hesabın var mı? giriş yap

  • yapılması gerekendir.

    eski sevgili eğer

    6 aydan kısa süren ilişkiler için: 2 hafta
    6 ay - 18 ay için: 4 hafta
    18 ay - 3 yıl için: 6 hafta
    3 yıldan uzun süren ilişkiler için: 8 hafta

    öncesinden haber vermediyse ihbar tazminatı talep edilmelidir.

  • olm size ne adam istediğini alır istemediğini almaz egemen bir devlettir. herkes sizi ve sizin sevdiklerinizi sevip benimsemek durumunda mı? o ukraynalı mülteci alıyor, sen arap afgan alıyorsun. herkes kendine yakın bulduğuna şevkat gösteriyor, onu kabul ediyor. adam ülkesinde problem istemiyor, o yaşam şeklinden, o yaşayış tarzından iğreniyor neyini anlamıyorsunuz bunun? gerizekalı mısınız?

  • bu vesileyle artık şu köy güzellemelerini de bırakalım artık, köy cehalettir, dedikodudur, körlüktür. küçük yerlerde insanlara nasıl acımasızca lakaplar takıldığını hatırlayın.

  • banka calisani gozune degil, kameraya guvenerek dogru olani yapmistir.

    bu olay gercek olabilir, ancak yarin cikip annesi, "o ben degildim, haberim bile yoktu ne para cekmesi" dese bankanin elinde somut kanit yok. tum olay bankacinin ustune yikilir ve isinden de olurdu.

    1/10

  • jodorowsky ve moebius ikilisinin yarattığı birçok bilim kurgu eserine ilham olmuş kült eser. uzun zamandır incali okumayı planlıyordum fakat bir türlü fırsat olmamıştı. çok büyük beklenti ile okumaya başladım ve başlar başlamaz çizimler beni büyüledi. herhâlde bugüne kadar gördüğüm en güzel çizgi roman çizimleri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. hikâye başlar başlamaz sıradan bir bilim kurgu hikayesi olmadığını hissettiriyor ve mükemmel çizimlerle beraber inanılmaz bir deneyim yaşayacağımı düşünmüştüm. hikâye çok hızlı başlıyor ve siz ne olduğunu tam anlayamadan ilerliyor. sürekli yeni karakterler, evren hakkında yeni bilgiler, çok yaratıcı mekanlar ve mistik öğelerle karşılaşıyorsunuz. bunların yanı sıra mizahi öğeler, politik mesajlar ve çok yoğun bir şekilde sembolizm işlenmiş. bütün bunlar birleştiğinde çok hızlı gelişen, çok fazla koldan ilerleyen ve hikayenin akışında boşluklar bırakan bir anlatım hakim. bu yüzden hikayenin içine tam anlamıyla giremedim. çok hevesle tekrar tekrar okuyarak anlamaya çalıştım fakat olay örgüsü çok karmaşık geldi. ayrıca evrene dair verilen detaylar çok altı boş ve sanki duruma yönelik mekanikler getirilmiş gibi. yani kurallar birleştirildiğinde sanki tutarlı bir bütün olmayacakmış gibi hissettim. belkide bu açıdan bakmamak gerekiyordur ama ben yaratılan evrene de karakterlere de tam ısınamadım. before incal ve diğer jodorowsky eserlerini okuduktan sonra daha iyi anlarım diye düşünüyorum. neticede sadece moebius un inanılmaz çizimleri için bile okunması gerektiğini düşünüyorum.

  • hakkını alamayan insanların sinirini neden hakkını alan insanlar bozuyor? hakkını vermeyenler bozsa ya sinirlerini? belki o zaman bir şeyler değişir.