok sinuzoidal hareket etmektedir. zaman geçtikçe bu sinüzoidal hareket kaybolacaktır ve sonuçta ok videodaki kadar, yazarın deyimiyle, sağa sola yalpalamayacaktır. bu yüzden okun ucunu hedefe nişan alıp (yerçekimi ve rüzgarı hesaba katarak) bıraktığın takdirde hedefin çok yakınını vurmak mümkündür. okçuluk hedefleri hakkında bilgim olmasada, hedef yuvarlakların büyük çizilmesinin nedenlerinden biri bu hareket olabilir.

    yazara: okçunun hedefi vurması sadece bilal'in aklının almayacağı bir hadise olup, kalan herkes biraz araştırma yaptığı takdirde anlayabilir.

    ilgilisine: metal plakanın titreşimlerini kuskus ile gösteren bilim sever arkadaşımız, özellikle dakika 2.05 . https://www.youtube.com/watch?v=cr_xl192wxw

  • sokaga cikacagimizdan degil ama bu mudur ya bunun yolu, cuma 00:00'da mi aciklanir bu. isi olan, yola gidecek olan, otobus bileti alan, doktor randevusu alan, annesine babasina nasilsa haftasonu acik her yer siz evden cikmayin ben alisverisinizi yapar getiririm diyen insanlar ne olacak.

    siz ne is bilmez insanlarsiniz, biktik yahu... biktik kardesim; yediginiz, ictiginiz, kaymagini goturdugunuz, yandasiniza peskes cektiginiz talan ettikleriniz sizin olsun. bu millete daha fazla zulmetmeyin artik. ulan 70 yil yasayip gidecegiz su dunyadan nerdeyse 3te 1ini milletin bogazina dizdiniz, omrunu caldiniz insanlarin be.

  • nasıl bir ülkede yaşadığımızın kısa özeti gibidir. adamın dükkanında olay çıkarıyorlar, dayak atıyorlar ve ertesi gün ekmek teknesi elinden alınıyor. bu kadar hoşgörülü bir ülkeyiz.

  • diğer sağlık çalışanlarının oyları > doktorların oyları
    alın size çoğunluğun demokrasisi

  • bir vakıf üniversitesinde derse arada sırada gelen, geldiğinde ise elinden jipinin anahtarını, sigarasını ve cep telefonunu bırakmadan dayı dayı oturan öğrencinin dersi aldığı süre boyunca ağzını bile açmaması, 8 hafta sonra hoca ona dersle ilgili bir soru yönelttiğinde
    -ya hocam arkadaşa 50 euro versem yerime o cevaplasa

    demesi ve tüm sınıfın donakalmasıdır.
    şahane hakkaten.

  • 69 kez söylenmiş. 70. kez de söylenir. (bkz: juninho)

    lyon'da fransa liginde frikikten gol atmadığı takım yok adamın. sadece frikikten hepsini sıradan geçirmiş.