hesabın var mı? giriş yap

  • yine bir rezalet okuyacağız herhalde diye başlığa girdim ama hoca tamamen haklı. akşam saat 11'de beni yok yazmışsınız diye whatsapp'tan yazan öğrenciye ne diyeceksin başka? sanki acil bir durum olmuş. arkadaşın mı bu senin? git mail at derdini anlat, mesai saati içinde cevap verir elbet. insanların özel hayatına biraz saygı duyun ya, hakikaten hadsizlik bu.

    ülkede kişisel alana saygı olmadığından, biri atm'de ensenden nefesini verir, biri gecenin köründe saçma sapan iş için mesaj atar. az bile söylemiş hocan, git özür dile.

  • aynen şu diyalog yaşandı demin:

    rıdvan: fenerbahçenin kendi sahasında 9 galibiyet 2 beraberliği var. arkadaşlar keşke puanıda yazsalarmış.
    güntekin: 29 puan toplamış hocam.
    rıdvan: nasıl, nerde yazıyor ?
    güntekin: 3x9=27+2=29 puan hocam.

  • ev arkadaşımın uyguladığını henüz öğrendiğim dahiyane fikir. anahtarlığın üzerine isim ve adres yazmış. dün gece de anahtarını kaybetmiş. bulanın getireceğine inancı tam. bekliyoruz bakalım kim ne zaman gelecek.

    not: hayır ev arkadaşımın adı polyana değil.

  • dunyada bircok sehirde koruma altında olan, yeni bina yapımına izin verilmeyen turistik bölgelerdeki eski şehir kavramının ülkemizde ne yazık ki bölük pörçük olması durumu.
    istanbul için tarihi yarımada 100 sene önceki haliyle korunmuş olsaydı, sultanahmet, topkapı, haliç, fatih suriçi bölgeleri eski görünümünde olsaydı nasıl olurdu acaba?
    medeniyetler beşiği anadolu coğrafyasında her yer gecekondu. göz kanatan mimari, izinsiz kacak yapıyla dolu.

  • ülkemizde güncel ve anlık nüfus sayımı oradan yapılıyordu. şimdi işin gücün yok tek tek say insanları. adrese dayalı nüfus sayımı, ikametgah, ıvır zıvır bi ton bürokratik işlem.

  • düşündüren, endişelendiren, korkutan, hüzünlendiren, umutsuzluğa kapılıp sonra bir ışık huzmesiyle ''hala umut var.'' dedirten ama sonra yine başa döndüren, amiyane tabirle insanı manyak eden gösteri.

    tüm dünyada milyonlarca insanın ölümüne yol açan bir pandemi sebebiyle (ev dışında çalışmak zorunda olanlar hariç) hepimiz gibi evine kapanan bir sanatçının yavaş yavaş bozulan ruh sağlığının belgeseli bir nevi bu. ve gösteride covid, pandemi, virüs kelimeleri tek bir kere dahi geçmiyor bu da dehasına bir örnek olarak gösterilebilir.

    internette bunun son gösterisi olabileceği konuşuluyor. bununla alakalı bir kaynak veya resmi açıklama yok, sadece kendisinin tüm gösterilerini izleyen bazı izleyicileri, bu gösterisinde içinde bulunduğu psikolojik durum ve duygu halini göz önünde bulundurarak böyle bir çıkarıma varmışlar ama imkansız değil zira yıllardır gösteri yapmamasının nedeni sahnede yaşadığı anksiyete atakları idi. geçen sene başlarında düzeldim tekrar gösterilere çıkarım diye düşünürken pandemi çarpınca...

    umarım son olmaz tabii. ama olursa da elimizden gelen tek şey bize hissettirdikleri için teşekkür etmek olmalı ve stand-up harici kariyerine yazar/yönetmen/yapımcı olarak devam edeceğini düşünüyorum.

    ayrıca;
    (bkz: white woman's instagram)
    (bkz: welcome to the internet)

  • büyük çalışma.

    yalnız şu cümle çok komik değil mi?
    --- spoiler ---
    trabzonsporlu birinin zamanının değerli olduğunu düşünüyorum.
    --- spoiler ---
    hem saatlerce, günlerce uğraş, böyle kol bir liste yap. hem de bizim zamanımız değerli" de. resmen işsizlik lan şu liste.
    ahaha.

    - hangi takımı tutuyorsunuz?
    + trabzonsporluyum.
    - o zaman sizin zamanınız değerlidir.

    ahhahahahha.

    edit: inşallah trabzonlu arkadaşlar bu entryi okumamıştır. çünkü zamanları değerli.