hesabın var mı? giriş yap

  • diziyi bitirdim ama ben de bittim. günlerdir ne yazsam diye düşünüyordum, sonunda kendimce yakaladığım ufak bir detayı paylaşmak istedim.

    --- spoiler ---

    5.bölümde agah bey, nazif-naz ile içerken nazif bir ara şöyle diyor: "hani bir kız vardı güzelce, sungurlar pazarlıyordu hatırladın mı? galiba ben ilk kez o kıza söyledim agah"

    bu bahsi geçen kız reyhan. o sahneyi tekrar izlerseniz konu açılınca agah bey'in yüzünün değiştiğini anlarsınız. hani seviyoruz böyle amerikan dizilerinde dizinin finali aslında önceki bir bölümde verilmesini, aynısı şahsiyette var. o yüzden gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki izlediğim en iyi 10 dizi arasına girdi şahsiyet. finaliyle beni bu derece vuran bir dizi daha hatırlamıyorum.
    --- spoiler ---

  • - kde'de programlar kötü bir arayüzle geliyorlar (gnome kullanıcısı)
    - gnome'da programlar kötü bir arayüzle geliyorlar (kde kullanıcısı)
    - linux'ta programlar kötü bir arayüzle geliyorlar (windows kullanıcısı)
    - windows'ta programlar kötü bir arayüzlerle geliyorlar (mac kullanıcısı)
    - türkiye'de hatunlar kötü bir arayüzle geliyorlar (author)
    - davos'a bu adamlar ne yüzle geliyorlar (tayyip)

  • bu millete bayılıyorum ya.

    abi siz kendinizi tam olarak ne sanıyorsunuz millet olarak? hani akp'liler diyor ki "almanya bizi kıskanıyor" da siz de bu kafaya girerseniz o latteye yakın zamanda 640 tl de verirsiniz. hatta o latteler bu ülke topraklarından da uzaklaşır yakında...

    işin gerçeği şu. biz millet olarak akp gibi bir partiye, tayyip gibi bir elemana 20 senelik yetki verdik. tek gerçek budur abi. benim yorumum, senin yorumun değil. 20 sene bunlar var başımızda. gerçekler bunlar.

    siz elin cunta rejimiyle yönetilen afrikalı vatandaşına, o vatandaş "ya şöyle güzel son çıkan telefonları, bilgisayarları alayım, avrupa'ya tatile gidelim" dediğinde gerizekalı gözüyle bakmaz mısınız? demez misiniz "lan elinde keleş, boynunda altından zincir, ot içip cümle kuramayacak tipler tarafından yönetiliyorsun istediğin şeylere bak" demez misin?

    o yüzden başa dönüyorum: sen 20 senedir akp rejimi ile yönetilmeyi kabul edip bir de yukardaki afrikalı gibi refah içinde yaşamak düşüncesini mi geçiriyorsun içinden? kimsin abi sen?

  • allah kimseyi kendi inandığı değerlerin temsilcilerinden kendini ve ailesini müdafaa etmek zorunda bırakmasın.

    dedik bunu;
    bu ateş bir gün sizi de yakar, yapmayın

    şimdi mahkeme i kübra diye zırla işte.

  • anadolu grubu'nun islettigi mc donald's turkiye katarli bir yatirimciya bugun itibari ile satilmasi olayidir. 2019 yilinda da satma planlari vardi ama katarli talip gorunce dayanamamislar anlasilan.
    ulkenin isletmelerinin bir yandan katarli sirketlere satilmasina mi yanarsin, araplarin ulkeyi isgal etmesine mi, kimsenin olan bitene ses cikaramasina mi....
    siradan bir zamanda siradan bir ulkede normal olacak bir ticaret iliskisi ne yazik ki icinde bulundugumuz olaganustu donemde ulke kaynaklarinin yabancilara devri planinin bir parcasi oldugundan tepki cekmesi normaldir.

    sirketten kamuoyunu aydinlatma platformuna yapilan aciklama asagidaki gibidir.

    şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan ve türkiye'deki mcdonald's restoranlarının franchise işletmeciliğini yapan anadolu restoran sermayesinin %100'ünü temsil eden payların boheme ınvestment gmbh şirketine veya türkiye'deki herhangi bir iştirakine satılmasına yönelik olarak şirketimiz ile boheme ınvestment gmbh arasında 11 mayıs 2022 tarihinde bağlayıcı pay devir sözleşmesi imzalanmıştır.
    pay devrinin tamamlanması pay devir sözleşmesinde yer alan ön şartların gerçekleşmesine tabi olup, devrin 2022 yılının ilk yarısı içerisinde sonuçlanması öngörülmektedir.
    taraflarca sağlanmış mutabakata göre, anadolu restoran sermayesinin %100'ünü temsil eden payların devir bedeli, 54.500.000 usd tutarı üzerinden anadolu restoran'ın kapanış tarihindeki bilançosunda yer alan net borç tutarı ile pay devir sözleşmesinde tanımlanan diğer varlık ve yükümlülüklerinin netleştirilmesi ile hesaplanacak tutarın çıkarılması şeklinde belirlenecektir. bahsedilen net borç tutarı ile pay devir sözleşmesinde tanımlanan diğer varlık ve yükümlülüklerinin netleştirilerek tenzil edilmesi ile hesaplanacak tutarın yaklaşık 5-6 milyon usd olması öngörülmektedir.
    boheme ınvestment gmbh, viyana/avusturya'da kurulu bir şirket olup katarlı bir yatırımcı olan kamal saleh al mana'nın iştirakidir. kamal saleh al mana'nın, katar'daki mcdonald's restoranlarının franchise işletmeciliğini yürütmekte olan şirkette ortaklığı bulunmaktadır.

    edit: moderator arkadaslar 2022 deki fazla 2 yi silerse memnun oluruz.