hesabın var mı? giriş yap

  • antik roma'nın tüm tanrıları için tapınak olarak inşa edilmiş bir yapıdır. panteon kavramı bugün içinde meşhur kimselerin gömülü olduğu anıtlar için kullanılır. tüm roma yapıları içinde en iyi korunmuş olanı ve muhtemelen de dünyada döneminin en iyi korunmuş binasıdır. tarih boyunca hep kullanılmıştır. günümüze kalan binanın tasarımı genellikle trajan'ın mimarı şamlı apollodorus'a atfedilir ancak imparator hadrianus veya onun mimarlarına ait olması muhtemeldir. 7. yüzyıldan bu yana kilise olarak kullanılan panteon roma'daki en eski beton kubbeli binadır. tepesinde daire biçiminde boşluk vardır. bu kubbenin çapı 43 metredir. tavanında oculus (göz) adı verilen 26,24;ft. (8 m) bir açıklık vardır, yağmur girmediğine dair bir inanış olsa da bu doğru değildir. bu kadar geniş çaplı bir kubbenin betondan yapılması da o günün teknolojisiyle hala bir soru işaretidir. ilk başta içerisinde pagan tanrı heykelleri varken, kilise tarafından bu heykeller yok edilmiş, pantheon da bir katolik kilisesi haline getirilmiştir.

  • "ilk üç gün akp'nin sonrasında da ananın suçu evlat" şeklinde cevaplandırılması gereken vitaminsiz suali!

  • annesi ilkokul mezunu olan bir yazar olarak söylüyorum ki, imkanları olmadığından zamanında okuyamadığı için 3 çocuğunu da üniversitelerde okutmuş ömrümden ömür versem hakkını ödeyemeyeceğim kişidir.

    anneliğin diplomayla yapılmadığını bilmeyenlerin beyanıdır.

  • geri satma taahhüdü ile bankalar arasında kağıt alma olayıdır. a bankası kağıt satmak istemektedir. b bankasının ise elinde fazla para vardır bi tarafıma sokup da bekletmiyim hem de merkez bankasına boşuna komisyon ödemiyim paramı saklaması için der ve elindeki likidi a bankasına verir. örn kağıt için 100 lira ödediyse bunu 102 lira olarak geri alır.

    ps. banka mülakatlarında tiplerini beğendikleri adaylara yönelttikleri kek sorulardan biridir repo ve ters repo

  • istediğiniz kadar emare yazın hatta buna aldatma, aldatılma da dahil bir çiftin boşanacağını göstermiyor. kimse konfor alanından kolay kolay vazgeçmiyor. çevremde duyduğum o kadar hikaye var ki. insanlar gelip gelip dert yanıyor eee boşan o zaman diyorum. sen bekarsın anlamazsın diyorlar.

    boşanma konuşması yapılırken hüngür hüngür ağlayıp kadına yalvarıp kararından vazgeçiren erkek duydum, her gün ağlayıp zırlayıp kafeste yaşıyorum kırıp çıkmak istiyorum diye dert yanan kadınların iki gün sonra kocisiyle mutlu mesut yaşadığını gördüm.

    binlerce emare yazılabilir belki buraya hiçbirisi boşanmak için yeterli değil. kimse konfor alanından kolay kolay vazgeçmiyor. geçebilenlere, cesur olup hayatına devam edebilme kararlılığı gösterenlere selam olsun.

  • bir yandan dna, kamera ve daha bir suru kanit olmasina ragmen tutuklanmayan hala sokakta dolasan tecavuzcu, tacizci ve katiller. diger yanda da tek bir bulgu bile olmadan, hic bir sorgulama yapilmadan direk hapise giren baba.
    ulkede gram ayar yok.