hesabın var mı? giriş yap

  • az önce almanya'daki kuzenimin söylediğine göre, istanbul'a uçak bileti bulamadığı için taksiyle yola çıkmış teknik direktör. ayakkabı bile giymemiş adam, terlikleriyle ve gazi eşofmanıyla apar topar çıkmış evden.

    edit: lan yazık adama be. aykut istifasını geri alınca öyle ortada kaldı adam. 7 bin euro taksi parası da cabası...

  • 454tl hasılat elde etmiş. hepsini oyuncular paylaşsa 16tl eder. filmden kazandıkları parayla filme gidemezler. ya da belki promosyon ile hafta içi gidebilirler.

  • bizde vardi bir tane bundan. "yari-otomatik" ne demekse artik.

    cok duygusal bir aletti, yalniz kalmayi sevmezdi. koridorun ortasina kadar pesimizden gelirdi, fisi yettigi yere kadar.

  • 2021 sonunda türkiye'deydim. aklımda kalan fiyatlar:
    magnum dondurma 6 tl - 25 olmuş
    kıyma 60 tl - 300 olmuş
    700 gr içim kaşar 40 tl - 140 olmuş
    polonez sucuk kg 110 tl - 600 olmuş
    muhitteki kiralar 3500 iken benim çıktığım ev 1600 tl - 15000 olmuş

    şu olaya tamam diyebilecek yerküredeki tek ülke kuzey koredir. bunun nedenlerinin başında ise daha önce internete bile girmemiş, başka ülkeleri bile görememiş, dünyadan bağımsız doğan nesillerin olması yer alır. çok afedersiniz, pasaport 1100 liradan 3700'e, yurt dışına çıkış haracı 25 liradan 300 lere, yurtdışından ürün getirme haraçları %300'lere fırladı. hala seçim mi konuşuyorsunuz? kime vermeniz gerektiğini anlamıyorsanız, sandıklara gitmeyin.

  • insanı watford taraftarı yapabilecek bir maç. o son gol sırasında watford tribünlerinde olmak varmış.

  • kuzen şamil'in her fırsatta üzerinde çeşitli deneyler yaptığı oyuncak bir köpeği vardır. (önce sıcak suyun içinde bekletip sonra buzlukta dondurmak gibi)

    zavallı köpeği bu kez sıkı sıkıya sargılara sarılmış bir şekilde bulan annesi şamil'e sorar;

    - oğlum ne bu köpeğin hali, yine naptın zavallıya?
    - anne bu eskiden ömerdi, şimdi de ezel yaptım ben onu.
    - !?!

  • allman brothers band den, bob dylan a birçok ünlü grup ve müzisyeni etkilemiş olan blues sanatçısıdır.

    müzisyen bir ailenin çocuğu olarak, georgia'da bir gözü doğuştan kör olarak doğmuş ve çocukluğunda diğer gözünü de kaybetmiştir. müziğe erken yaşlarda başlamış, annesinin ölümünden sonra genç yaşlarda evi terketmiş ve gezgin şarkıcı olarak ülkeyi dolaşmaya başlamıştır. bu süre içinde çeşitli mekanlarda çalmış, ayrıca farklı isimlerle birçok kayıt yapmıştır. 1956 yılında ünlü plak firması atlantic records tarafından, doğaçlama çaldığı bir eseri kayıt edilmiş ama ticari açıdan başarı sağlayamamıştır. bu kayıttan üç sene sonra, 1959 yılında alkolizm ve şeker hastalığı nedeniyle vefat etmiştir.

    blues başta olmak üzere ragtime, dini müzik gibi tarzları icra etmiştir. genelde 12 telli gitar kullanmış, gitarı fingerstyle tarzı ile çalmış, o dönemde ragtime tarzı blues icra eden diğer müzisyenlerden farklı olarak, slide gitar tekniğini de başarıyla icra etmiştir. yumuşak vokal tarzı ile, dönemin diğer delta blues şarkıcılarından farkını ortaya koymuştur.

    ticari olarak başarı sağlayamamısına rağmen, yaşadığı dönem içerisinde sokak müzisyeni olarak en çok kaydı bulunan sanatçılardan birisidir. allman brothers band, bob dylan, white stripes, taj mahal gibi birçok sanatçı ve grubu etkilemiştir. eserlerinden biri olan statesboro blues allman brothers band tarafından yeniden seslendirilmiş ve grubun en sevilen şarkılarından birisi olmuştur. ayrıca birçok eseri allman brothers band'in konserlerinde seslendirilmiştir. bob dylan, kendisine olan hayranlığını ve saygısını blind willie mctell şarkısıyla göstermiş ve bu şarkı sanatçının en beğenilen eserlerinden birisi olmuştur. doğduğu yer olan georgia'da, her sene kendisinin adıyla bir blues festivali düzenlenmektedir.

    blind willie mctell, yaşadığı dönemde ticari başarı sağlayamaması ve sokak müzisyeni olarak hayatını sürdürmesine rağmen, günümüze ulaşan kayıtlarıyla, blues müziğinin en önemli isimlerinden birisi olarak kabul edilmektedir.

  • zamanında televizyonda görmüştüm; bir turiste tecavüz etmek isterken yakalana eleman, neden böyle birşey yaptın sorusuna:
    - kız güldü beğendi zannettim abey.
    demişti. sanıyorum yere bakarak yürümesi nasıl bir toplumda yaşadığının ayna görüntüsü olabilir.